Öt évre újított a Corvinus

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 24. 19:36

A Budapesti Corvinus Egyetem ismét elnyerte a legrangosabb nemzetközi elismerést a posztgraduális üzleti oktatás terén az MBA képzésekre vonatkozó AMBA akkreditációt. Ezzel a Corvinus továbbra is megtartja helyét a világ üzleti iskoláinak legjobb 2 százalékában, egyetlen magyar egyetemként.

Az idén megújított akkreditációval a Corvinus Egyetem nemcsak megerősítette a 2020-ban szerzett minősítést, hanem az eddigi 3 év helyett további 5 éves időtartamra meghosszabbította azt. A több mint fél évszázados múltra visszatekintő MBA képzéseket összefogó AMBA szervezet, a posztgraduális menedzsment oktatás nemzetközi szaktekintélye. Az AMBA akkreditált tagjai között szerepelnek olyan intézmények, mint például a brit Leeds University Business School, a bécsi WU Executive Academy, a francia HEC Paris, az ausztrál University of Sydney Business School vagy a Prágai Közgazdasági Egyetem. A szervezet elismerését világszerte eddig csupán mintegy 300 iskola érdemelte ki, Magyarországon pedig egyedül a Corvinus.

 

"A megújított akkreditáció elnyerése igazolja, hogy MBA programjaink megfelelnek a legmagasabb tudományos elvárásoknak, és bizonyítja, hogy hallgatóink magas színvonalú képzésekkel találkoznak. Célunk, hogy képzéseink eredményeképpen jelentős hatást gyakoroljunk a folyamatosan változó világban. Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy MBA hallgatóink vezetőként pozitív változásokat érnek el Magyarországon, a régióban és azon túl is" – mondta Patrick Bohl, az egyetem szakirányú programokért és executive képzésekért felelős dékánja.

 

A megújított AMBA akkreditáció a posztgraduális üzleti oktatás legkiemelkedőbb elismerése, amely a képzés gyakorlatiassága és minősége mellett a változó oktatási trendekre és innovációkra is hangsúlyt fektet. Az oktatás, a tanterv és a hallgatói interakciók szigorú értékelési kritériumai biztosítják, hogy csak a legmagasabb színvonalú programok érdemeljék ki a minősítést.

 

 

A Corvinust akkreditáló testület tagjai – akik világszerte elismert üzleti iskolák felső vezetőiből álltak –, kiemelték a Corvinus erős kutatási kultúráját és profilját, amely véleményük szerint szilárd alapot nyújt az MBA tantervekhez és oktatáshoz.  A testület megjegyezte továbbá, hogy az intézmény kiváló MBA hallgatókat vonzott, és izgalmas lépésnek értékelték a jövőben az MBA képzéseknek helyt adó Ménesi úti campusfejlesztést, kiemelve a Corvinus hosszútávú fejlődését és ambícióját.

 

Andrew Main Wilson, AMBA & BGA – the Association of MBAs and the Business Graduates Association vezérigazgatója elmondta: "Gratulálunk a Budapesti Corvinus Egyetemnek az újbóli akkreditációhoz. Az AMBA csak az üzleti iskolák felső 2 százalékát akkreditálja világszerte, és helyénvaló, hogy ez az iskola a mi rangos hálózatunkba tartozik. A Corvinus új MBA létesítményei az iskola folyamatos kiválóság iránti elkötelezettségét mutatják. Már alig várom, hogy meglátogassam a campust.”

 

A nemzetközi felsőoktatási akkreditációk jelentősége abban rejlik, hogy általuk nő az akkreditált intézmények nemzetközi elismerése. Ezek a minőségbiztosítási tanúsítványok garanciát jelentenek a hallgatók, a végzett diplomásokat alkalmazó munkáltatók, valamint a kutatási együttműködésre törekvő más egyetemek számára. Az AMBA akkreditáció mellett 2022-ben az egyetem elnyerte a gazdaságtudományi felsőoktatást minősítő nemzetközi AACSB-akkreditációt. Ezen kívül EFMD akkreditációval ismerték el a gazdálkodási és menedzsment angol nyelvű alapszintű és a Corvinus-MSM-SEED Executive MBA képzéseket.

 

"A megújult AMBA akkreditáció megerősíti a Budapesti Corvinus Egyetem globális éllovas pozícióját. Ez az objektív visszajelzés emellett rámutat az egyetem oktatóinak és munkatársainak kiváló, világszínvonalú teljesítményére, aminek eredményeként nemcsak a karrierjük előtt álló tehetséges hallgatók jutnak előnyökhöz, hanem a tapasztalt üzleti szakemberek is. Remélem, hogy minél többen élnek majd az általunk kínált kiemelkedő képzési lehetőségekkel" – mondta Fehér Péter, az egyetem nemzetközi vezetője.

 

A Budapesti Corvinus Egyetem jelenleg két angol nyelvű MBA programot kínál.

 

Full-Time MBA

A Full-Time MBA képzést karrierjük elején vagy közepén járó szakembereknek ajánljuk, akik útmutatást keresnek a tovább fejlődéshez. A kétéves képzés nappali formában zajlik.

 

Executive MBA

Az Executive MBA a Corvinus kettős diplomát adó képzése, mely a Maastrichti Egyetem Maastricht School of Management és a SEED Executive School együttműködésével jött létre. A vezető fejlesztő képzés célja olyan eszközökkel felruházni a résztvevőket, amelyek segítségével hatékony és felelős vezetővé válhatnak, és magabiztosan mozognak komplex nemzetközi üzleti környezetben. A programot vezetői tapasztalattal rendelkező felsővezetők számára ajánljuk. A 2023 októberében induló képzésre a jelentkezések folyamatban vannak, és szeptember 15-ig lehet jelentkezni itt.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09