A GLAMI divatkereső az AI segítségével teszi kereshetővé a fenntartható divatcikkeket a webshopok kínálatában

forrás: Prím Online, 2023. október 8. 10:17

A GLAMI mesterséges intelligencia alapú divatkereső platform felületén mostantól 13 európai ország 4300 webáruházának több mint 17 millió terméke között kereshetnek a felhasználók különböző környezetbarát termékjellemzőkre.

A GLAMI.hu divatkereső mint a fenntartható divat elkötelezett támogatója környezetbarát keresési szűrők bevezetésével támogatja az etikus gyakorlatok előmozdítását a divatiparban és az online kereskedelemben. Az AI-támogatással működő szűrők segítségével a felhasználók mostantól egyetlen kattintással megtalálhatják azokat a termékeket, amelyek megfelelnek valamely választott fenntarthatósági feltételnek.

 

A felhasználók jelenleg két fő fenntarthatósághoz kapcsolódó keresési kategória közül választhatnak: az összes terméket szűrhetik Fenntartható márkák, illetve Fenntartható anyagok alapján. Ezenkívül 16 szűrő szolgál a nemzetközi textilipari tanúsítvánnyal rendelkező termékek megjelenítésére (BCI, B Corporation, Bluesign, BSCI, CmiA, Fair trade, Fair Wear, GOTS, GRS, LWG, OCS, OEKO-TEX, PETA-approved Vegan, RDS, RWS, Textile Exchange), valamint további 4 egyéb etikus jellemzők szerint történő keresésre (Organikus anyagokból készült, Újrahasznosított anyagokból készült, Vegán, és Tisztességes munkakörülmények között készült (Fairtrade)).

 

 

A webshopok széttagolt kínálatának rendszerezéséhez elengedhetetlen a vizuális és szöveges termékinformációk gyors és hatékony felismerése ezért a GLAMI architektúrája a Transformer technológiát használja a termékjellemzők azonosítására. A ChatGPT által is alkalmazott algoritmus több mint 130 termékjellemzőt képes automatikusan felismerni, így rövid idő alatt termékek millióit képes osztályozni, valamint segítségével mindössze 1%-ra csökkenthető a kategorizálatlan termékek aránya a rendszerben.

 

„A fenntartható divat egyre nagyobb teret hódít, 2023-ban már márkák százai alkalmaznak környezetbarát gyakorlatokat, népszerűsítik az etikus gyártási folyamatokat, vagy a körforgásos kezdeményezéseket. Hiszünk abban, hogy fogyasztói szokások megváltoztatása és a digitális innováció együtt képes jelentősen hozzájárulni az iparág globális károsanyag kibocsátásának csökkentéséhez és az etikus gyakorlatok további terjedéséhez, ezért fontosnak érezzük, hogy egy könnyen és gyorsan használható megoldással elérhetővé tegyük a fogyasztók számára a tudatos választás lehetőségét” – mondta Xenofon Eleftheriadis, a GLAMI globális kommunikációs vezetője.

 

 

A saját platform fejlesztése mellett a GLAMI.group az AI közösséghez és széles körben a nyílt forráskódú közösséghez is hozzájárul. A GLAMI 2022-ben nyilvánosságra hozta katalógusának egy részét, hogy az multimodális nyílt forráskódú osztályozási referenciaértékként szolgáljon a fejlesztőközösség számára. A következő évben egy oktatási anyagot adtak ki ehhez az adatkészlethez, amely bemutatja annak széles körű felhasználási lehetőségeit.

 

 

„A globális online kereskedelem bevételeinek legnagyobb része – csaknem 20 százaléka – a divatcikkek értékesítéséből származott 2022-ben és a várakozások szerint 2023-2027 között évről-évre kb. 10%-os ütemben fog nőni*. Ez a gyors ütemű növekedés a jövőben még nagyobb igényt fog támasztani azokra az intelligens megoldásokra, amelyek képesek automatizáltan rendszerezni és a felhasználók igényeinek megfelelően személyre szabni a webshopok óriási kínálatát” – mondta Antonín Hoskovec, a GLAMI AI fejlesztési osztályvezetője.

 

_______________

*https://www.statista.com/outlook/dmo/ecommerce/fashion/worldwide

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17