Az ABB E-mobility az NXT Gen Cup hivatalos járműtöltési partnere

forrás: Prím Online, 2023. június 26. 14:06

Az ABB E-mobility Terra DC fali töltői biztosítják az energiát a világ első, 100 százalékban elektromos hajtású járművekre kiírt, junior túraautó kupa, azaz a NXT Gen Cup futamain induló versenyautóknak.

Az NXT Gen Cup szezonnyitó és tesztnapját június 7-én tartották a svédországi Karlskoga mellett fekvő Gelleråsenben. Az első hivatalos futamra július 8-9-én Falkenbergben kerül sor, és a jól ismert Skandináv Túraautó Bajnokság (STCC) kiegészítő bajnokságaként zajlik. 

 

A forradalmian új sorozatban induló 14-25 év közötti junior versenyzők hat versenyhétvégén mérhetik össze tudásukat Svédországban és Németországban, teljesen elektromos versenyautókkal, amelyek a MINI Cooper SE modellen alapulnak. Amellett, hogy a bajnoki címért küzdhetnek a világ első, tisztán elektromos hajtású járművekkel lebonyolított junior túraautó-versenyén és a hivatalos svéd junior bajnokságban, a versenyzők egy olyan pénzügyi támogatással járó díjat is elnyerhetnek, amely segítségével elindulhatnak az STCC 2024. évi versenysorozatán is. 

 

„Az NXT Gen Kupán induló junior versenyzők fontos nagykövetek, követendő példaképek lesznek a jövő elektromosautó-vezetői számára. Számunkra a bajnokság többről szól, mint magáról a versenyzésről; egy akadémiát építünk a fiatal tehetségek számára, ahol fejleszthetik versenyzői karrierjüket és ismereteket szerezhetnek a médiától és a szponzori kapcsolatoktól kezdve a finanszírozáson át a versenyautó-technológiáig” – mondta Fredrik Lestrup, az NXT Gen Cup társalapítója.  

 

 

A versenyautók akkumulátorait az ABB E-mobility Terra DC fali töltő hordozható változatai töltik majd fel, amelyek elegendő villamos energiát biztosítanak ahhoz, hogy a versenyzők egy nap alatt több versenyt is teljesíteni tudjanak. Az ABB E-mobility, amely világelső az elektromos járművek töltési infrastruktúrája terén, több mint tíz éve látja el a piacot biztonságos és intelligens töltési megoldásokkal. 

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a NXT Gen Cup versenyeihez mi szállíthatjuk a töltőinfrastruktúrát, amely kulcsfontosságú az elektromos versenyautók bajnokságának lebonyolításához. Célunk, hogy felgyorsítsuk a közlekedési ágazat elektromos hajtásláncra történő átállását, ezért azon kell dolgoznunk, hogy a társadalom minden részében növeljük a tudatosságot és elősegítsük az elektrifikáció térnyerését. A fiatalok és a motorsport iránt érdeklődők elérése fontos része annak a stratégiának, amelynek célja a fenntartható közlekedési jövő kiépítése” – mondta Eva Kvist Östgren, az ABB E-mobilitás svédországi vezetője.  

 

Az ABB E-mobility és az NXT Gen Cup csapata egyaránt a fenntartható és kibocsátásmentes közlekedési ágazatért dolgozik, az autósport pedig fontos és nyilvános hozzájárulást nyújt e cél eléréséhez.  

 

Az ABB E-mobilitynek nem ez az egyetlen szerepvállalása a motorsportban; hivatalos töltési partner szerepét tölti be az ABB FIA Formula-E világbajnokságban is. Az ABB E-mobility a motorsportot irányító szervezet, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Formula E mérnökeivel közösen egy kompakt, megbízható és biztonságos megoldást fejlesztett ki az új Gen3-as autók verseny előtti és két futam közötti töltésére. Mindegyik töltő 160 kW maximális teljesítmény leadására képes és egyszerre két jármű 80 kW teljesítményű töltését teszi lehetővé. Ezáltal a versenyistállók egyetlen töltővel kihasználhatják a „duplatöltés” előnyeit, amivel jelentősen csökkentik a töltő ökológiai lábnyomát és a szállításból eredő károsanyag-kibocsátást, mivel a továbbiakban már nem szükséges minden versenyautóhoz külön töltőt használniuk. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Körforgásos gazdaság az adatközpontokban is

Jelentős mértékben csökkenő CO2-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés. A két cég célja, hogy kidolgozzanak egy olyan programot, amely a Digital Realty többi európai telephelyén is lehetővé teszi a körforgásos gazdaság elveire épülő fejlesztések alkalmazását. 

2024. április 11. 20:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09