Az Epson 100%-ban megújuló villamosenergia használatára áll át egész Európában

forrás: Prím Online, 2023. december 2. 12:24

A precíziós, innovatív technológiai megoldásairól híres Epson bejelentette, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és a fosszilis erőforrásoktól mentessé alakítja működését. Az elmúlt években már számos meghatározó lépést tettek ennek érdekében, melyek pozitív eredményeiről a nemrég közétett fenntarthatósági jelentésük is beszámol.

Az Epson világszerte vezető szerepet tölt be a technológia és az innováció terén, és ez a haladó szemlélet a vállalat működése terén is megmutatkozik. Ennek eredményeként 2023 végére teljesítették azt az európai államokra vonatkozó célkitűzésüket, miszerint 100%-ban megújuló erőforrásból származó villamosenergia használatára állnak át.* Ez része annak a 2022/2023-as európai fenntarthatósági jelentésükben bemutatott Environmental Vision nevű programnak, amelyben ígéretet tettek arra, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és fosszilis erőforrásoktól mentessé válik a működésük. 

 

A jelentés bemutatja a vállalat eddigi erőfeszítéseit, amelyek négy területre oszthatók. Ezek a karbonmentesítés, az iparág határainak kitolása, a társadalmi felelősségvállalás teljesítése és az irányítás megerősítése.

 

A legfontosabb eredmények a következők: 

• ÜHG-kibocsátás csökkentése: A 2017-es és 2022-es pénzügyi év között az Epson 51%-kal csökkentette a földgázfogyasztását és -kibocsátását az európai irodákban.

• Szén-dioxid-mentesítés az irodákban: A németországi központ egy új düsseldorfi épületbe költözött, ahol az energiafogyasztás 75%-kal alacsonyabb négyzetméterenként, mint a korábbi irodában.

• Sokszínűség, egyenlőség és befogadás: Az Epson tovább erősítette és tovább javítja a DE&I (Diversity, Equity, Inclusion) iránti elkötelezettségét az erre vonatkozó stratégiájának kialakításával.

 

Yoshiro Nagafusa, az Epson Europe B.V. elnöke szerint az Epson elkötelezett a „kevesebb több” elve mellett: „A hatékonyság, a kompaktság és a precizitás számunkra több mint egy technológiai koncepció. Ez egy olyan filozófia, amely minimalizálja a környezetre gyakorolt hatást és gazdagítja a környezetet a hulladék megszüntetésével, valamint a dolgok kisebbé, hatékonyabbá és pontosabbá tételével. A japán kultúrában meghatározó az a szemlélet, hogy a bolygónk értékes erőforrásait meg kell őriznünk. Ennek értelmében tiszteletben tartjuk alapítónk fogadalmát a környezetünk védelmére és az emberek életminőségének javítására vonatkozóan.”

 

Az Epson folyamatosan újabb megoldásokat fejleszt termékeik újrahasznosítására, újrafelhasználására, felújítására és élettartamuk meghosszabbítására. Az olyan megoldásaik például, mint az energiatakarékos tintasugaras nyomtatási technológia vagy a vízfogyasztást drasztikusan csökkentő digitális textilnyomtatás még tovább mérsékli ügyfelei környezetre gyakorolt hatását.

 

 

Az iparág határainak kitolása

 

Az Epson továbbra is elkötelezett a technológiai innováció, a digitalizálás és az automatizálás felgyorsítása mellett. A körkörös gyártási infrastruktúra fejlesztése érdekében több mint 34,7 millió eurót fektettek Japánban egy új gyár építésébe, ahol a fémhulladékot fémpor nyersanyagként hasznosítják újra. Ez a kezdeményezés is közelebb viszi a vállalatot azon a célkitűzéséhez, hogy 2050-re a föld alatti erőforrásoktól mentessé váljon. További iparágon túlmutató fejlesztéseik közé tartozik az Epson Dry Fiber technológiája, amelyet arra használnak, hogy a hulladéklerakóból származó textilhulladékot hasznos anyaggá alakítsák át, ami a divatipar számára egy fenntarthatóbb jövő ígéretét hordozza magában.

 

A társadalmi felelősségvállalás teljesítése

 

Az üzleti tevékenységeken túl az Epson mélyen elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett. Érdekelt feleikkel, partnereikkel és helyi közösségeikkel együttműködve olyan tevékenységekkel járulnak hozzá a társadalmi jóléthez, amelyek környezeti és gazdasági értéket teremtenek. Az Epson Europe alkalmazottainak több mint 86%-a vett részt a sokszínűségről, az egyenlőségről és a befogadásról szóló képzésen. Emellett a vállalat együttműködik a munkahelyi sokszínűség globális szószólóival, például a Mission GENDER EQUITY szervezettel, hogy nyomatékosítsa elkötelezettségét az egyenlő környezet megteremtése iránt. 

 

Az irányítás megerősítése

 

Az Epson tevékenységét a Bureau Veritas által kidolgozott SDG Management System Standardhoz igazítja, hogy ezzel is alátámassza a Fenntartható fejlődési célok (SDG-k) iránti elkötelezettségét. Ez fontos mérföldkőnek számít az iparág történetében, hiszen az Epson az első technológiai vállalat, amelyet ez a tanúsított szervezet elismert a fenntartható fejlődési célok üzleti tevékenységébe való integrálásáért.

 

Ráadásul a vállalat még ezen túl is bizonyította az átlátható és fenntartható üzleti gyakorlatok iránti elkötelezettségét azzal, hogy proaktívan elfogadta az EU új fenntarthatósággal kapcsolatos vállalati jelentéstételről szóló irányelvének (CSRD) szabványtervezeteit, jóval annak kötelező bevezetése előtt. A CSRD értelmében 2024-től minden nagyvállalat köteles nyilvánosságra hozni a működésük kapcsán felmerülő fenntarthatósági kockázatokat és lehetőségeket, beleértve az emberekre és a környezetre gyakorolt hatásukat is. 

 

________________________ 

*A 2022/2023-as európai fenntarthatósági jelentés, amely a Global Reporting Initiative (GRI) szabványainak megfelelően készült, átfogó áttekintést nyújt az Epson Europe fenntarthatósági kezdeményezéseiről a 2022-es pénzügyi évre vonatkozóan. A Bureau Veritas által hitelesített jelentés megfelel a vállalati fenntarthatósági jelentésről szóló európai irányelvjavaslatnak ((EU) 2022/2464 irányelv).

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

"Pénz, de honnan? 2024."

Beindultak és egész évben kitartanak az előnyös pályázati kiírások kkv-knak, és sorra hirdetik meg a KAP, az agrárium idei pályázati kiírásait. A "Pénz, de honnan? 2024" roadshow utolsó, budapesti állomásán június 20-án is sok új kedvezményes, támogatott forrást hoznak az előadók Közép-Magyarország kkv-döntéshozóinak és az agrárium szereplőinek.

2024. május 28. 20:37

Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy AI technológiai konferencián

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics (LG). A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

2024. május 28. 16:11

Felforgatja a munkaerőpiacot a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia (MI) által érintett ágazatokban ugrásszerűen nőtt a termelékenység, az MI-t használó állások egyre nagyobb számban jelennek meg és akár 25%-os bérprémiumot kínálnak – derül ki a PwC Global AI Jobs Barometer felméréséből, mely 15 ország több mint félmilliárd álláshirdetését elemezte.

2024. május 28. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52