Megéri-e az elektromos autózás?

forrás: Prím Online, 2023. június 19. 09:31

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

Egyszerűbb karbantartás

 

Az elektromos autók választása számos előnnyel jár, amelyek közül az egyik a karbantartási költségek csökkenése. Az elektromos autók kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaznak a hagyományos belső égésű motoros járművekhez képest, így kevesebb kopás, karbantartás és javítás szükséges. 

 

Már van ilyen autód és szeretnéd minél nagyobb biztonságban tudni? Az online köthető, elektromosautó-biztosítási csomagok között biztosan Te is megtalálod majd a számodra legnagyobb megnyugvást hozó összeállítást!
 


 

Nincs szükség olajcserére, hűtőfolyadékra, légszűrőre vagy gyújtógyertyára, amelyek jelentős költségeket jelenthetnek hagyományos autóknál. Emellett az elektromos autók fenntartása is egyszerűbb lehet. Nincs szükség olajcserére, és a fékek is kevésbé kopnak, mivel az elektromos autók visszatöltő fékezést alkalmaznak, ami a motor generátorfunkcióját használja a fékek helyett. Ez hosszabb élettartamot eredményezhet a fékek számára.

 

Ami egyezik

 

Ugyan az elektromos autókban kevesebb a kopóalkatrész, mint a hagyományos meghajtásúakban, de azért itt is akad jócskán olyan dolog, ami a gondatlan használat közben tönkremehet. A rossz minőségű utak ezeknél az autóknál is kárt tehetnek a lengéscsillapítóban vagy akár a kerekek felfüggesztésében. Ilyen tekintetben tehát hasonlóképpen tanácsos időnként szervizben átnézetni őket, különösen, ha zajokat tapasztalunk.

 

Olcsóbb tankolás és parkolás

 

Az elektromos autók energiaköltsége is alacsonyabb lehet a hagyományos üzemanyagokhoz képest. Az elektromos autók töltése általában olcsóbb, mint a benzin vagy a dízel tankolása, és az elektromos áram ára általában stabilabb és kiszámíthatóbb, mint az üzemanyagok ára, amely gyakran változik. Ezenkívül sok országban különböző adókedvezmények, támogatások és csökkentett parkolási díjak érhetők el az elektromos autók tulajdonosainak, ami további megtakarításokat eredményezhet.

 

Fontos megjegyezni azonban, hogy az elektromos autók beszerzési költsége általában magasabb lehet a hagyományos járművekhez képest. Az elektromos autók technológiája még viszonylag új, és a fejlesztések költségei is magasak. Azonban a hosszú távú megtakarítások és az alacsonyabb üzemeltetési költségek sok esetben kompenzálhatják a kezdeti befektetést.

 

Az elektromos autók választásakor figyelembe kell venni az egyéni igényeket, az infrastruktúrát, az autó akkumulátorának hatótávját és a töltési lehetőségeket is.

Kulcsszavak: e-autó elektromos autó

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hackerbiztos tanúsítványt kapott az LG Volkswagen számára kifejlesztett adó-vevő modulja

Az LG Electronics (LG) által a Volkswagen számára kifejlesztett, a járművek és a környezetük közötti kommunikációt lehetővé tevő V2X (vehicle-to-everything) megoldás megkapta az IT biztonság területén nemzetközileg elismert szabványnak számító Common Criteria (CC) tanúsítványt, a V2X kategóriában a világon elsőként. Ez az eredmény tovább erősíti az LG globális járműalkatrész-piacon betöltött vezető pozícióját, és rávilágít a vállalat fejlett képességeire a járművek kiberbiztonsága terén, amely terület egyre fontosabbá válik a hálózatba kapcsolt autók korában.

2024. augusztus 29. 16:51

A Volvo 300 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DSV-től

A Volvo Trucks és a DSV globális logisztikai vállalat 300 elektromos nehézkategóriás tehergépjárműről szóló együttműködési megállapodást írt alá. Ez az üzlet a Volvo elektromos teherautók eddigi legnagyobb kereskedelmi megrendeléseinek egyike. A megrendeléssel a DSV az egyik legnagyobb elektromos nehézkategóriás tehergépjármű-flottával rendelkezik Európában.

2024. augusztus 27. 18:20

Elektromos hajtásláncot terveztek az Audi Development Camp résztvevői a Széchenyi-egyetemen

Véget ért a negyedik alkalommal megrendezett Audi Development Camp, a győri Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria rövid képzési programja. A mikrotanúsítványt nyújtó egyhetes kurzus során a húsz országból érkezett hallgatók egy elektromos jármű hajtásláncának szimulációjával foglalkoztak.

2024. augusztus 26. 09:56

Új mobilitási igények, új díjcsomag a GreenGonál

A GreenGo új, kifejezetten a 25 év alatti felhasználók számára készült díjcsomagja jelentős kedvezményeket kínál a fiataloknak, miközben ismét megerősíti az autómegosztó értékvállalásait és a kezdetektől kijelölt irányt. Az új díjcsomag bevezetése, és az, hogy a regisztrációhoz mostantól nem szükséges egy évnél régebbi jogosítvány, válasz a fiatal felhasználók számának növekedésére és közlekedési preferenciáik, szokásaik változásaira.

2024. augusztus 22. 13:31

Bridgestone abroncsokon gurul a Lamborghini új szuperautója

A Bridgestone-t választotta a Lamborghini legújabb hibrid nagy teljesítményű elektromos járműve (HPEV), a vadonatúj Lamborghini Temerario kizárólagos gumiabroncs-partnerének. A Lamborghini „hivatalos műszaki partnere” által, a Bridgestone egyedülálló virtuális abroncsfejlesztési technológiájával (VTD) tervezett új gumiabroncsok a versenypályától a kihívást jelentő téli körülményekig csúcsteljesítményt nyújtva elégítenek ki minden vezetői igényt.

2024. augusztus 21. 17:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33