Az ABB és a Microsoft együttműködik, hogy a generatív MI-t használják az ipari alkalmazásokban

forrás: Prím Online, 2023. július 17. 12:49

Az ABB és a Microsoft tovább bővíti a két vállalat között régóta fennálló partnerséget. Legújabb együttműködésük célja, hogy az Azure OpenAI Service-t integrálják az ABB Ability Genix ipari analitikai és MI-programcsomagba. 

A két vállalat majd együtt dolgozik a generatív MI-technológia bevezetésének megvalósításán, hogy az ipari ügyfeleknek segítsenek kiaknázni az elemzett üzemi adatokban rejlő lehetőségeket. A jobb adatgyűjtés, valamint adatkezelés jelentős javulást és növekedést eredményez a hatékonyság, a termelékenység, az eszközök megbízhatósága, az üzembiztonság, az alacsonyabb energiafogyasztás és a környezeti hatások csökkentése terén.   

 

Az ABB az Azure OpenAI Service segítségével integrálja a generatív mesterséges intelligenciát, beleértve a GPT-4-hez hasonló nagy nyelvi modelleket (LLM) a Genix platformba és alkalmazásokba, lehetővé téve így olyan funkciókat, mint a kód-, kép- és szöveggenerálás. Az új applikáció – Genix Copilot – javítja a felhasználói élményt, azáltal, hogy intuitív funkciókat kínál, valamint egyszerűsíti a folyamatok és műveletek közötti kontextualizált adatok áramlását. Ez az iparági vezetők, a szakterületek specialistái és az üzemi mérnökök számára valós idejű ipari betekintést nyújt, amely segítségével jobb döntéshozatalt és a termelékenység növelését érhetjük el. Az ilyen elemzett adatok akár 20 százalékkal is meghosszabbíthatják az eszközök élettartamát, és akár 60 százalékkal csökkenthetik a nem tervezett állásidőt. 

 

 

A megoldás emellett segítheti az ügyfeleket fenntarthatósági és energiaátállási céljaik elérésében azáltal, hogy fejlett felügyeleti és optimalizálási információkat nyújt az ipari üvegházhatású gázok kibocsátásáról és az energiafelhasználásról.    

 

A Genix Copilot lehetővé teszi az üzemeltetők tudásának rögzítését és a különböző szerepkörök közötti, együttműködésen alapuló döntéshozatal megkönnyítését is, nagy hangsúlyt fektetve a vállalaton belüli adatok és szaktudás védelmére.

 

Az ABB Ability Genix egy átfogó, moduláris ipari IoT (ipari dolgok internete), egy analitikai és MI platform, amely iparágspecifikus szakterületi tudás beágyazásával segíti a célul tűzött üzleti eredmények elérését, és biztosítja az ügyfelek meglévő fejlesztéseinek védelmét. A Genixet alkalmazó vállalkozások akár 40 százalékkal is csökkenteni tudták az üzemeltetési és karbantartási költségeket, közel 30 százalékkal javították a termelés hatékonyságát, és akár 25 százalékos javulást is elértek az energia- és kibocsátásoptimalizálás terén. A Genix generatív MI-képességekkel való kiegészítése várhatóan tovább növeli ezeket az előnyöket. 

 

 

„Ez egy fontos állomása az ABB és a Microsoft stratégiai partnerségének, amely felgyorsítja az ipari szektor digitális átalakulását” – nyilatkozta Rajesh Ramachandran, az ABB Folyamatautomatizálás üzletágának digitális vezérigazgatója. „Meggyőződésünk, hogy a Genix Copilot segíteni fogja az ipari ügyfeleket a fenntarthatóság, a működési kiválóság és a jobb eszközteljesítmény elérésében. A generatív MI képességek integrálása az ABB ipari digitális megoldásaiba a mesterséges intelligencia alkalmazásának új korszakát nyitja meg az ABB ügyfelei számára, akik az MI támogatásával jobb döntéseket hozhatnak majd.” 

 

„Úgy véljük, hogy a hosszú távú siker szempontjából azok a szervezetek lesznek a legjobb helyzetben, amelyek modernizálják és bővítik adatplatformjaikat” – mondta Ralph Haupter, a Microsoft EMEA régiójának elnöke. „Az Azure OpenAI Service-hez hasonló fejlett digitális képességek alkalmazása megerősíti az ABB Genixet a kontextuális adatok hatékony kezelésében, miközben segíti a növekedéshez és a tartós változáshoz elengedhetetlen digitális átalakulást is.” 

 

A Genix az üzemeltetési (OT), informatikai (IT) és mérnöki (ET) adatok kontextuális integrációjának automatizálásával az egész vállalat számára lehetővé teszi az adatokban rejlő hatalmas lehetőségek kiaknázását, és az ipari MI alkalmazásával utat nyit a fejlett analitika és az optimalizálás térnyerése előtt. Zökkenőmentesen skálázható, egy eszközre történő telepítéstől bővíthető üzemi vagy vállalti szintre is. A platform telepíthető felhőben, hibrid felhőben, peremhálózatokban vagy helyi (on-premise) informatikai környezetben is. A Genix kialakítása révén biztonságos, és a Microsoft Azure-t használja az integrált felhőcsatlakozáshoz és szolgáltatásokhoz. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17