Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

forrás: Prím Online, 2023. június 8. 09:55

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

A drift tricikliket eredetileg az 1970-es években fejlesztették ki, hogy lejtmenetben drifteljenek a kanyarokban. A kaliforniai rajongó, Marty Spellman számos motor nélküli drift triciklit készített, hogy a barátaival versenyezhessen. Azóta a drift triciklizés a világ minden táját meghódította Ausztráliától és Új-Zélandtól Európáig.

 

 

A driftelés a hátsó kerekek tapadásának szándékos elvesztésével jár. Más szóval, a jármű ellenőrzött módon túlkormányzott, hogy állandóan nagy sebességgel tudjon manőverezni a kanyarokban. Ehhez a projekthez az egyenletes utakon való vezetés egy 200 köbcentis, 6,5 lóerős Honda motort igényelt. Ugyanígy ahhoz, hogy a tricikli driftelni tudjon, kemény műanyag csöveket kellett a hátsó abroncsokra nyomni, amihez számos PVC csőre volt szükség.

 

A norelem a Müncheni Műszaki Iskola hallgatóit támogatta több alkatrész átadásával. A csúszóvezetőből és sínből álló csúszórendszer lehetővé teszi az ülések nagyon kis holtjáték melletti pontos beállítását. Ezt a csúszórendszert azután a kerethez rögzítik, és norelem rögzítőcsapokkal rögzítik, hogy ne mozduljon el. A vázra ezenkívül egy norelem gumi csapágyat szereltek fel, ami csökkenti a motor vibrációját, így megelőzhetők a láncvédő, a motor vagy a váz esetleges sérülései.

 

 

Ez a projekt egy újabb állomása a számtalan diákprojektnek, amiket a norelem az elmúlt években támogatott. Minden lehetőség, ami egy olyan projekthez biztosít alkatrészeket, ahol bármely feldolgozóipari terület továbbfejlődhet, teljesíti a norelem ACADEMY felvállalt céljait. Az általános alkatrészekkel kapcsolatos termékképzéstől a tervezési témakörök széles körére vonatkozó műszaki képzésig a norelem ACADEMY arra vállalkozott, hogy a mérnöki tehetségek fejlődését és tudásmegosztását karrierjük minden szakaszában támogassa.

 

Emellett a norelem ACADEMY a fiatal tehetségek célzott támogatásával egy üzleti ideológiát is megvalósít. Ennek kulcsfontosságú eleme az oktatási és hallgatói projektek népszerűsítése, amihez a norelem ingyenes anyagokat, köztük felbecsülhetetlen értékű technikai tanácsokat biztosít a norelem szakértőitől.

Kulcsszavak: norelem ACADEMY norelem

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Körforgásos gazdaság az adatközpontokban is

Jelentős mértékben csökkenő CO2-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés. A két cég célja, hogy kidolgozzanak egy olyan programot, amely a Digital Realty többi európai telephelyén is lehetővé teszi a körforgásos gazdaság elveire épülő fejlesztések alkalmazását. 

2024. április 11. 20:18

Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás

1961. április 12-én indult útjára a Jurij Gagarin repülő őrnagyot szállító űrhajó, aki így első emberként jutott el a világűrbe. Habár ez már önmagában is óriási evolúciós ugrás volt a történelemben, az azóta eltelt 60 évben is rengeteg jelentős előrelépés történt az űrkutatás területén, melyben a magyaroknak is nagy szerepük volt. Nélkülük ma teljesen máshogy nézne ki a Holdjáró, kevesebbet tudnánk a napszél jelenségről vagy a vízről a Marson, többük munkásságára pedig a NASA is felfigyelt. Az április 12-i Űrhajózás Világnapja alkalmából a National Geographic – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtött 5+1 olyan kiváló magyar tudóst és felfedezést, amik előremozdították az űrkutatást.

2024. április 11. 18:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09