Az ABB és a Microsoft együttműködik, hogy a generatív MI-t használják az ipari alkalmazásokban

forrás: Prím Online, 2023. július 17. 12:49

Az ABB és a Microsoft tovább bővíti a két vállalat között régóta fennálló partnerséget. Legújabb együttműködésük célja, hogy az Azure OpenAI Service-t integrálják az ABB Ability Genix ipari analitikai és MI-programcsomagba. 

A két vállalat majd együtt dolgozik a generatív MI-technológia bevezetésének megvalósításán, hogy az ipari ügyfeleknek segítsenek kiaknázni az elemzett üzemi adatokban rejlő lehetőségeket. A jobb adatgyűjtés, valamint adatkezelés jelentős javulást és növekedést eredményez a hatékonyság, a termelékenység, az eszközök megbízhatósága, az üzembiztonság, az alacsonyabb energiafogyasztás és a környezeti hatások csökkentése terén.   

 

Az ABB az Azure OpenAI Service segítségével integrálja a generatív mesterséges intelligenciát, beleértve a GPT-4-hez hasonló nagy nyelvi modelleket (LLM) a Genix platformba és alkalmazásokba, lehetővé téve így olyan funkciókat, mint a kód-, kép- és szöveggenerálás. Az új applikáció – Genix Copilot – javítja a felhasználói élményt, azáltal, hogy intuitív funkciókat kínál, valamint egyszerűsíti a folyamatok és műveletek közötti kontextualizált adatok áramlását. Ez az iparági vezetők, a szakterületek specialistái és az üzemi mérnökök számára valós idejű ipari betekintést nyújt, amely segítségével jobb döntéshozatalt és a termelékenység növelését érhetjük el. Az ilyen elemzett adatok akár 20 százalékkal is meghosszabbíthatják az eszközök élettartamát, és akár 60 százalékkal csökkenthetik a nem tervezett állásidőt. 

 

 

A megoldás emellett segítheti az ügyfeleket fenntarthatósági és energiaátállási céljaik elérésében azáltal, hogy fejlett felügyeleti és optimalizálási információkat nyújt az ipari üvegházhatású gázok kibocsátásáról és az energiafelhasználásról.    

 

A Genix Copilot lehetővé teszi az üzemeltetők tudásának rögzítését és a különböző szerepkörök közötti, együttműködésen alapuló döntéshozatal megkönnyítését is, nagy hangsúlyt fektetve a vállalaton belüli adatok és szaktudás védelmére.

 

Az ABB Ability Genix egy átfogó, moduláris ipari IoT (ipari dolgok internete), egy analitikai és MI platform, amely iparágspecifikus szakterületi tudás beágyazásával segíti a célul tűzött üzleti eredmények elérését, és biztosítja az ügyfelek meglévő fejlesztéseinek védelmét. A Genixet alkalmazó vállalkozások akár 40 százalékkal is csökkenteni tudták az üzemeltetési és karbantartási költségeket, közel 30 százalékkal javították a termelés hatékonyságát, és akár 25 százalékos javulást is elértek az energia- és kibocsátásoptimalizálás terén. A Genix generatív MI-képességekkel való kiegészítése várhatóan tovább növeli ezeket az előnyöket. 

 

 

„Ez egy fontos állomása az ABB és a Microsoft stratégiai partnerségének, amely felgyorsítja az ipari szektor digitális átalakulását” – nyilatkozta Rajesh Ramachandran, az ABB Folyamatautomatizálás üzletágának digitális vezérigazgatója. „Meggyőződésünk, hogy a Genix Copilot segíteni fogja az ipari ügyfeleket a fenntarthatóság, a működési kiválóság és a jobb eszközteljesítmény elérésében. A generatív MI képességek integrálása az ABB ipari digitális megoldásaiba a mesterséges intelligencia alkalmazásának új korszakát nyitja meg az ABB ügyfelei számára, akik az MI támogatásával jobb döntéseket hozhatnak majd.” 

 

„Úgy véljük, hogy a hosszú távú siker szempontjából azok a szervezetek lesznek a legjobb helyzetben, amelyek modernizálják és bővítik adatplatformjaikat” – mondta Ralph Haupter, a Microsoft EMEA régiójának elnöke. „Az Azure OpenAI Service-hez hasonló fejlett digitális képességek alkalmazása megerősíti az ABB Genixet a kontextuális adatok hatékony kezelésében, miközben segíti a növekedéshez és a tartós változáshoz elengedhetetlen digitális átalakulást is.” 

 

A Genix az üzemeltetési (OT), informatikai (IT) és mérnöki (ET) adatok kontextuális integrációjának automatizálásával az egész vállalat számára lehetővé teszi az adatokban rejlő hatalmas lehetőségek kiaknázását, és az ipari MI alkalmazásával utat nyit a fejlett analitika és az optimalizálás térnyerése előtt. Zökkenőmentesen skálázható, egy eszközre történő telepítéstől bővíthető üzemi vagy vállalti szintre is. A platform telepíthető felhőben, hibrid felhőben, peremhálózatokban vagy helyi (on-premise) informatikai környezetben is. A Genix kialakítása révén biztonságos, és a Microsoft Azure-t használja az integrált felhőcsatlakozáshoz és szolgáltatásokhoz. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50