BME konferencia az emberközpontú MI-szabályozásról

forrás: Prím Online, 2023. június 20. 15:44

A BME 2023. június 28-án angol nyelvű konferenciát szervez az emberközpontú MI szabályozásról.
Az Európai Parlament (EP) nagy többséggel tárgyalási álláspontot szavazott meg június 14-i plenáris ülésén a mesterséges intelligencia (MI) szabályozásáról, amelyben a képviselők azt hangsúlyozzák, hogy a mesterséges intelligencia európai fejlesztésének és alkalmazásának meg kell felelnie az európai alapjogoknak és értékeknek.

A konferencia célja, hogy bemutassa az  AI Act törvény tervezetét, annak céljait, felépítését, értelmezését, elérhető információforrásokat és oktatási elemeket, illetve előírt gyakorlati teendőket.

 

Az EU MI törvényének célja  hogy a világon elsőként egységes és átfogó szabálykönyv szülessen a mesterséges intelligencia (MI) használatával kapcsolatban.

 

Az elmúlt évtized technológiai fejlődése megnyitotta az utat az MI-termékek tömeges előállítása előtt és egzisztenciális kérdést vetett fel: hogyan lehet megalkotni egy olyan etikus és emberközpontú MI-szabályozást, amely egyben védi a Föld bioszféráját és támogatja a további fejlődést?

 

A konferencia bemutatja az EU MI-jogszabályát, beleértve annak célkitűzéseit, szerkezetét, értelmezését, a rendelkezésre álló információs forrásokat és oktatási elemeket, esettanulmányokat, valamint a különböző érdekelt felek és az MI-fejlesztők számára szükséges gyakorlati lépéseket.

 

A konferencián ismertetjük továbbá  a BME "Emberközpontú MI" M.Sc. programját is, amelynek elemei felnőttképzésben is elérhetőek lesznek.

 

Az esemény folyamán és a kerekasztal megbeszélésen fórumot biztosítunk arra, hogy a résztvevők megvitathassák a mesterséges intelligencia fejlődésével és szabályozásával kapcsolatban felmerülő etikai dilemmákat, nyílt kutatási-fejlesztési problémákat, és az éppen rendkívül aktuálissá váló AI Act jogi-törvényi keretének gyakorlati kérdéseit. 

 

Időpont: 2023. június 28., szerda 9.00-16.00

Helyszín: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2., BME I. épület, 028-as terem

Honlap: https://hcaim.bme.hu/hcrai

Regisztráció: https://forms.gle/vDc2bDo5xNW25v6W6

 

A konferencia programja: Program – Human-Centred Regulation of AI

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50