Egyetemi Formula-csapatot támogat az Eaton Magyarország

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 9. 17:53

Arany fokozatú támogatóként segíti a BME Formula Racing Teamet az Eaton hazai leányvállalata. Az együttműködés keretében az energiagazdálkodási vállalat többek között egy CNC-gép építéséhez, valamint az IT-infrastruktúra és az autóalkatrészek védelméhez szükséges eszközökkel támogatta a BME csapatát. Az augusztus 1-6. között a Hungaroringen megrendezett Formula Student East versenyen a magyar csapat sikeres teszteket hajtott végre, emellett több versenyszámban is nagyszerű eredményt ért el.

A BME Formula Racing Team egy több mint 70 főből álló társaság, amely még 2007-ben egyedüli magyarként épített versenyautót és indult el a rangos nemzetközi Formula Student versenysorozatban. A csapat mérnökei és menedzserei különböző területeken dolgoznak a minél jobb eredmények eléréséért, valamint az anyagi, szervezeti és tárgyi feltételek megteremtéséért. Emellett kiemelt hangsúlyt fektetnek az oktatásra, ezért a csapatnál dolgozó idősebb és tapasztalt mérnökök elméleti ismeretekkel is segítik a Junior csapatot. Idén összesen négy versenyen indulnak, a már lezajlott Formula Student East mellett a Formula Student Austria, Formula Student East és a Formula Student Germany rendezvényeken.

 

 

Az Eaton Magyarország a két fél közötti támogatási megállapodás keretében az IT-infrastruktúra és az autóalkatrészek védelméhez szükséges eszközöket – többek között szünetmentes tápegységet, PLC-vel rendelkező érintőképernyőt, egyedi gravírozású ipari nyomógombokat és kapcsolókat, gyorskioldású speciális olvadóbiztosítókat – és további villamos alkatrészeket biztosít a felkészüléshez és a versenysorozatban való minél sikeresebb szerepléshez.

 

 

„Mindig örömet jelent számunkra olyan hallgatói kezdeményezések támogatása, amelyek a méltán híres magyar mérnöki képességeken és a diákok soha nem csillapodó tudásvágyán alapszanak. Büszkék vagyunk rá, hogy a több évszázados múlttal rendelkező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata többek között az Eaton jól bevált és fenntartható termékeivel érhet el újabb szakmai eredményeket és tapasztalatokat ebben a rendkívül izgalmas tudományágban” – mondta Farkas Gábor, az Eaton termékmenedzsere.

 

 

A Formula Student East nemzetközi hallgatói konstrukciós versenyt 2016-ban olyan volt műszaki hallgatók hívták életre, akik korábban versenyzőként és szervezőként is kipróbálták magukat a diákoknak szóló nemzetközi mérnöki versenysorozat, a Formula Student világában. A bajnokság és a szervezők célja a kezdetektől fogva egy olyan szakmai verseny megvalósítása, amely az oktatási szempontokat tartja szem előtt és elősegíti a csapatok további fejlődését. Az idei eseményen 19 ország 84 csapata vett részt saját fejlesztésű, belső égésű, elektromos és önvezető formulajárműveikkel.

 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hackerbiztos tanúsítványt kapott az LG Volkswagen számára kifejlesztett adó-vevő modulja

Az LG Electronics (LG) által a Volkswagen számára kifejlesztett, a járművek és a környezetük közötti kommunikációt lehetővé tevő V2X (vehicle-to-everything) megoldás megkapta az IT biztonság területén nemzetközileg elismert szabványnak számító Common Criteria (CC) tanúsítványt, a V2X kategóriában a világon elsőként. Ez az eredmény tovább erősíti az LG globális járműalkatrész-piacon betöltött vezető pozícióját, és rávilágít a vállalat fejlett képességeire a járművek kiberbiztonsága terén, amely terület egyre fontosabbá válik a hálózatba kapcsolt autók korában.

2024. augusztus 29. 16:51

A Volvo 300 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DSV-től

A Volvo Trucks és a DSV globális logisztikai vállalat 300 elektromos nehézkategóriás tehergépjárműről szóló együttműködési megállapodást írt alá. Ez az üzlet a Volvo elektromos teherautók eddigi legnagyobb kereskedelmi megrendeléseinek egyike. A megrendeléssel a DSV az egyik legnagyobb elektromos nehézkategóriás tehergépjármű-flottával rendelkezik Európában.

2024. augusztus 27. 18:20

Elektromos hajtásláncot terveztek az Audi Development Camp résztvevői a Széchenyi-egyetemen

Véget ért a negyedik alkalommal megrendezett Audi Development Camp, a győri Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria rövid képzési programja. A mikrotanúsítványt nyújtó egyhetes kurzus során a húsz országból érkezett hallgatók egy elektromos jármű hajtásláncának szimulációjával foglalkoztak.

2024. augusztus 26. 09:56

Új mobilitási igények, új díjcsomag a GreenGonál

A GreenGo új, kifejezetten a 25 év alatti felhasználók számára készült díjcsomagja jelentős kedvezményeket kínál a fiataloknak, miközben ismét megerősíti az autómegosztó értékvállalásait és a kezdetektől kijelölt irányt. Az új díjcsomag bevezetése, és az, hogy a regisztrációhoz mostantól nem szükséges egy évnél régebbi jogosítvány, válasz a fiatal felhasználók számának növekedésére és közlekedési preferenciáik, szokásaik változásaira.

2024. augusztus 22. 13:31

Bridgestone abroncsokon gurul a Lamborghini új szuperautója

A Bridgestone-t választotta a Lamborghini legújabb hibrid nagy teljesítményű elektromos járműve (HPEV), a vadonatúj Lamborghini Temerario kizárólagos gumiabroncs-partnerének. A Lamborghini „hivatalos műszaki partnere” által, a Bridgestone egyedülálló virtuális abroncsfejlesztési technológiájával (VTD) tervezett új gumiabroncsok a versenypályától a kihívást jelentő téli körülményekig csúcsteljesítményt nyújtva elégítenek ki minden vezetői igényt.

2024. augusztus 21. 17:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33