Tovább okosítja mesterséges intelligencia fejlesztéseit az Amazon Web Services

forrás: Prím Online, 2023. október 4. 20:22

Magasabb sebességre kapcsolta a mesterséges intelligencia (AI) fejlesztéseit az Amazon Web Services (AWS). A Magyarországon nyáron irodát nyitó informatikai vállalat a napokban öt újítást jelentett be.

Elsőként általánosan elérhetővé tették az AWS generatív AI-alkalmazások fejlesztésére, skálázására alkalmas Amazon Bedrock szolgáltatását, amellyel szövegeket, képeket, hangokat és szintetikus adatokat lehet megalkotni az adott kulcsszavak alapján. A teljeskörű menedzselt szolgáltatásként igénybe vehető Bedrock hozzáférést biztosít a vezető AI-vállalatok, az AI21 Labs, az Anthropic, a Cohere, a Meta, a Stability AI és az Amazon nagy teljesítményű alapmodelljeihez (FM-ek). Valamint azoknak a képességnek a legszélesebb körét biztosítja az adatvédelmi szempontoknak megfelelve, amelyekre a felhasználóknak szüksége van a generatív AI-alkalmazások létrehozásához.

 

Az AWS bejelentette azt is, hogy az Amazon Bedrockon keresztül hozzáférhetővé válik a Meta következő generációs nagy nyelvi modellje (LLM), a Llama 2, ami 13 és 70 milliárd paraméterszámmal áll a felhasználók rendelkezésére, hogy ezekből a nyelvi készletekből generatív AI-alkalmazásokat építhessenek.

 

 

Szintén általánosan elérhető lesz mostantól az Amazon Titan Embeddings modell, ami a generatív AI pontosságát növeli azáltal, hogy a szavakat matematikai vektorokká, azaz beágyazásokká alakítja át a kiterjesztett keresésen alapuló technológiát (RAG) alkalmazva.

 

A negyedik most bejelentett AWS fejlesztés a felhasználó megjegyzései és korábbi kódjai alapján kódjavaslatokat adó Amazon CodeWhisperer új képessége. Ez felszabadítja a generatív mesterséges intelligencia által vezérelt kódolásban rejlő lehetőségeket és biztonságosan adaptálja a felhasználók belső kódbázisát, erőforrásait, hogy egyedi igényekre szabott ajánlásokat adjon.

 

Az ötödik újonnan bevezetett megoldás az AWS-től az Amazon QuickSight nyelvi parancsokkal testre szabható, vizuális elemek létrehozására alkalmas generatív üzleti intelligencia (BI) képessége. Ennek segítségével az elemzők egyszerűen összeállíthatják a kívánt eredményt kérdéstöredékekből (pl. „10 legjobb termék”), a QuickSight pedig emellé vizuális elemeket alkot, amelyek egyetlen kattintással hozzáadhatóak egy irányítópulthoz vagy egy jelentéshez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17