Komplex támogatást kapnak a tehetséges diákok a Corvinus és a Hewlett Packard Enterprise összefogásában

forrás: Prím Online, 2023. október 7. 11:51

Ebben a tanévben a Corvinus legkiválóbb hallgatói két féléven át tartó szakmai támogatást kaphatnak későbbi vezetői karrierjükhöz az egyetem és az informatikai vállalat között megkötött partnerségi megállapodásnak köszönhetően. 

Stratégiai együttműködési szerződést írt alá a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Hewlett Packard Enterprise október 3-án Budapesten. Az egyetem képviseletében Anthony Radev, a Corvinus elnöke, valamint Szabó Lajos megbízott rektor, a Hewlett Packard Enterprise részéről Szpisják Tibor ügyvezető vett részt.

 

„A volt corvinusos hallgatóink a mai üzleti és társadalmi szervezetek vezetői, a jelenlegi corvinusos hallgatóink pedig a jövő vezetőivé válnak. Ezt felismerve kiemelt figyelemmel támogatjuk a vezetői diáktehetségeket. Ahhoz pedig, hogy a hallgatók vezetőként is jól működjenek majd, az első lépés a tudatos önmenedzselés, ezért a Hewlett Packard Enterprise vállalattal közös együttműködésünk elsősorban ezt a képességet fejleszti” – mondta Anthony Radev, a Corvinus elnöke.

 

 

„A Corvinus Egyetemmel kötött együttműködésünk támogatja azt a törekvésünket, hogy olyan szakember-utánpótlásra találjunk, amelynek tagjai osztják az értékeinket és a HPE jövőbeli vezetőivé válhatnak. Azzal, hogy aktívan részt veszünk az oktatásban, segítünk a hallgatóknak közvetlen tapasztalatot szerezni az üzlet világából, egyúttal azonnali visszajelzést kapunk a következő generáció igényeiről és viselkedéséről is” – mondta Szpisják Tibor, a Hewlett Packard Enterprise ügyvezető igazgatója. „A magyar vállalatok vezető informatikai partnereként arra törekszünk, hogy az eszközeink és a szolgáltatásaink üzleti értéket teremtsenek ügyfeleinknek. Stratégiai fontosságú számunkra az adatmenedzsment és a mesterséges intelligencia kérdésköre, ezért üdvözöljük, hogy a Corvinus Egyetem, Magyarország vezető üzleti vezetőket képző intézménye „Data Science in Business” című szakot indít” – tette hozzá Szpisják Tibor.

 

A megállapodás értelmében a Hewlett Packard Enterprise szakmai előadásokkal és mentorálással vesz részt az egyetem hallgatói tehetséggondozó tevékenységében a 2023/2024-es tanévben. Az együttműködés a legkiemelkedőbb corvinusos hallgatókat kívánja segíteni abban, hogy még tudatosabbak legyenek vezetői karrierjük tervezésénél a céljaik meghatározásában és elérésében. A résztvevők jobb rálátást kapnak arra, hogy a képességeikhez, motivációjukhoz illeszkedő célokat tűztek-e ki, megtanulják, hogyan bontsák le a céljaikat kisebb lépésekké és miképp küzdjenek meg a felmerülő akadályokkal. A csoportos foglalkozásokon a hallgatók mentor vezetésével fejlődhetnek, önreflexiókkal és változatos, tapasztalati tanulást ösztönző módszertanok segítségével.

 

A stratégiai partnerség részeként a Hewlett Packard Enterprise szenior menedzserei rendszeresen tartanak majd szakmai előadásokat, szemináriumokat is saját vállalati tapasztalataikról, iparági példákról. A Corvinus Egyetem félévente tudományos fórumot biztosít a vállalatnak a közös gondolkodás, a piaci és iparági igények, kockázatok és kihívások felismerésére, kezelésére. A Hewlett Packard Enterprise a Corvinus stratégiai partneri közösségi találkozóin részt vállal az innovációs és a kutatás-fejlesztési együttműködésekben, valamint az egyetem stratégiai irányairól szóló párbeszédekben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09