Novemberben ismét JunctionX hackathon Budapesten!

forrás: Prím Online, 2023. október 25. 09:54

Magyarország legnagyobb hibrid programozó versenye nemcsak több ezer eurós összdíjazása, hanem közösségépítő ereje miatt is vonzza a kreatív IT-fejlesztőket, akik az esemény végére multinacionális vállalatok valódi problémáira mutatnak be akár azonnal megvalósítható megoldásokat.

A november 24. és 26. között ötödik alkalommal megrendezésre kerülő JunctionX Budapest programozói verseny a kreativitást, az újító megközelítést és a közös fejlődést állítja a középpontba. A résztvevőket egy támogató közeg fogadja, amelyben a szervezők és a kihívásokat adó vállalati partnerek képviselői egyaránt mentorként segítenek a feladatok megoldása során. A mesterszintű techtudás nem feltétel, a jelentkezőket az eseményt megelőzően november 10-én az Omixon irodájában egy speciális tréningnap is várja, amely nemcsak a technikai felkészülésben, hanem a csapatépítésben is segítséget nyújt. 

 

Az online és a fizikai térben egy időben zajló verseny offline helyszíne a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.

 

 

„A JunctionX Budapest szellemisége összhangban áll a MOME küldetésével, amely olyan művészek, tervezők és alkotók egyeteme, akik elkötelezetten törekednek arra, hogy innovatív ötletekkel gazdagítsák környezetüket. A verseny során napjaink aktuális kihívásainak sikeres teljesítéséhez a fiatal IT-fejlesztőkből, marketingesekből, designerekből álló csapatoknak olyan újító ötleteket kell bemutatniuk, amelyek nemcsak gyakorlati megoldásokat kínálnak az adott problémákra, hanem az üzleti világ képviselői számára is életképesnek bizonyulnak” – foglalta össze a verseny és az egyetem közös célját Berkovics Dalma, a MOME Innovációs Központ partnerkapcsolatokért felelős vezetője. 

 

A verseny menete idén sem változott: a 2‒5 fős csapatok a verseny előtt két nappal ismerkedhetnek meg a vállalatok által hozott kihívásokkal, amelyeket a megnyitót követően a partnerek részletesen prezentálnak. A versenyzőknek ezután 48 óra áll rendelkezésükre a megoldásokat meggyőzően prezentáló kétperces videó és a hozzá tartozó forráskód elkészítésére és feltöltésére. A kihívások győzteseit a vállalati partnerek választják egymástól független értékeléssel. A nyertes csapatok egyenként 1500 eurós díjazásban részesülnek. Az abszolút győztes eldöntésében a részt vevő csapatok is aktívan részt vesznek: egymás munkáját értékelve 8 döntőst választanak, akik ezután lehetőséget kapnak, hogy ötleteiket személyesen is prezentálják. Ezt követően a vállalati partnerek és a csapatok szavazással választják meg a versenygyőztes csapatot, amely 3000 euró pénznyereménnyel térhet haza. 

 

 

A tavalyi hackathonra rekordszámú, összesen 722 induló regisztrált közel 70 országból, amelyet az idei jelentkezőszám már most felülmúlt. A versenyzők megoldásokat javasoltak a weboldalakra tisztességtelen szándékkal érkező felhasználók kiszűrésére, de készült egy a külföldre utazókat és letelepedni készülőket segítő alkalmazás is, amellyel összehasonlítható a különböző országok árszínvonala, és a költözés előtt biztosabban felmérhető, milyen életminőséget tud majd fenntartani a kitelepülő az új országban.

 

„Az elmúlt 5 év során a JunctionX Budapest köré egy egymást támogató, nyitott, nemzetközi techközösség szerveződött, amelynek tagjai együtt fejlődhetnek és megoszthatják egymással a legfrissebb szakmai trendeket” – mondja Varga Károly, a szervező CraftHub egyik alapítója és CEO-ja. „A résztvevők a díjazás mellett a szélesebb szakmai közösségnek is bemutatkozhatnak, a legjobb ötleteik megvalósításához pedig akár szponzort is találhatnak” – tette hozzá az ügyvezető. A 2020-ban a Prezi és az IBM Budapest Lab spin-offjaként létrejött és azóta önállóan működő CraftHub informatikai rendezvényszervező cég célja, hogy segítsen az IT-közösségeknek képességeik fejlesztésében és az új kapcsolatok teremtésében.

 

 

A korábbi versenyekhez kihívást adó partnerként csatlakozott többek között az e-roller-megosztó TIER, a hűségprogram-technológiát fejlesztő Antavo, az online pénzküldéssel foglalkozó Wise és az Erste Bank. A szervezők örömmel adnak tájékoztatást a hazai és multinacionális vállalatok képviselőinek az együttműködési lehetőségekről, és segítenek megfogalmazni az őket foglalkoztató problémát összefoglaló versenyfeladatot is.

 

A helyszíni versenyzésre november 10-ig, az online részvételre november 22-ig jelentkezhetnek az innovatív szemléletű kódolók akár csapatban, akár egyénileg a JunctionX Budapest weboldalán, ingyenesen. Az egyéni versenyzőknek a szervezők segítenek csapatot találni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már Magyarországon is elérhető az eMAG Genius hűségprogram

Az eMAG elindította Magyarországon a Genius nevű előfizetéses hűségprogramját, amelyen keresztül többek között ingyenes szállítást és heti dedikált kedvezménykampányokat kínál. Az eMAG Genius előfizetői több mint hatmillió – Genius jelvénnyel ellátott – termékre vonatkozóan vehetik igénybe az előfizetést, amelyek az eMAG, és a Marketplace platformon működő partnerkereskedők kínálatában érhetők el.

2024. május 27. 19:05

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Sebészeti robot segíti a Széchenyi-egyetem kutatásait és a győri kórház gyógyító munkáját

Az egészségügyi kutatás-fejlesztéseket és közvetlenül a betegeket szolgálja a győri Széchenyi István Egyetem által a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal stratégiai együttműködésben vásárolt, hivatalosan május 25-én bemutatott sebészeti robot. A modern eszközzel már csaknem száz műtétet végeztek a kórház orvosai, s az eddigi tapasztalatok szerint csökkent a páciensek beavatkozások utáni fájdalma, felépülésük pedig gyorsabbá vált.

2024. május 27. 12:59

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét

Az észak-európai faházakról elsőre egy fjord partján álló színes halászkunyhó vagy egy tóra néző erdei faház juthat az ember eszébe. A svédországi Skellefteå-ban épült Sara Kulturális Központ egy hipermodern technológiával felszerelt, 20 emeletes felhőkarcoló, amely új fenntarthatósági szinteket megcélzó, innovatív megoldásokra épít, ugyanakkor alapjaiban egy faszerkezetes toronyház.

2024. május 27. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52