Tervet meghaladó növekedés a Delta Technologiesnál a 2023-24-es üzleti év első felében

forrás: Prím Online, 2024. április 1. 10:34

A Delta Technologies Nyrt. ma közzétett féléves gyorsjelentése szerint az üzleti év első felében 17,25 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 57,62 %-kal haladja meg az előző üzleti év azonos időszakában elért összeget. Ráadásul a célul kitűzött éves tervnek közel 60 százaléka teljesült az üzleti év első felében, igaz, szezonálisan általában is ez az első hat hónap az erősebb.

2023-24-es üzleti évének első feléről – tehát 2023. július 1-től december 31-ig tartó időszakáról – adott közre gyorsjelentést a Delta Technologies Nyrt. Eszerint 17,25 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el a rendszerintegrátor és leányvállalatai. Ez a 2023 tavaszán közzétett időszaki beszámolóhoz képest 57,62 %-kal jobb.

 

Azonban az árbevétel növekedésénél is szembetűnőbb mértékben javultak az eredménymutatók: a 2,18 milliárd forintos EBITDA többszöröse a korábbi értéknek, és arról tanúskodik, hogy immár tartós növekedési pályán van az informatikai társaság: két évvel ezelőtt még 300 milliós veszteségről adtak számot, tavaly szerény, 19 milliós pozitívum szerepelt a gyorsjelentésben. Az üzleti folyamatok hatékonyságának javítása és a belső erőforrások költséghatékony kihasználása révén az EBITDA marzs is jelentősen növekedett az előző évhez képest, elérve a 12,63%-ot. Ez előrevetíti, hogy a teljes üzleti évre várható EBITDA marzs már 2024-ben teljesíti azt a mértéket, mint amit a tavaly elfogadott ötéves tervben csak 2025-re vállalt a Delta vezetése. A nettó adósságállomány mértékének csökkentésében is hasonlóképpen terven felüli fejleményeket vár év végéig a társaság. Ezen pozitív eredményekhez hozzájárultak a szervezeti változások és a párhuzamosan végzett tevékenységek racionalizálása.

 

A rendelésállomány megfelelőnek mondható a szezonalitást és a Társaság működési feltételeit tekintve. Az új bevételi források keresése mellett a Társaság továbbra is számít az EU Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz programjának (RFF) keretében megvalósuló projektekből származó bevételeinek növekedésére. A Delta célja, hogy a régióban meghatározó Ipar4.0 szereplővé váljon, és ennek érdekében a világ legkiemelkedőbb technológiai cégeivel dolgozik együtt.

 

Bár az állami indíttatású projektek piacán az üzleti év második felében sem számít élénkülésre a Delta Technologies, a 2024-2025-ös üzleti évre ez látens növekedési opcióként tartható számon.

 

„A Delta Technologies Nyrt. továbbra is elkötelezett a növekedés és az innováció mellett, és bízunk benne, hogy az elért eredmények és a jövőbeli tervek egyaránt támogatják ezt a küldetést” – mondta el a féléves jelentés kapcsán Csontos Zoltán, a Delta Technologies igazgatóságának elnöke.

 

Az akvizíciós célokra a társaság a következő időszakban mintegy hatmilliárd forintot szán, melyből a sikeres szeptemberi tőkeemelésnek köszönhetően kétmilliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre, és a Társaság további finanszírozási lehetőségeket vizsgál a hosszú távú stratégiai tervek megvalósítása érdekében. Az akvizíciók főként olyan cégekre irányulnak, amelyek kapcsolódnak a Társaság jelenlegi tevékenységéhez, különös tekintettel az alkalmazásfejlesztés, az ipari automatizáció és a felhőszolgáltatások területére.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innovatív akadályfelismerő rendszert tesztelnek a berlini S-Bahnon

Az automatizált üzemeltetés kulcsfontosságú funkció a vasúti kapacitás bővítése és a vasút teljesítményének növelése szempontjából. Az S-Bahn Berlinnel együttműködve a Siemens Mobility akadályfelismerő rendszert telepített és tesztel első alkalommal folyamatos üzemmenet mellett. A rendszer kulcsfontosságú technológiai komponens a teljesen automatizált vezetés lehetővé tételéhez. 

2024. július 15. 16:17

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

Az ABB, a villamosítás és automatizálás globális technológiai vezető vállalata és a Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts), az összekapcsolt, fenntartható energiaközösségekben alkalmazott MI-alapú energiamegosztás szoftvermegoldásainak szolgáltatója bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a közösségek és épületek energiahatékonysági és energiagazdálkodási technológiáinak fejlesztésére.

2024. július 15. 14:40

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01