Szuperzöld projektben vetik be a Schneider Electric megoldását

forrás: Prím Online, 2023. július 29. 10:26

Mikroalgákat vet be a Brilliant Planet a légkörben lévő szén kivonására, a Schneider Eletric által fejlesztett alkalmazás is támogatja a kezdeményezés sikerét. A módszert kikísérletező cég most azon dolgozik, hogy szélesebb körben is elterjedjen a megoldás. A szén-dioxid-megkötési technológiáknak az éghajlatváltozás elleni küzdelemben van jelentős szerepe.

Fontos fázisához érkezett a Brilliant Planet klímavédelmet szolgáló programja, 8 évnyi kutatás-fejlesztés és négy évig tartó kísérlet után arra készülnek, hogy világszerte elterjesztik különleges módszerüket a légkörben lévő szén kivonására. A társaság fejlesztésének lényege, hogy tengerparti területeken hatalmas mikroalga telepeket hoznak létre, amelyek tartós, megfizethető és igen hatékony megoldást kínálnak erre a célra. A három hektáros marokkói létesítményükben végzett kísérletek eredményei azt mutatják, hogy ezek az algatelepek akár 30-szor annyi szenet képesek kivonni a légkörből, mint ugyanakkora méretű erdő. Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) szerint a szén-dioxid-megkötési technológiák az éghajlatváltozás elleni küzdelem kulcsfontosságú részét képezik. 

 

A szén-dioxid-kivonási folyamathoz rendkívül rugalmas és hatékony vezérlőrendszerre van szükség, amely szükség szerint könnyen skálázható. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat a Platinum Electrical Engineeringgel együttműködve az EcoStruxure Automation Expert megoldást üzemelte be, ami a világ első szoftverközpontú, univerzális automatizálási rendszere. Az AVEVA System Platform és az AVEVA Insight mellett a műveletek teljes átláthatóságát és ellenőrzését biztosítja. „Ahhoz, hogy a megfelelő ütemben tudjuk elterjeszteni ezt a megoldást a világon, skálázhatónak kell lennie, amihez moduláris kialakításra van szükség. A Schneider Electric és a Platinum Electrical Engineering megoldása lehetővé teszi ezt számunkra, így hatékonyabban tudjuk kihasználni az erőforrásokat, miközben drasztikus javulást tapasztalunk a felügyelet területén. Reméljük, hogy ez a rendszer megalapozza a további terjeszkedést az elkövetkező években” – mondta el Adam Taylor, a Brilliant Planet vezérigazgatója.  

 

 

Átfogó automatizálás 

 

A hagyományos ipari automatizálási rendszerek zártak és hardvervezéreltek, ezáltal megnehezíthetik és költségessé tehetik a különböző márkájú új technológiák integrálását a hatékonyság növelésére törekvő szervezetek számára. Az EcoStruxure Automation Expert egy univerzális automatizálási megoldás, amely az IEC 61499 átjárhatósági szabványon alapul, ezért könnyen integrálható új vagy meglévő, harmadik féltől származó berendezésekkel, és könnyedén skálázható a Brilliant Planet új telephelyein világszerte.  

 

„Az EcoStruxure Automation Expert használatával jelentősen csökkenthetjük a Brilliant Planet egyes telephelyein a vezérlőszoftver integrálására és tesztelésére fordított időt. A szabványosított alkalmazásnak köszönhetően egyszerű a hibaelhárítás és a folyamatok ügyfélspecifikus igényekhez való igazítása, valamint egy teljes, testreszabott, mégis skálázható rendszer szállítása” – mutatott rá Stephen Maltby, a Platinum Electrical Engineering ügyvezető igazgatója. 

 

„Ahhoz, hogy megvalósíthassuk a fenntarthatóságra és a következő generációs ipari automatizálásra irányuló küldetésünket, megbízható stratégiai partnerekre és értékes ügyfelek hálózatára van szükségünk, és ez a projekt mindkét törekvésünket támogatja. A Brilliant Planet a technológiánkat arra használja, hogy fenntartható megoldásokat kínáljon a klímaváltozás kihívásaira, a Platinum Electrical Engineering pedig hatékony és skálázható rendszert biztosít ehhez” – hangsúlyozta Sanjith Singh, a Schneider Electric „Software Centric Automation” területért felelős alelnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09