Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

forrás: Prím Online, 2024. május 22. 16:05

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

A gyártóvállalatok az ipar 4.0 bevezetésével kapcsolatos informatikai, automatizálási és telekommunikációs rendszereik tapasztalatait immáron 10. alkalommal oszthatják meg a júniusi Smart Factory ConnAction konferencián, ahol az előadásokon, workshopokon elhangzó jól bevált gyakorlatokból is inspirálódhatnak.

 

3 gyár testközelből, exkluzív látogatások keretében

 

A háromnapos rendezvény a hagyományokhoz híven most is exkluzív, limitált férőhelyes gyárlátogatásokkal indul. A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyáregységében a legmodernebb ipar 4.0 megoldásokkal, a vállalat saját szoftverfejlesztő központjával, a kollaboratív és ipari robotok által automatizált gyártással, illetve mesterséges intelligencia alapú minőségellenőrző képfeldogozó rendszerrel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az implantátumokat és protéziseket gyártó Sanatmetal az integrált vállalatirányítási rendszerével, a valós idejű adatgyűjtési megoldásaival, valamint fejlett robotizációs folyamataival érdemelte ki, hogy Magyarország 18 mintagyára közé válasszák. Ezeket az eredményeket mutatják be a konferencia látogatóinak a 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás falai között. Az Emerson Discrete Automation Solutions részeként működő AVENTICS egri gyáregysége is exkluzív betekintést enged a digitalizáció terén történt fejlesztéseikbe, itt a gépek, berendezések hálózatba integrálását, az adatgyűjtés folyamatát, valamint a papírmentes gyártást követhetik nyomon a résztvevők.

 

 

Mesterséges intelligencia, adatgyűjtés és adatelemzés. De hogyan?

 

A Smart Factory ConnAction konferencia workshop programjai között idén is a szakmát leginkább izgalomban tartó témakörök kerülnek fókuszba. Így természetesen jelentős szerepet kap a mesterséges intelligencia használata, kifejezetten az ipar területén. Gyakorlati példákon keresztül az adatelemzés hozzáadott értéke, az analitika szerepe, az ipari rendszerek teljesítményének optimalizálása is bemutatásra kerül, és azt is láthatjuk, milyen ipari hálózati kommunikációs eszközökkel, hardverekkel, szoftverekkel végezhetjük és támogathatjuk megbízhatóan ezeket a tevékenységeket.

 

NIS2 a gyakorlatban, avagy cybersecurity az ipar szemszögéből

 

Az Európai Unió NIS2 irányelvének életbelépésének időpontja egyre gyorsabban közeledik. A szabályozásnak való megfelelés megmozgatja a kiemelten kockázatos és kockázatos ágazatok egyes szereplőinek kiberbiztonsági ökoszisztémáját. A Smart Factory ConnAction konferencia sem telhet el anélkül, hogy meg ne vizsgálnánk közelről, hogy pontosan milyen jogszabályi kötelezettségeknek kell megfelelniük a vállalatoknak, hogyan segíthetik egymást az IT (informárciótechnológiai) és OT (üzemeltetési) szakemberek ezen a nehéz pályán, és mit jelent ez a direktíva az ipari hálózati eszközök és a hálózatmenedzsment perspektívájából. 

 

Fenntartható gyártás: eredményes példák nagyvállalatoktól

 

A költséghatékony működés megteremtése nem csak a megnövekedett enerigiaárak és a szigorodó elvárásoknak való megfelelés miatt válik egyre fontosabbá a termelővállalatoknál. A környezeti lábnyom csökkentése - így például a karbonkibocsátás mérséklése, a vízvédelem, és az erőforráshatékonyság - olyan cél, amelyet egy modern gyárnak szem előtt kell tartania. A konferencián már megvalósult jó példákat mutatnak be környezetvédelmi szakemberek, köztük az Audi Hungaria és a GRUNDFOS képviselői.

 

Jelentkezz a 10. Smart Factory ConnAction konferenciára!

 

Az ipar 4.0 tematikájú Smart Factory ConnAction konferencia a hazánkban működő gyárak képviselői, az ipar 4.0 bevezetéséhez kapcsolódó automatizálási, informatikai és telekommunikációs rendszerek felhasználói, vagy beszerzések döntéshozói, javaslattevői számára ingyenes.

 

Időpont: 2024. június 11-12-13. (kedd-szerda-csütörtök)

Helyszín: Mátraháza | Hotel Ózon & Luxury Villas****

Részletes program és regisztráció: https://smartfactory.comforth.hu/

 

A szervező Com-Forth Ipari Informatikai Kft. csapata idén is szeretettel vár minden új és visszatérő vendéget az ipar 4.0 témakörének egyik legmeghatározóbb hazai rendezvényén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligencia a pénzügyeinkben: 2024-ben fordulópont következhet

Az idei év fordulópont lehet a generatív mesterséges intelligencia hatását tekintve pénzügyeinkre. A Deloitte szakértői szerint míg korábban az ismerkedés és kísérletezés fázisa volt jellemző, a befektetések mára elérték érettségi szakaszukat, és konkrét, a cégek és ügyfelek számára elérhető alkalmazásokká váltak. Idén ez a hatás tovább gyűrűzik, és a trend felível.

2024. június 14. 09:55

Közel 100 magyar KKV számára nyílt meg az út, hogy bekapcsolódjon az egészségügyi innováció nemzetközi vérkeringésébe

Több mint 90 magyar kis- és középvállalkozás kapott lehetőséget arra az elmúlt fél évben, hogy nemzetközi színpadon mutassa be egészségügyi innovációit, és megnyíljon előtte az út, hogy európai partnereket találjon projektjei validálásához és piacra viteléhez. Az EIT Health és a iLex innovációs versenyén, amelyben stratégiai partnerként részt vett a budapesti vállalkozások innovációit és nemzetközi piacralépését támogató BKIK is számos kiemelkedő projekt közül hat kategóriában 9 újítást ismert el első hellyel a nemzetközi zsűri a stroke utáni rehabilitációt segítő okos tolltól a tűmentes gyógyszerelést lehetővé tevő fejlesztésig.

2024. június 13. 18:20

Véget ért az EIT Health InnoStars – iLex Innovációs Verseny

Több mint 90 magyar kis- és középvállalkozás kapott lehetőséget arra az elmúlt fél évben, hogy nemzetközi színpadon mutassa be egészségügyi innovációit, és megnyíljon előtte az út, hogy európai partnereket találjon projektjei validálásához és piacra viteléhez. Az EIT Health és a iLex innovációs versenyén, amelyben stratégiai partnerként részt vett a budapesti vállalkozások innovációit és nemzetközi piacralépését támogató BKIK is számos kiemelkedő projekt közül hat kategóriában 9 újítást ismert el első hellyel a nemzetközi zsűri a stroke utáni rehabilitációt segítő okos tolltól a tűmentes gyógyszerelést lehetővé tevő fejlesztésig.

2024. június 13. 16:56

Idén is sikerrel zárult a Startup Safari Budapest

Június 10-én vette kezdetét a 2024. évi Startup Safari Budapest, amely másfél napos rendezvényként június 11-én is érdekes programokkal várta az érdeklődőket. Az esemény célja, mint minden évben, idén is az volt, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, ösztönözze az új innovációkat és támogassa a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínált a résztvevők számára, hogy megismerjék a legfrissebb technológiai fejlesztéseket és üzleti trendeket.

2024. június 13. 10:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30