Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

forrás: Prím Online, 2023. június 3. 09:59

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

A két vállalat egy kiterjesztett valóság (iXR) alapú platform fejlesztéséről állapodott meg, amelyet az Emirates kabinszemélyzete, az újonnan belépő munkatársak és iparági partnerek is használhatnak majd. A 3D-s virtuális központok, a virtuális képzés, gamificationre épülő környezetek és a szimulált élmények mind elérhetővé válnak majd az új platformon. 

 

Az AWS spatial computing és mesterséges intelligencia technológiáira épülő iXR fotórealisztikus élményekkel várja a felhasználókat. Az iXR-élményeket úgy tervezték, hogy a dolgozók valós munkakörülményeit szimulálják, és elérhetők legyenek a következő generációs hordozható készülékeken, így tableteken és okostelefonokon, valamint viselhető okoseszközökön is. A felhő alapon streamelhető, iXR élmények magas minőségű, valósághű tartalmakat tesznek elérhetővé bárhol, bármikor. 

 

Az együttműködés első fázisában az iXR három szolgáltatással indul: egy együttműködést segítő online központtal és közösségi térrel; a légiutas-kísérő személyzet képzését szolgáló eszközzel; és az új alkalmazottak beilleszkedését támogató platformként is használható lesz. 

 

Az iXR különleges, interaktív 3D-s élményt nyújt a légitársaság díjnyertes kabinszemélyzete számára a fejlett technológiával megalkotott, magával ragadó digitális környezetben. Itt a személyzet egy aprólékosan felépített digitális univerzumba kerül, ahol virtuális tantermekben, tapasztalt oktatókkal és kollégáikkal együtt vehetnek részt a foglalkozásokon és bejárhatják a légitársaság repülőgépeinek, például az Airbus A380 és a Boeing 777, izgalmas belső tereit. A digitális környezetben fedélzeti kiszolgálás oktatók, fotorealisztikus avatarok és teljes térhangzás biztosítják a hiteles, valósághű élményt. 

 

 

A realisztikus virtuális világ lehetővé teszi, hogy a vállalatcsoport újonnan felvett munkatársai rövid idő alatt minél többet megtudhassanak új munkahelyükről és annak kiterjedt üzleti tevékenységéről, az emberekről és a céges kultúráról, saját szerepükről és a dubaji életvitelről. A beépített támogató szolgáltatások megkönnyítik a beilleszkedést a sikeres jelöltek számára. 

 

„Az Emirates az innováció szinonimája, mindig magasra tettük a lécet a légiközlekedési iparágban. A jövőképünk egy olyan gyakorlatias és hatékonyan alkalmazható kiterjesztettvalóság-élmény kiépítése, amely kihasználja a mesterséges intelligencia fejlődésének előnyeit is. Olyan XR megoldást használunk, amely remekül skálázható, és vállalatcsoportunk márkáinak és üzleti vállalkozásainak széles körénél alkalmazható. Az első fázisban az iXR technológia segíteni fogja a légiutas-kísérők platformmal való megismerkedését egy interaktív, valósághű 3D-s környezetben, amelyet saját maguk fedezhetnek fel, ezzel hatékonyabb lehet a tudásátadás és növelhetjük a munkavállalói elégedettséget. Ebben a fázisban az iXR segítségével fejlesztjük a munkavállalói élményt is, hogy munkatársaink könnyebben beilleszkedhessenek a vállalat életébe, a közösségbe és a kultúrába – mondta el Adel Al Redha, az Emirates üzemeltetési igazgatója. – Az iXR platformmal, amelyet az év második felében indítunk el, mi leszünk az első légitársaság, amely saját, kiterjesztett valóság platformot épít be a mindennapi működésébe. Ez jól mutatja az innováció és a csúcstechnológiák iránti elkötelezettségünket, amelyekkel új korszakot hozunk el a légi közlekedésben, ügyfeleink, a szélesebb közösség és az iparág fejlődéséért.”  

 

Al Opher, az AWS Professzionális szolgáltatásokért felelős alelnöke hozzátette: „A kiterjesztett valóság (Extended Reality, XR) egy gyorsan fejlődő technológia, amely a jövőbe repíti a légiközlekedési iparágat. Nagy hatással lehet a képzésre, a tervezésre és az innovatív szolgáltatáskínálatra is, amelyeket biztonságos és hatékony környezetben próbálhatnak ki a szakértők. Nagy örömmel támogatjuk az Emirates belépését a 3D Web korszakba azzal, hogy az infrastruktúra, a mesterséges intelligencia és a spatial computing megoldások terén szerzett szakértelmünkkel, valamint az AWS Professional Services nemzetközi szakértőivel segítünk megtölteni ezeket a technológiákat élettel. Ez az együttműködés segíti az Emirates munkatársait, hogy egyedi és folyamatosan kimagasló minőségű szolgáltatást nyújthassanak. Együtt forradalmasítjuk az utazási iparágat, és új szintre emeljük a digitális élményeket." 

 

Az iXR olyan fejlett technológiákra fog épülni, mint az Epic Games Unreal Engine motorja, a világ egyik legnépszerűbb és legfejlettebb, valós idejű 3D eszköze, amely rugalmasan használható, jól skálázható, biztonságos és megbízható eszközöket kínál a fejlesztőknek az AWS felhőszolgáltatásában. 

 

Az Emirates több mint 6 évvel ezelőtt integrálta a virtuális valóság (VR) technológiát az emirates.com weboldalon és az Emirates mobilalkalmazásában, ahol a felhasználók 360 fokos 3D formában tekinthetik meg a repülőgépek kabinjainak belső tereit. Az Emirates Oculus áruházban is elérhető saját VR alkalmazása életnagyságú és interaktív kabinbelső-élményt kínál a felhasználóknak az Emirates A380-as és Boeing 777-300ER repülőgépeinek fedélzetével. 

 

Az Emirates 2014 óta üzemeltet járatokat Budapestről, a magyar utazók június 1-től napi járattal repülhetnek Dubajba és tovább az Emirates hálózatán. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már Magyarországon is elérhető az eMAG Genius hűségprogram

Az eMAG elindította Magyarországon a Genius nevű előfizetéses hűségprogramját, amelyen keresztül többek között ingyenes szállítást és heti dedikált kedvezménykampányokat kínál. Az eMAG Genius előfizetői több mint hatmillió – Genius jelvénnyel ellátott – termékre vonatkozóan vehetik igénybe az előfizetést, amelyek az eMAG, és a Marketplace platformon működő partnerkereskedők kínálatában érhetők el.

2024. május 27. 19:05

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Sebészeti robot segíti a Széchenyi-egyetem kutatásait és a győri kórház gyógyító munkáját

Az egészségügyi kutatás-fejlesztéseket és közvetlenül a betegeket szolgálja a győri Széchenyi István Egyetem által a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal stratégiai együttműködésben vásárolt, hivatalosan május 25-én bemutatott sebészeti robot. A modern eszközzel már csaknem száz műtétet végeztek a kórház orvosai, s az eddigi tapasztalatok szerint csökkent a páciensek beavatkozások utáni fájdalma, felépülésük pedig gyorsabbá vált.

2024. május 27. 12:59

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét

Az észak-európai faházakról elsőre egy fjord partján álló színes halászkunyhó vagy egy tóra néző erdei faház juthat az ember eszébe. A svédországi Skellefteå-ban épült Sara Kulturális Központ egy hipermodern technológiával felszerelt, 20 emeletes felhőkarcoló, amely új fenntarthatósági szinteket megcélzó, innovatív megoldásokra épít, ugyanakkor alapjaiban egy faszerkezetes toronyház.

2024. május 27. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52