Zajos hírverés a világ legcsendesebb motorsportjának: ABB Formula-E

forrás: Prím Online, 2024. január 22. 11:32

Az ABB Decoded podcastjának legutóbbi kiadásában interjú készült Jeff Doddsszal, az ABB FIA Formula-E világbajnokság nemrég kinevezett vezérigazgatójával. Dodds, aki tavaly májusban vette át az irányítást, beszámol eddigi pályafutásáról, a Formula-E egyedi jellemzőiről és azokról a terveiről, hogy a bajnokság globális jelenléte erősödjön, ismertsége világszerte növekedjen. Ismerteti azt a célját, hogy a Formula-E világbajnokságot a leggyorsabban növekvő és legizgalmasabb motorsport-versenysorozattá kívánja tenni világszerte.

 

Az ABB Decoded technológia podcast legújabb epizódjában Anthony Rowlinson interjút készít Jeff Doddsszal, az ABB FIA Formula-E világbajnokság nemrég kinevezett vezérigazgatójával. 

Dodds, aki tavaly májusban vette át az irányítást, beszámol eddigi pályafutásáról, a Formula-E egyedi jellemzőiről és azokról a terveiről, hogy a bajnokság globális jelenléte erősödjön, ismertsége világszerte növekedjen. 

Ebben az exkluzív interjúban Dodds ismerteti azt a célját, hogy a Formula-E világbajnokságot a leggyorsabban növekvő és legizgalmasabb motorsport-versenysorozattá kívánja tenni világszerte. 

 

Jeff Dodds kifejti, hogy Formula-E vezérigazgatóként eltöltött első öt hónap az intenzív tapasztalatszerzés időszaka volt, hangsúlyozva, hogy milyen fontos a kíváncsiság megőrzése, az üzlet dinamikájának megértése, valamint a tanulás és a mindennapi döntések meghozatala közötti egyensúly megteremtése.

 

A vezérigazgató kiemeli a Formula-E számos egyedi jellemzőjét, mint például a rövidebb versenytávokat, a nulla károsanyag-kibocsátású, teljesen elektromos meghajtású versenyautókat, az olyan stratégiai elemeket, mint a támadó zónák, valamint az utcai és a kiépített pályák kombinációját, előtérbe helyezve a Formula-E azon elkötelezettségét, hogy pozitív társadalmi hatást fejtsen ki minden városban, ahol versenyt rendeznek.

 

Dodds kitér az e-mobilitás növekvő jelentőségére és megemlíti az elektromos járművek értékesítésének világszerte tapasztalható jelentős növekedését. Megjegyzi, hogy a Formula-E hatékony terepként szolgál az elektromos versenytechnológia fejlődésének bemutatására és világszerte hozzájárul az elektromos mobilitás irányába történő átálláshoz.

 

Dodds elismeri, hogy míg egyes motorsport-rajongók még mindig fenntartásokkal kezelik az elektromos versenyzést, a Formula-E arra összpontosít, hogy olyan új közönséget vonzzon, akiknek nincsenek előítéleteik. Úgy látja, hogy a sorozat újfajta szórakozást nyújt és egyúttal meggyőzi az embereket az elektromos járművek képességeiről és teljesítményéről. 

 

 

Dodds elmondja, hogy szeretné a sorozat hatását növelni nagyobb hírverés, fokozott médiamegjelenés és a partnerekkel való együttműködés révén, így fokozva a bajnokság ismertségét és népszerűségét. Kiemeli a Formula-E jelentőségét a fellendülőben lévő e-mobilitási ágazat tükrében, jelezve a versenysorozat jelentős növekedési potenciálját az elkövetkező években.

 

Előtérbe helyezi a partnerségek fontosságát, különösen a Formula-E névadó partnerével, az ABB-vel folytatott együttműködés jelentőségét. Kifejti, hogy az ABB stratégiai fókuszában álló fenntarthatóság és elektrifikáció miként illeszkedik a Formula-E küldetéséhez. 

 

A Formula-E-ben betöltött szerepén kívül Dodds vezető tisztviselője az Egyesült Királyság kormánya esélyegyenlőségért, lakhatásért és önkormányzatokért felelős minisztériumának (Department of Levelling Up, Housing, and Communities) is. Megemlíti a méltányosság és a fenntarthatóság iránti szenvedélyét, kiemelve elkötelezettségét az ezen értékeket előmozdító kezdeményezések támogatása iránt.

 

Az interjú során Dodds beszél vezetői filozófiájáról, amely hitelességre és olyan környezet kialakítására összpontosít, melyben mindenki boldogulhat, valamint a folyamatos tanulás és figyelem fontosságáról a megalapozott döntések meghozatalában.

 

Dodds elismerően nyugtázza, hogy a Formula-E napjainkra már egy kilencéves vállalkozás, ugyanakkor tisztában van a növekedéssel, a gazdasági visszaeséssel és a globális konfliktusokkal kapcsolatos kihívásokkal is. Bizakodását fejezi ki e kihívások leküzdésével kapcsolatban és rámutat azokra a jelentős lehetőségekre, amelyek túlmutatnak a ma akadályain és kihívásain.

 

Végezetül megosztja a Formula-E világbajnokságot érintő, a következő öt évben tervezett elképzeléseit: a cél a közönség számának jelentős növelése, a globális ismertség fokozása, valamint a Formula-E vezető motorsport státuszának megszilárdítása, hogy népszerűség és elkötelezettség tekintetében még az olyan ismert névvel is vetekedjen, mint a Forma-1. 

 

Dodds célja, hogy a Formula-E-t a leggyorsabban növekvő és legértékesebb motorsportággá tegye és világszerte több mint félmilliárd rajongót érjen el. 

 

Dodds elmondta, hogy lelkesen áll egy viszonylag fiatal vállalkozás, a Formula-E élén, amely idén kezdte meg 10. szezonját. Felvázolja a növekedés lehetséges mozgatórugóit, köztük a versenynaptár új helyszínekre való kiterjesztését, az elektromos versenyek technológiájának fejlesztését, a médiavisszhang növelését, valamint több szponzor és partner megnyerését. Dodds célja, hogy a Formula E-t példátlan növekedés és elismertség felé vezesse és megszilárdítsa úttörő, innovatív szerepét az autósport világában. 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

2024. április 3. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50