Egészségügyi siker: A világ legjobbjai közé került a magyar MI műhely

forrás: Prím Online, 2024. január 23. 14:28

Az AIP Labs magyar egészségügyi innovációs cég is bekerült az ENSZ által alapított World Summit Award (WSA) döntőjébe. A WSA azokat a digitális innovációkat díjazza minden évben, amelyek nagy társadalmi hatást tudtak, vagy fognak kifejteni az egész emberiség tekintetében. A döntősök 182 ENSZ-tagállam jelöltjei közül kerültek bewww.aipderm.hu/ a világ legjobbjai közé. 

Magyarországról idén az egészség és jólét kategóriában az AIP Labs mesterséges intelligencia műhely által fejlesztett digitális bőrgyógyászati klinika (AIP Derm) is  bekerült a legjobbak közé. A digitális klinika már elérhető a magyar, szlovák és spanyol betegek számára (nemzetközileg AIP Clinic néven). A döntősök 182 ENSZ-tagállam jelöltjei közül kerültek ki a világ legjobbjai közé. A cégeket több mint 130 különböző ágazatból és régióból érkező globális szakértő értékelte. 

 

Az AIP Labs azt tűzte ki célul, hogy három éven belül minden magyar orvost és ápolót egy személyre szabott MI asszisztenssel lát el, amely megkönnyíti a munkájukat, csökkenti az adminisztrációs terheiket, lerövidíti a várólistákat és növeli a teljes egészségügyi rendszer hatékonyságát. Ennek az első lépése a Digitális Kórház bőrgyógyászata. 

 

 

Az AIP által tervezett digitális kórházi infrastruktúrának a bőrgyógyászati modulja már kész van és jelenleg is működik több országban. A cég folyamatosan fejleszti generatív mesterséges intelligenciáit, ilyen a hamarosan elkészülő sebápolási (woundcare) panel, ami csak Magyaroroszágon 220.000 embert érintő problémára, a krónikus, nehezen gyógyuló sebekre jelent megoldást. Kardiológiai, és az általános, orvosi és ápolói praxist segítő, MI asszisztens megoldásaik szintén hamarosan elérhetőek lesznek, miközben további orvosi szakterületeken dolgoznak a laborjukban.

 

Az AIP Labs víziója egyszerű: megteremteni azt a horizontális egészségügyi rendszert – a mostani vertikális helyett –, amelyben a mikropraxisok rendelkeznek a csúcsminőségű digitális infrastruktúrával, így helyben képesek ellátni és diagnosztizálni a leggyakoribb betegségek jelentős részét sorbanállás, várólisták és idegörlő kórházi várakozás, adminisztráció nélkül. 

 

A WSA zsűrije február végén az indiai Hyderabadban ül össze és választja ki a 2023-as év győztes digitális innovációit, amelyek között remélhetőleg a két magyar cég is szerepelni fog. 

 

 

Mi a World Summit Award?

 

A díjat 2003-ban, az ENSZ információs társadalomról szóló világcsúcs találkozójának keretében alapították meg, azóta az Európai Unió is társfinanszírozza. A díjra az ENSZ és az UNESCO bármely tagállamának vállalatai, szervezetei vagy magánszemélyei pályázhatnak. A WSA tulajdonképpen egy olyan globális közösség, amely arra törekszik, hogy egyesítse valamint kihangosítsa a különböző szakértelemmel rendelkező nemzeti és vállalati szakértők hangját, perspektíváit és meglátásait. 

 

A WSA emellett kiemelten figyel arra, hogy olyan vállalkozásokat támogasson, amik munkájukkal elősegítik az ENSZ fenntarthatósági céljait, amiben az AIP Labs által motorizált egészségügyi digitalizáció kiemelten fontos lehet. A WSA a díjon túl nemzetközi szakértőkkel és helyi eseményekkel próbálja elősegíteni az intenzív tudáscserét, illetve az innovációt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09