A HONOR megmutatta az idei MWC-n a jövőt

forrás: Prím Online, 2024. március 5. 16:17

Az idei MWC-n George Zhao, a HONOR vezérigazgatója a szakma más vezetőivel közösen vett részt egy gondolatébresztő kerekasztal-beszélgetésen. „Az AI fejlesztésben elsők az emberek: mire kell odafigyelni, amikor AI-t készítünk okoseszközökre” című beszélgetésen jelen volt még John Hoffman, a GSMA vezérigazgatója és Alex Katouzian, a Qualcomm mobilokért, számítógépekért és kiterjesztett valóságért felelős részlegének általános menedzsere is. A szakemberek kihangsúlyozták annak fontosságát, hogy olyan AI készülékeket kell gyártani, amelyek úgy helyezik az emberközpontú élményeket előtérbe, hogy közben garantálják a felhasználói adatbiztonságot.

"Hisszük, hogy a mesterséges intelligencia újjá fogja építeni az operációs rendszereket, és újraalkotja okostelefonos élményeinket. A HONOR úgy viszi tovább az AI stratégiáját, hogy beépíti a MagicOS-be, ezáltal minden készülékével garantálja az emberközpontú élményeket” – nyilatkozta Zhao.

 

A HONOR AI szakértelmét az MWC-n debütáló MagicOS 8.0-val szemléltette, amely teljesen integrált, platformszintű mesterséges intelligenciát kínál a szakma első, szándékalapú kezelőfelülete (IUI) mellett. A MagicOS 8.0 a Magic Portal funkciót is tartalmazza, ami egy gyorsindító funkció: ezzel egyszerűen lehet váltani appok között úgy, hogy a program a felhasználók szándékát előrevetítve ajánl lehetőségeket. A rendszer 100 nagyobb alkalmazást támogat. A HONOR a Qualcommal együttműködve építette bele nyílt forráskódú Llama 2 rendszerét az új HONOR Magic6 Pro-ba, ami megmutatja, hogy mire képes akár offline is a rendszerszintű AI.

 

A nyílt ökoszisztémáké a jövő

 

A HONOR a nyílt ökoszisztémák úttörője, és felkéri nemzetközi partnereit – mint a Qualcomm és a GSMA –, hogy továbbra is ebben a formában működjenek együtt. „A nyílt együttműködéssel a felhasználók javait szolgáljuk” – mondta Zhao.

 

„Szeretnénk, ha könnyű lenne az embereknek fejleszteni és innovatívnak lenni a mi platformjainkon” – fejtette ki Katouzian. „Az együttműködés és a nyitottság jót tesznek a szakmának. Hisszük, hogy az innováció és a technológia erősíti majd a partneri kapcsolatainkat. Amíg képesek vagyunk kooperálni velük, addig tényleg korlátlanok a lehetőségeink.”

 

John Hoffman hozzátette: „Az AI mindent forradalmasíthat, és a HONOR és a Qualcomm a készülékeken lévő AI technológiával egyre innovatívabb okos készülékeket hozhat létre, így könnyítve meg a felhasználók életét. A GSMA a HONOR-ral együttműködve a ’6G Terminal Vision’ nevű szándéknyilatkozatát is közzétette, ami leírja elképzelésünket a 6G terminálok fejlesztése vonatkozásában az AI korban, és azt, hogy miként vihetjük előrébb a szakma jövőjét”.

 

 

Emberközpontú AI stratégia minden helyzetre

 

Zhao szerint a jelenlegi AI áttörések hulláma példátlan a történelemben, és jelentős hatással lesz az okos készülékekre is. A HONOR stratégiai fókusza az, hogy elhozza az AI-t a MagicOS-re, ezzel vezetve be a világ első IUI-át, új kernelt, valamint új kezelőfelületet alkalmazva. A rendszer összekapcsolt ökoszisztémát eredményez, legyen szó okostelefonokról vagy PC-kről, ami egy átfogó, mindenre kiterjedő élményhez vezet.

 

„A platformszintű AI és az LLM-ek lehetővé teszik, hogy a HONOR beépítse a felhasználók hétköznapjaiba az AI eszközöket, megértse szándékaikat, ezáltal előre tudja a szükségleteiket” – részletezte Zhao. Hozzátette, hogy minél több felhasználó használja az eszközöket, annál jobban személyre lehet szabni ezeket a készülékeket, technológiákat.

 

Katouzian hozzátette, hogy folyamatban van az AI felhőből a személyes eszközökre való áttérés. "A modellek jobb kvantálásával vagy zsugorításával, valamint az olyan partnereinkkel, mint a HONOR, képesek leszünk arra, hogy ezt a [felhőalapú AI] képességet és adatot áthelyezzük az eszközökre. Az eszközön lévő mesterséges intelligencia növekedési potenciálja gyakorlatilag határtalan."

 

Biztonság: az AI alapja

 

„Az AI nem létezhet a biztonság alapjai nélkül” – jelentette ki Zhao, kiemelve a HONOR saját PFAST-elvét az AI-fejlesztés terén: adatbiztonság, igazságosság, felelősségvállalás, biztonság és megbízhatóság, átláthatóság és irányíthatóság. "Felszólítjuk az iparágat, hogy működjenek együtt az AI felügyeletében, hogy biztosítsák az egyének magánéletének és biztonságának védelmét" – tette hozzá Zhao. A HONOR MagicGuard technológiája és a megszerzett adatvédelmi tanúsítványok, mint például az ePrivacySeal, kulcsfontosságú kezdeményezések ebben a törekvésben.

 

A jövő formálása 6G-vel és AI-jal

 

A 6G a mesterséges intelligencia gyors fejlődésének köszönhetően izgalmas lehetőségeket, de ezzel együtt összetett kihívásokat is hoz.  A HONOR és a GSMA az MWC alkalmából kiadta a "6G Terminal Vision" című, szándéknyilatkozatként funkcionáló fehér könyvét.

 

A China Unicom, a China Mobile, a China Telecom, a Du, a Telstra és az Inmarsat partnerekkel közösen kidolgozott, előremutató dokumentum a 6G és az AI formabontó képességei által alakított emberközpontú intelligens világ jövőképét vázolja fel. A fehér könyv kilenc lehetséges forgatókönyvet, öt kulcsfontosságú kutatási irányt és a 6G-terminálok négy tipikus képességét részletezi

 

A fehér könyv bemutatásával a HONOR és a GSMA megtette az első lépést a 6G jövőjének feltárásában. A HONOR felkéri az iparági partnereket, hogy egyesítsék szakértelmüket, vegyenek részt közös kutatásokban, és álljanak össze a 6G terminálokkal kapcsolatos ipari konszenzus érdekében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50