Az LG teljes gőzzel fejleszti elektromosjármű-töltő megoldásaival foglalkozó üzletágát

forrás: Prím Online, 2023. június 21. 09:57

Az LG Electronics (LG) bővíti az elektromos járművek (EV) töltését szolgáló megoldásokkal foglalkozó üzletágát, ami várhatóan tovább erősíti a vállalat pozícióját a EV-töltők gyorsan növekvő szegmensében. Az EV-töltési megoldásokkal foglalkozó HiEV Chargert (korábbi nevén AppleMango) az LG, a GS Energy és a GS Neotek 2022-ben vásárolta fel, a vállalat pedig nemrégiben ünnepélyes keretek között indította el az EV-töltők gyártását.

A HiEV Charger ezen az ünnepségen mutatta be termékportfólióját, amely négy különböző töltőt tartalmaz: két 7 kW-os modellt (falra szerelhető és álló típus) és két gyorstöltőt (100 kW és 200 kW). Az új termékek mindegyike kényelmes telepítést tesz lehetővé, és többféle környezetben, például otthonokban, irodaházakban és számos más kereskedelmi létesítményben is használható.

 

 

Az újonnan bevezetett EV-töltőket számos biztonságnövelő funkcióval látták el. Amellett, hogy a töltők víz- és porállóak, olyan funkciókat kaptak, amelyek a töltési folyamat során biztosítják az elektromos- és hővédelmet. Az új töltők vékony kialakításukkal is támogatják a hatékony helykihasználást, a két csatlakozó beépítésének köszönhetően pedig egyszerre tölthető két jármű. Az egyszerű kezelést olyan funkciók biztosítják, mint a csatlakozózár-érzékelés és a távoli frissítések.

 

A Roland Berger globális vezetési tanácsadó cég szerint az elektromos járművek töltésének világpiaca 2030-ra várhatóan 186 milliárd dollárra nő. A piac bővülése több tényezőnek, többek között a környezet védelmét célzó szabályozások folyamatos bevezetésének és a járműipar elektrifikációjának köszönhető.

 

 

„Az EV-töltők gyártásának megkezdése jelentős mérföldkő az LG számára, amely elindít minket azon az úton, hogy a teljes körű EV-töltési megoldások szolgáltatójává váljunk” – mondta Suh Heung-kyu, az LG Electronics Business Solutions Company elektromosjármű-töltő üzletágának alelnöke és vezetője. „Arra fogunk összpontosítani, hogy kényelmes, gyors, partnereink igényei szerint differenciált, változatos formavilágot és új szolgáltatásokat nyújtó EV-töltési megoldásokat kínáljunk az elektromos autók tulajdonosainak.”

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

2024. április 3. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50