Korhatár-besorolást és szolgáltatói szerződést vizsgált a Médiatanács

forrás: Prím Online, 2023. július 14. 11:20

A vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor sugárzására vonatkozó törvényi kötelezettség megsértése miatt bírságolta meg a szegedi Rádió 88 szolgáltatóját az NMHH Médiatanácsa. A testület egy bejelentés nyomán a „Dr. Pimple Popper, a bőrgyógyász” című, a TLC-n sugárzott tévéműsor egyik epizódját is továbbította a holland társhatóságnak helytelen korhatár-besorolás miatt.

A műsorstruktúrára vonatkozó, hatósági szerződésen alapuló vállalások teljesülését ellenőrizte a Médiatanács a szegedi 95,4 MHz-en sugárzott, helyi vételkörzetű, kereskedelmi jellegű Rádió 88 március 18. és 24. közötti adáshetének vizsgálata során. A testület megállapította, hogy a közszolgálati célokat szolgáló műsorszámok, műsorelemek arányai elmaradtak a szolgáltató szerződéses vállalásaitól, emellett nem teljesültek a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámokra vonatkozó arányok sem. A Médiatanács ezért bírságot szabott ki a Rádió 88 médiaszolgáltatójára.

 

A TLC csatornán május 12-én 20 órától sugárzott „Dr. Pimple Popper, a bőrgyógyász” című műsorszám „Lipómák” elnevezésű epizódját lakossági bejelentés nyomán vizsgálta a Médiatanács. Az epizódot a szolgáltató 9 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszámként tette közzé, azonban azt a hatósági ellenőrzés alapján kizárólag „16 éven aluliak számára nem ajánlott” korhatár-megjelöléssel ellátva és csak 21 és 5 óra között lehetett volna közzétenni a magyar szabályozás alapján, figyelemmel a műtéti beavatkozások túlzottan részletes, félelemkeltő bemutatására.

 

Mivel a csatorna szolgáltatója Hollandiában bejegyzett társaság, a Médiatanács a felmerült jogsértésről értesíti a holland társhatóságot, és kéri a szükséges intézkedések megtételét.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

A Conrad és a TraceParts: B2B platform szinergia

Egyszerűsített fejlesztés, tervezés és kivitelezés: A Conrad termékkatalógusa mostantól a TraceParts-on is elérhető, lehetővé téve a CAD-adatok letöltését és a termékek megvásárlását egyetlen egérkattintással.

2024. május 22. 11:36

Fókuszban a világűr: a Széchenyi-egyetemen tartották a távközlési világnap országos konferenciáját

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei távközlés világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. Az eseményt 15. alkalommal rendezték meg a győri Széchenyi István Egyetemen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelt támogatásával.

2024. május 22. 09:55

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17