Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

forrás: Prím Online, 2024. május 22. 19:26

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

„A HONOR-nál maximálisan hiszünk az eszköz alapú mesterséges intelligenciában, annak személyre szabásában. Az intuitivitás és az adatbiztonság prioritás számunkra ahhoz, hogy mindenki a maximumot hozhassa ki az AI-ból – biztonságosan” – nyilatkozta George Zhao, a HONOR vezérigazgatója.

 

 

Bemutatkozik a HONOR négyrétegű AI architektúrája

 

Az eseményen a HONOR bemutatta négyrétegű AI architektúráját, és demonstrálta, hogy stratégiai hangsúlyt fektet az AI MagicOS-ba történő integrálására. Ez a négyrétegű architektúra különálló rétegeket tartalmaz: az alaprétegben a Cross-device és Cross-OS AI egy nyílt ökoszisztéma alapját képezi, amely lehetővé teszi a számítási teljesítmény és a szolgáltatások megosztását az eszközök és operációs rendszerek között. Erre az alapra építve a platformszintű AI-réteg lehetővé teszi a személyre szabott operációs rendszert, amely szándékalapú ember-számítógép interakciót és személyre szabott erőforrás-elosztást tesz lehetővé. A harmadik rétegben az alkalmazásszintű mesterséges intelligencia az innovatív, generatív AI-alkalmazások hullámát fogja bevezetni, amely forradalmasítani fogja a felhasználói élményt. Végül, a legfelső szinten, a felhőalapú AI-szolgáltatásokhoz való interfész réteg a felhasználók számára egyszerű hozzáférést biztosít a hatalmas cloud szolgáltatásokhoz, miközben a magánélet védelmét helyezi előtérbe.

 

A négyrétegű AI architektúra a készülékre telepített AI-hoz

 

A MagicOS 8.0 részeként a Magic Portal az iparág első szándék-alapú felhasználói felülete, amely megérti a felhasználói viselkedést, és az összetett feladatokat egylépéses folyamatokká egyszerűsíti. A Magic Portal jelenleg 100 top alkalmazást támogat hét struktúrában, beleértve az utazást, a produktivitást, az üzenetküldést, a keresést, a szórakozást, a vásárlást és a közösségi médiát. A tervek szerint a jövőben még több helyzettel bővül. 

 

A HONOR négyrétegű architektúrájának részeként a HONOR a Google Cloud által támogatott, élvonalbeli generatív AI-élményeket integrál a készülő okostelefonokba, és azt ígéri, hogy az intelligencia és az innováció új szintjét nyújtja a felhasználóknak – természetesen fokozott adatvédelem mellett.

 

 

A portréélmény forradalmasítása a HONOR 200 szériával

 

A mozgásérzékelős AI rögzítés egy olyan csúcskategóriás funkció, amely az AI-t használja ki a gyorsan mozgó jelenetek pillanatainak automatikus rögzítéséhez. Ennek a funkciónak a sikere után a HONOR most azt is bejelentette, hogy a hamarosan teljes mellbedobással debütáló HONOR 200 sorozat új szintre emeli a mobilfotózást egy teljesen új, AI által javított portréélménnyel.

 

A HONOR a 200 széria által úgy forradalmasítja a portréfotózást, hogy a technológia kialakításának minden lépésébe bevonja a Studio Harcourt-t. A legendás francia fotóstúdió ikonikus személyek klasszikus portréfotóinak megörökítésében szerzett tapasztalatairól ismert, így mesteri tudásával az AI technológiát kihasználva újjászülethet a fényképezés ezen műfaja.

 

A HONOR 200 sorozat a mesterséges intelligencia segítségével a Studio Harcourt portrék hatalmas adathalmazából tanulva sikeresen kilenc különböző lépésre bontotta a teljes portréfotózási folyamatot, ezzel tökéletesen imitálva a Studio Harcourt-módszert teljes egészében. Így minden egyes felvétel hibátlan és stúdióminőségű portrékat jelenthet.

 

A HONOR 200 széria június 12-én debütál Párizsban – majd nem sokkal később Magyarországon. A készülékeken MagicOS 8.0 rendszer lesz, ami tovább erősíti a HONOR elkötelezettségét az AI technológia népszerűsítése és terjesztése mellett. Annak érdekében, hogy a szélesebb közönség számára is elérhetővé tegye az AI-t, a HONOR bejelentette a MagicOS 8.0 bevezetésének tervét a HONOR Magic V2 és HONOR 90 készülékekre is, így még több felhasználó számára teszi lehetővé az AI modern csodáját.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligencia a pénzügyeinkben: 2024-ben fordulópont következhet

Az idei év fordulópont lehet a generatív mesterséges intelligencia hatását tekintve pénzügyeinkre. A Deloitte szakértői szerint míg korábban az ismerkedés és kísérletezés fázisa volt jellemző, a befektetések mára elérték érettségi szakaszukat, és konkrét, a cégek és ügyfelek számára elérhető alkalmazásokká váltak. Idén ez a hatás tovább gyűrűzik, és a trend felível.

2024. június 14. 09:55

Közel 100 magyar KKV számára nyílt meg az út, hogy bekapcsolódjon az egészségügyi innováció nemzetközi vérkeringésébe

Több mint 90 magyar kis- és középvállalkozás kapott lehetőséget arra az elmúlt fél évben, hogy nemzetközi színpadon mutassa be egészségügyi innovációit, és megnyíljon előtte az út, hogy európai partnereket találjon projektjei validálásához és piacra viteléhez. Az EIT Health és a iLex innovációs versenyén, amelyben stratégiai partnerként részt vett a budapesti vállalkozások innovációit és nemzetközi piacralépését támogató BKIK is számos kiemelkedő projekt közül hat kategóriában 9 újítást ismert el első hellyel a nemzetközi zsűri a stroke utáni rehabilitációt segítő okos tolltól a tűmentes gyógyszerelést lehetővé tevő fejlesztésig.

2024. június 13. 18:20

Véget ért az EIT Health InnoStars – iLex Innovációs Verseny

Több mint 90 magyar kis- és középvállalkozás kapott lehetőséget arra az elmúlt fél évben, hogy nemzetközi színpadon mutassa be egészségügyi innovációit, és megnyíljon előtte az út, hogy európai partnereket találjon projektjei validálásához és piacra viteléhez. Az EIT Health és a iLex innovációs versenyén, amelyben stratégiai partnerként részt vett a budapesti vállalkozások innovációit és nemzetközi piacralépését támogató BKIK is számos kiemelkedő projekt közül hat kategóriában 9 újítást ismert el első hellyel a nemzetközi zsűri a stroke utáni rehabilitációt segítő okos tolltól a tűmentes gyógyszerelést lehetővé tevő fejlesztésig.

2024. június 13. 16:56

Idén is sikerrel zárult a Startup Safari Budapest

Június 10-én vette kezdetét a 2024. évi Startup Safari Budapest, amely másfél napos rendezvényként június 11-én is érdekes programokkal várta az érdeklődőket. Az esemény célja, mint minden évben, idén is az volt, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, ösztönözze az új innovációkat és támogassa a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínált a résztvevők számára, hogy megismerjék a legfrissebb technológiai fejlesztéseket és üzleti trendeket.

2024. június 13. 10:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30