Dróntechnológia, MI, AR az oktatásban – a Neumann Társaság soron következő konferenciájának témái

forrás: Prím Online, 2023. július 5. 19:00

A Neumann Társaság Multimédia az oktatásban szakosztálya 2023. július 6-7. között a szegedi Agorában működő Informatika Történeti Kiállításán rendezi meg soron következő nemzetközi konferenciáját, amelyet online is közvetítenek. A #neumann120 emlékév kapcsán a konferencián külön szekciót kap a neumanni örökség és az oktatás kapcsolata, emellett külön előadás foglalkozik a XXI. századi tanulási élményről, és a legmodernebb technológiák – például a mesterséges intelligencia, az augmentált valóság és a drónok – oktatási felhasználásáról.

A Neumann Társaság Multimédia az oktatásban szakosztálya 2023. július 6-7. között a szegedi Agorában rendezi meg soron következő – immár huszonkilencedik – Multimédia az oktatásban nemzetközi konferenciáját, amelyet online is közvetítenek. 

 

Az idei szakmai rendezvény célja, hogy elősegítse az oktatás, valamint a kutatás és fejlesztés különböző területein dolgozó, oktató hazai és külföldi szakemberek, PhD és felsőoktatási hallgatók kapcsolatfelvételét, tapasztalatok és jó gyakorlatok cseréjét, egyes képzési szakterületekhez kapcsolódó kreditek gyűjtését. A konferencián elhangzó előadások nemzetközi minősítésre és publikálásra kerülnek.

 

 

Az idei konferencia külön szekciójában Szalay Imre, a társaság ügyvezetője tart előadást a  #neumann120 emlékév-ről, ezt követően szó esik majd arról, hogy miként tudták a SZTAKI munkatársai a kutatóintézet saját keretrendszerének felhasználásával a Neumann-életutat bemutató tablósort a jubileum alkalmából vizuális elemekkel kibővítve, látványos, digitális formában megvalósítani.

 

A konferencia részletes programja ezen a linken olvasható: a 2023-as konferencián egyebek mellett olyan aktuális témák lesznek terítéken, mint a XXI. századi tanulási élmény, a felhőtechnológiák és a közösségi média, az 5G, a virtuális valóság és az augmentált valóság oktatási célú felhasználási lehetőségei, illetve általánosságban a tanulási környezet technológiai változásai.

 

Emellett tapasztalatokat osztanak meg  a konferencián az  első hazai MSc-szintű dróntechnológiai képzés indításáról és tapasztalatairól a képzés mögött álló szakemberek.

 

A #neumann120 emlékév kapcsán a Neumann Társaság egy dedikált honlapot indított, amely a www.neumann120.hu címen érhető el. Ezen az oldalon minden fontos információ megtalálható a 2023-as emlékév kapcsán zajló eseményekről, a Kaleidoszkóp menüpont alatt pedig Neumann János életéből fennmaradt vizuális emlékeket lehet böngészni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17