Különleges lakásmegoldást mutat be az LG

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 21. 16:09

Az LG Electronics (LG) a 2023-as IFA kiállításon mutatja be az LG Smart Cottage névre keresztelt lakásmegoldását. A Smart Cottage egy kompakt, előregyártott otthon, amely az LG legmodernebb fűtő, szellőztető és légkondicionáló (HVAC) rendszerével és energetikai megoldásaival, valamint legújabb intelligens háztartási készülékeivel és szolgáltatásaival van felszerelve. A prémium kategóriás készülékeket és kényelmes szolgáltatásokat a legújabb moduláris házépítési technológiák felhasználásával ötvöző otthon új irányt nyithat a lakhatás területén.

A fenntarthatósághoz és az LG “Better life for all” szemléletéhez igazodva a Smart Cottage kétszintes, stúdió stílusú elrendezést kapott, amely funkcionális, kényelmes lakókörnyezetet nyújt, és maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet. A kis alapterületű moduláris otthon, amelyet ennek ellenére minden szükséges készülékkel és felszereléssel elláttak, könnyen szállítható és elhelyezhető a kívánt helyen. A ReportLinker kutatása szerint az előregyártott lakások globális piaca 4,8 százalékos éves növekedési rátával számolva 2028-ra várhatóan eléri a 22,9 milliárd dollárt.

 

Belül a helyiség nyugodt hangulatot áraszt, a különböző belsőépítészeti elemek – például keményfa, csempe és sárgaréz – harmonikus elegye használatának köszönhetően pedig stílusos megjelenésű. A környezetterhelés csökkentése érdekében az otthon cserélhető modulelemeit a POSCO, egy neves dél-koreai acélipari vállalat gyártja alacsony karbonlábnyomú gyártásból származó acélból.

 

Az LG Smart Cottage számos innovatív, nagy hatékonyságú konyhai, lakó- és légtechnikai megoldást kapott házon belülről, ide tartozik a WashTower Compact mosógép, a QuadWash mosogatógép, illetve egyéb beépített konyhai készülékek, egy víztisztító, valamint egy Therma V Monobloc levegő-víz hőszivattyú (AWHP) is. Az LG energiatakarékos AWHP rendszere a 200 literes kapacitású integrált víztartályhoz (IWT) csatlakoztatva megbízható melegvíz-ellátást nyújt.  

 

 

A Smart Cottage külseje az LG fenntarthatóságot elősegítő technológiáival van felszerelve, amelyek akár két lakó napi energiaszükségletét is képesek fedezni. A tetőre szerelt 4 kilowattos napelemek a vállalat napenergia-tároló rendszerével (ESS) vannak összekapcsolva, így a lakás akár napi 15 kilowatt villamosenergia megtermelésére képes. A napelem-akkumulátorban tárolt felesleges energia később is felhasználható, vagy eladható a szerződött közműszolgáltatónak. Az LG moduláris háza továbbá beépített elektromosautó-töltővel is rendelkezik, így a tulajdonosnak ennek beszerzéséről sem kell külön gondoskodnia.

 

A felhasználói élmény is kiemelt figyelmet kapott az otthon fejlesztésekor, ezért a lakásban található minden készülék zökkenőmentesen kapcsolódik az intelligens LG ThinQ rendszerhez (használatához internethozzáférés szükséges). Az ehhez fejlesztett applikáción keresztül a felhasználók könnyedén vezérelhetik a berendezéseket, beállíthatják a teljes HVAC rendszert, és valós időben nyomon követhetik az energiafogyasztást, valamint a napenergia-tároló töltöttségi szintjét. Az LG ThinQ ezeken felül számos, biztonsági funkciót ellátó IoT eszközhöz enged hozzáférést az otthonban a lakók biztonsága és nyugalma érdekében, ide értve a kamerákat, mozgásérzékelőket és a bejárati ajtón található okoscsengőt.

 

A Smart Cottage megalkotásához az LG a GS Engineering & Construction Corp (GS E&C) dél-koreai építőipari és mélyépítő céggel működött együtt. 

 

„Az LG Smart Cottage nem csupán egy előregyártott otthon, hanem egy olyan innovatív lakásmegoldás, amely a modern ThinQ hálózati összeköttetésnek köszönhetően támogatja a fenntartható életmódot” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Az a célunk, hogy energetikai megoldások, készülékek és szolgáltatások zökkenőmentes integrálásával újradefiniáljuk a lakás fogalmát az emberek kényelme érdekében.”

 

A 2023-as IFA látogatói szeptember 1-5. között a Messe Berlin 18-as csarnokában az LG standján tekinthetik meg az LG Smart Cottage lakásmegoldását és számos más innovációt. A termékek elérhetősége régiónként és országonként eltérő lehet.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59