A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

forrás: Prím Online, 2024. május 24. 14:37

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2017 óta díjazza Magyarország megbízható munkaadóit. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a jó munkahelyi körülmények fontosságára, valamint az elismeréssel még vonzóbbá tegye az adott vállalatokat a jelenlegi, illetve a leendő munkavállalóik számára. A nyerteseknek számos szakmai kritériumnak kell megfelelniük: a zsűri vizsgálja a javadalmazást, a szociális-jólléti juttatásokat, az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tevékenységet, a munkakörülményeket, valamint a (tovább)képzési, fejlődési és karrierlehetőségeket. 

 

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a rangos elismerést, melyet korábban 2022-ben, két évre ítéltek oda a vállalatnak. A „Megbízható Munkaadó” cím az idei évtől immár három évre szól, így a nyertesek 2024-től 2026-ig viselhetik a címet. 

 

A mellékelt fotón Turcsikné Gáspár Georgina, a Lufthansa Systems Hungária HR vezetője, illetve Soós Balázs Norbert, a Lufthansa Systmes Hungária gazdasági vezetője veszik át az elismerést

 

A Lufthansa Csoporthoz tartozó Lufthansa Systems magyarországi leányvállalataként, budapesti és szegedi irodáiban immár több mint 770 magasan képzett IT szakembert foglalkoztató, légiipari szoftverek fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó vállalat kiemelt figyelmet fordít munkavállalói jóllétére. A cég nagy hangsúlyt helyez a gondoskodó és befogadó szervezeti kultúrára, ennek elősegítésére pedig számos szociális-jólléti juttatást kínál – köztük például vállalati egészségbiztosítási csomagot, irodai masszázst, privát pszichológiai konzultációs lehetőséget, valamint sporteseményeken való céges részvételt, és egészségnapokat is szervez munkavállalói számára.

 

 

 A Lufthansa Systems Hungária mindemellett számos rendezvényen is hozzájárul az IT szakma vonzerejének növeléséhez: non-profit partnerekkel közösen megvalósított programjaival támogatja az iskoláskorú lányok esélyegyenlőségét az IT szakmában, ismeretterjesztő, illetve pályaorientációs informatív előadásokat tart a légiközlekedésről, az aviatikai informatikáról, valamint közösségi, jótékonysági aktivitásokban is szerepet vállal. Munkatársai rendszeresen részt vesznek előadóként különböző szakmai konferenciákon és meetupokon, ahol időről időre bemutatják a cég legújabb innovatív fejlesztéseit. Ezen törekvések mind hozzásegítették a vállalatot a „Megbízható Munkaadó 2024/26” díj elnyeréséhez.

 

„Jelentős sikerként éljük meg, hogy immár sorozatban második alkalommal nyertük el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A Lufthansa Systems Hungáriánál kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minden szempontból támogassuk munkatársainkat. Akár a szakmai fejlődésről, a vezetői kultúránkról, a rugalmas hibrid munkarendről, a széles körű juttatási csomagról, vagy a csapatépítést, szakmai fejlődést, illetve egészségmegőrzést szolgáló rendezvényekről beszélünk, nagy hangsúlyt fektetünk kollégáink jóllétére és arra, hogy kiváló munkakörülményeket biztosítsunk számukra irodai és otthoni munkavégzésükhöz egyaránt.” – hívta fel a figyelmet Turcsikné Gáspár Georgina, a Lufthansa Systems Hungária HR vezetője.

 

Az idei díjazottakat a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén jelentették be, a díjátadóról további információ a szervezet honlapján érhető el.

 

A fotók forrása: Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamar

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligencia a pénzügyeinkben: 2024-ben fordulópont következhet

Az idei év fordulópont lehet a generatív mesterséges intelligencia hatását tekintve pénzügyeinkre. A Deloitte szakértői szerint míg korábban az ismerkedés és kísérletezés fázisa volt jellemző, a befektetések mára elérték érettségi szakaszukat, és konkrét, a cégek és ügyfelek számára elérhető alkalmazásokká váltak. Idén ez a hatás tovább gyűrűzik, és a trend felível.

2024. június 14. 09:55

Véget ért az EIT Health InnoStars – iLex Innovációs Verseny

Több mint 90 magyar kis- és középvállalkozás kapott lehetőséget arra az elmúlt fél évben, hogy nemzetközi színpadon mutassa be egészségügyi innovációit, és megnyíljon előtte az út, hogy európai partnereket találjon projektjei validálásához és piacra viteléhez. Az EIT Health és a iLex innovációs versenyén, amelyben stratégiai partnerként részt vett a budapesti vállalkozások innovációit és nemzetközi piacralépését támogató BKIK is számos kiemelkedő projekt közül hat kategóriában 9 újítást ismert el első hellyel a nemzetközi zsűri a stroke utáni rehabilitációt segítő okos tolltól a tűmentes gyógyszerelést lehetővé tevő fejlesztésig.

2024. június 13. 16:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30