Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

forrás: Prím Online, 2024. április 12. 11:55

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

A Széchenyi István Egyetem Állásbörzéje hallgatóknak, diplomásoknak, pályakezdőknek és szakképzett fiataloknak kínál kapcsolatépítési lehetőséget a munkaerőpiaci szereplőkkel. A térség jelentős gazdasági szereplői és folglalkoztatói, az egyetem ipari partnerei saját standokon mutatkoztak be az érdeklődőknek.

 

Ismét sokakat vonzott a Széchenyi István Egyetem Állásbörzéje. (Fotó: Adorján András)

 

„A kiállításon közel ötven céggel, intézménnyel és több száz nyitott pozícióval, vagyis gyakorlati és álláslehetőséggel találkozhattak hallgatóink. Az érdeklődők számos tippet kaphattak a munkakereséssel, az önéletrajzírással, a motivációs levél készítésével vagy épp az interjúzással kapcsolatban. Intézményünk volt hallgatója, Dallos Csilla karriertanácsadóként segített ebben, ahogy korábban több alkalommal tették ezt az emberi erőforrás tanácsadó mesterszakos hallgatóink” – mondta el kérdésünkre Zentai Effi, az egyetem karrier szakreferense. Hozzátette, a nyitott standok mellett egy interjúfülkét is felállítottak, ahol az érdeklődőkkel rögtön elbeszélgethettek a HR-szakemberek. Kiemelte, a kiállítás nemcsak az egyetemistákat célozta meg: a Pályaorientációs és Marketing Központ közreműködésével például a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium diákjai is szép számban vettek részt a győri campus aulájában megrendezett eseményen.

 

A cégek konkrét ajánlatokkal várták a fiatalokat. (Fotó: Adorján András)

 

„Minden félévben részt veszek az Állásbörzén, mert sok hasznos információt lehet itt szerezni. Valamennyi kiállító cég nagyon segítőkész, és számos területen lehet állás- vagy gyakornoki helyet találni” – mesélte Csajághy Levente a Széchenyi-egyetem negyedik féléves gazdaságinformatikus hallgatója. A 21 éves fiatal a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó Techtra Technológiai Transzfer Intézet standjánál azért érdeklődött, mert leginkább az informatika, a szoftver- és hardvertervezés érdekli, és a cég többek közt ezen a területen kínál kitűnő lehetőségeket.

 

Csajághy Levente, a Széchenyi István Egyetem gazdaságinformatikus hallgatója a Techtra standjánál. (Fotó: Adorján András)

 

Barcza Sámuel harmadéves járműmérnök hallgató szakmai gyakorlati helyét keresve látogatott el a rendezvényre. „Szeretnék minél több vállalkozást megismerni, minél több lehetőséget feltérképezni. A kiállításon szép számban vannak jelen járműipari cégek, amelyek munkatársai segítőkészek és mindent elmagyaráznak. Több olyan pozíciót is ajánlottak, ami érdekel, így könnyen előfordulhat, hogy ezek közül választok majd” – fejtette ki.

 

Barcza Sámuel járműmérnök hallgató (balra) a ZalaZone Park standjánál. (Fotó: Adorján András)

 

A börzén résztvevő cégek nyitott pozíciói megtalálhatók az allasborze.sze.hu és a karrier.sze.hu oldalakon is. Az egyetem ezeken a felületeken a sikeres munkakereséshez, az eredményes állásinterjúhoz is hasznos tanácsokat ad.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17