Konferencia a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról és a mély tanulásról

forrás: Prím Online, 2023. május 27. 10:19

2023. június 2. és 4. között Prágában, az O2 Universumban rendezik meg Európa legnagyobb gépi tanulásról, mesterséges intelligenciáról és mélytanulásról szóló konferenciáját. A Machine Learning Praque társszervezője a Kiwi.com, vezető utazási technológiai vállalat. Az eseményen olyan nagyvállalatok szakértői lesznek előadók, mint az Amazon, az Emplify, a Google, a Microsoft és a Workday.

„Nagyon örülünk, hogy idén társszervezőként vehetünk részt a Machine Learning Prague rendezvényen, ahol összehozzuk a gépi tanulás szakértőit, hogy megosszák egymással tudásukat és tapasztalataikat. A Kiwi.com-nál a gépi tanulást használjuk a különböző forrásokból származó nagy mennyiségű adat – például az úti célok iránti kereslet vagy az utazási keresési minták – elemzésére, hogy olyan előrejelzéseket és ajánlásokat készítsünk, amelyek az ügyfeleink javát szolgálják, és javítják a saját működési hatékonyságunkat” – magyarázza dr. Patrick Giordani, a Kiwi.com adatgazdálkodásért felelős elnökhelyettese.

 

Az eseményen a Kiwi.com szakértői Lucie Blechová, gépi tanulási mérnök és Thomas Browne, Data Scientist a nyitónapon, 2023. június 2-án tartanak workshopot, amelynek központi témája a numerikus szimulátorokkal kapcsolatos Gauss-folyamat regresszió (GPR) lesz.

 

 

„A numerikus szimulátorok nagyon összetett rendszerek, amelyek nem triviális jelenséget írnak le. Elsősorban olyan technológiai területeken használják őket, ahol a numerikus szimuláció helyettesíti a fizikai kísérletet, amely nagyon költséges vagy veszélyes lehet. Ilyen például egy erőművet hűtő csőrendszer, amely nem triviális és létfontosságú rendszer, és a tényleges kísérletek elvégzése veszélyes és költséges lenne. A gépi tanulással minden eredményt ki lehet számítani, azonban ennek magas a számítási költsége, mivel egyetlen szimuláció néhány másodpercig is eltarthat, még egy nagy teljesítményű gépen is.  A GPR úgy segít, hogy a komplex szimulátort egy sokkal egyszerűbb szimulátorral közelíti meg, amely hasonló eredményeket ad, mint amilyeneket a komplex szimulátor adna” – összegezte Mr. Giordani.

 

A workshop során a résztvevők megismerkednek a GPR alapjaival Python nyelven, és megvalósított példákat kapnak arra, hogyan segíthet a GPR. 

 

Jiří Materna, a Machine Learning Prague alapítója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kiwi.com, amely mindig is úttörő szerepet játszott az utazási technológiák innovációjában, támogat minket. A Machine Learning Prague egy kis konferenciából nőtte ki magát egy olyan rendezvénnyé, amely mára több mint ezer résztvevőt fogad a világ minden tájáról.  Egyik fő célunk, hogy a gépi tanulás világelső szakértőit hozzuk el Prágába, és örülök, hogy ez a cél ismét teljesült.”

 

A 2016-os kis létszámú ML-alkalmazási konferenciából az esemény mára több mint 1000 résztvevővel és negyven előadóval bővült, akiket idén a cseh fővárosban tartandó háromnapos rendezvényre várnak. A látogatók előadásokra, gyakorlati workshopokra és egyéb interaktív tartalmakra számíthatnak. Az érdeklődők a következő címen regisztrálhatnak és vásárolhatnak jegyet: https://mlprague.com/#active-tickets.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy AI technológiai konferencián

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics (LG). A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

2024. május 28. 16:11

Felforgatja a munkaerőpiacot a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia (MI) által érintett ágazatokban ugrásszerűen nőtt a termelékenység, az MI-t használó állások egyre nagyobb számban jelennek meg és akár 25%-os bérprémiumot kínálnak – derül ki a PwC Global AI Jobs Barometer felméréséből, mely 15 ország több mint félmilliárd álláshirdetését elemezte.

2024. május 28. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52