Az LG teljes gőzzel fejleszti elektromosjármű-töltő megoldásaival foglalkozó üzletágát

forrás: Prím Online, 2023. június 21. 09:57

Az LG Electronics (LG) bővíti az elektromos járművek (EV) töltését szolgáló megoldásokkal foglalkozó üzletágát, ami várhatóan tovább erősíti a vállalat pozícióját a EV-töltők gyorsan növekvő szegmensében. Az EV-töltési megoldásokkal foglalkozó HiEV Chargert (korábbi nevén AppleMango) az LG, a GS Energy és a GS Neotek 2022-ben vásárolta fel, a vállalat pedig nemrégiben ünnepélyes keretek között indította el az EV-töltők gyártását.

A HiEV Charger ezen az ünnepségen mutatta be termékportfólióját, amely négy különböző töltőt tartalmaz: két 7 kW-os modellt (falra szerelhető és álló típus) és két gyorstöltőt (100 kW és 200 kW). Az új termékek mindegyike kényelmes telepítést tesz lehetővé, és többféle környezetben, például otthonokban, irodaházakban és számos más kereskedelmi létesítményben is használható.

 

 

Az újonnan bevezetett EV-töltőket számos biztonságnövelő funkcióval látták el. Amellett, hogy a töltők víz- és porállóak, olyan funkciókat kaptak, amelyek a töltési folyamat során biztosítják az elektromos- és hővédelmet. Az új töltők vékony kialakításukkal is támogatják a hatékony helykihasználást, a két csatlakozó beépítésének köszönhetően pedig egyszerre tölthető két jármű. Az egyszerű kezelést olyan funkciók biztosítják, mint a csatlakozózár-érzékelés és a távoli frissítések.

 

A Roland Berger globális vezetési tanácsadó cég szerint az elektromos járművek töltésének világpiaca 2030-ra várhatóan 186 milliárd dollárra nő. A piac bővülése több tényezőnek, többek között a környezet védelmét célzó szabályozások folyamatos bevezetésének és a járműipar elektrifikációjának köszönhető.

 

 

„Az EV-töltők gyártásának megkezdése jelentős mérföldkő az LG számára, amely elindít minket azon az úton, hogy a teljes körű EV-töltési megoldások szolgáltatójává váljunk” – mondta Suh Heung-kyu, az LG Electronics Business Solutions Company elektromosjármű-töltő üzletágának alelnöke és vezetője. „Arra fogunk összpontosítani, hogy kényelmes, gyors, partnereink igényei szerint differenciált, változatos formavilágot és új szolgáltatásokat nyújtó EV-töltési megoldásokat kínáljunk az elektromos autók tulajdonosainak.”

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59