Magyar energetikai startupokat is várnak a befektetői programba

forrás: Prím Online, 2023. november 19. 12:05

Idén december 15-ig várja az EIT InnoEnergy az európai, köztük a magyar startupok, vállalkozók, innovátorok és kutatók tiszta energia fejlesztéseit, megoldásait a Hello CleanTech 2.0 programba, amelyek ennek a platformnak köszönhetően üzleti, technológiai és forrásszerzési támogatásban részesülhetnek.

A Hello CleanTech 2.0 kezdeményezés arra jött létre, hogy a tiszta energiát érintő innovációk könnyebben eljussanak a nemzetközi nagyvállalatokhoz, befektetőkhöz és velük potenciális együttműködések köttethessenek. A program partnerei közt Magyarországról megtalálható az MVM, és a Green Brother, továbbá olyan európai cégek, szervezetek, mint az Antler, az EDP Renewables, az Enerco, a Warsaw Equity Group, a Holcim Maqer Ventures, vagy az InnoAGH.

 

 

A tiszta energia ágazat területén tevékenykedő jelentkezőket az energiatárolást, a zöld hidrogént, a széntechnológiát (különösen a CCU és CCS technológia), a szén-dioxid-mentesítést, az akkumulátorok újrahasznosítását, az intelligens hálózatokat, a körforgásos gazdaságot és a biogazdaságot, a megújuló energiaforrásokat, illetve a digitális megoldásokat érintő fejlesztéseikkel várják a programba. 

 

A Hello CleanTech 2.0-ba bekapcsolódó pályázók hozzáférést kapnak a program partnereinek szolgáltatásaihoz, valamint az általuk nyújtott szakértői támogatáshoz, mentorálásához. Továbbá gyorsító pályán kapcsolódhatnak be az EIT InnoEnergy és a résztvevő cégek befektetési folyamataiba, illetve elérhetővé válnak számukra a globális kockázatitőke-alapok, valamint a releváns infrastruktúrák felett rendelkező iparági vezetőkkel való együttműködések.

 

A Hello CleanTech 2.0 részletes információi és a letölthető jelentkezési lap a program honlapján található meg erre a linkre kattintva. A pályázatok benyújtásának határideje 2023. december 15.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Jane Goodall Intézet nyerte a Telekom pályázatát

Körforgásban, kölcsönhatásban, közösségben – címmel hirdetett pályázatot kifejezetten magyarországi nonprofit szervezetek számára a Magyar Telekom és a Hello Nonprofit. A felhívásban olyan szervezetek jelentkezését várták, melyek az e-hulladék és a digitális környezetszennyezés csökkentésére; a városi éghajlati alkalmazkodásra; vagy a hazai ökoszisztémák ellenállóképességének támogatására fókuszálnak. A zsűri 21 pályázatból választotta ki a győztes Jane Goodall Intézet „Passzold vissza, Tesó!” programját, amely 16 millió forint támogatásban részesül.

2024. október 11. 10:03

Jelentős szakmai sikerrel zárult az ELTE pályaorientációs és tehetséggondozó programja

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő, „STEMpont” komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program (NTP-STEM-23) megvalósítására kiírt pályázatán az ELTE Informatikai Kar 20 millió forint, a Természettudományi Kar pedig csaknem 18 millió forint támogatási összeget nyert el.

2024. szeptember 20. 14:55

24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a Rátz Tanár Úr Életműdíjra

Az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért 2024-ben is várja a jelöléseket a Rátz Tanár Úr Életműdíjra, amelyet immáron 24. alkalommal ítélnek oda olyan tanároknak, akik különösen sokat tettek a hazai reáloktatásért. 

2024. szeptember 20. 13:17

Új szelek fújnak a nagyvállalatoknál IT fronton

Habár az utóbbi években csökken a keresleti nyomás az IT munkaerőpiacon, a jó technológiai szakemberekre továbbra is egyre nagyobb szükség van. Ozorai Dénes, a K&H IT vezetője szerint ugyanis ma már szinte minden üzleti igény valamilyen IT megoldást kíván. 

2024. szeptember 9. 11:35

A 2024-es év legjobb videós hirdetéseit keresi az IAB Hungary

Második alkalommal hirdeti meg pályázatát az IAB Hungary Digitális videó Munkacsoportja, amelyen a 2024-es év legkiemelkedőbb videós hirdetéseit díjazza több kategóriában is.

2024. szeptember 3. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy év alatt 45 milliárd forintot loptak el tőlünk a digitális bűnözők

2024. október 15. 16:51

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24