Xiaomi elektromos rollerek ingázásra, kirándulásra, a városban és azon kívül

forrás: Prím Online, 2024. július 7. 10:36

Bemutatkozott a Xiaomi új elektromos roller szériája, négy modell, amelyek sokféle terepen és körülmények között megállják a helyüket. Az egyik inkább a városi forgalomban biztosít gyors és biztonságos haladást, a másik egy derék ingázó, a harmadik a városon kívülre is szívesen elviszi felhasználóját, a negyedik pedig szinte bármilyen körülmények között maximális teljesítményt nyújt. 

A Xiaomi Electric Scooter 4, a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen) és Xiaomi Electric Scooter 4 Lite (2nd Gen), valamint a Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra rollerek között mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt, most igyekszünk a döntéshez támpontokat adni. 

 

Az elektromos rollerek egyre népszerűbbek Magyarországon könnyű kezelhetőségük, kényelmes használatuk miatt, de sokan azért is választják ezt a közlekedési módot, mert környezetbarát és gyors haladást biztosít a zsúfolt városi forgalomban. A Xiaomi modelljei kiváló ár-érték arányukról és megbízhatóságukról híresek. Kielégítik a rendszeresen városban közlekedők, az ingázók, de a szabadban kirándulók igényeit is. Ezúttal a Xiaomi Electric Scooter 4, Xiaomi Electric Scooter 4 Pro és 4 Lite (második generációsok) valamint a 4 Ultra rollereket vesszük górcső alá: mire képesek a változatos hazai útviszonyok közepette, milyen kényelmi funkciókat kínálnak a felhasználóiknak.

 

A négy rollert négy, némileg eltérő felhasználási szcenárióra tervezték. A Xiaomi Electric Scooter 4 ingázásra, rövidebb utakra ideális; a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen) változatot az igazán rázós utakra is el lehet vinni, az ütéscsillapításnak, a széles gumiabroncsoknak köszönhetően; a Xiaomi Electric Scooter 4 Lite változat a városi közlekedésben érzi igazán otthon magát, használójának divatos megjelenést és megbízható utazási élményt biztosít; a Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra pedig egy kitartó hosszútávfutó, erőteljes gyorsulást biztosít és könnyedén jut fel az emelkedőkre is, teljesítménye városra és terepre egyaránt alkalmassá teszi. Nézzük a részleteket!

 

 

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra: akire mindig lehet számítani

 

Ultra, mint ultramaraton: a hatótáv akár 70 kilométer, amit az 561,5Wh-s, nagy kapacitású lítium akkumulátornak köszönhet. A járműhöz egy 124W-os nagyteljesítményű adapter tartozik, amellyel a teljes feltöltés mindössze 6,5 órát vesz igénybe.

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra motorja 500W-os névleges teljesítményre képes, és ellátták egy S+ üzemmóddal is – a többi modellre jellemző sport, normál és gyalogos üzemmód mellett – hogy az Ultra mindössze 4 másodperc alatt képes legyen elérni a maximális 25 km/órás sebességet. Az erős motor a 25%-os emelkedőket is könnyedén leküzdi, a dupla felfüggesztési rendszer pedig az utazás kényelméről gondoskodik. Ez utóbbi hatékonyan csökkenti a rezgéseket és rázkódásokat egyenetlen terepen, úthibák esetén, jó kormányozhatóságot, manőverezést biztosít városi környezetben, zsúfolt utcákon. Az első és hátsó felfüggesztés jelentősen javítja a jármű stabilitását, egyenletesebben oszlatja el a terhelést, ami csökkenti a kopást, ezzel növeli a jármű élettartamát. 

 

A még élvezetesebb vezetési élmény miatt az Ultrának van az összes modell közül a legszélesebb alaplemeze, 170 mm. A nagy szilárdságú alumíniumötvözet garantálja a jármű tartósságát és terhelhetőségét, ezért akár egy 120 kg-os ember is nyugodtan ráállhat és használhatja.

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra 10”-os önjavító DuraGel abroncsokkal rendelkezik, vagyis ha egy 3,5 mm-nél kisebb átmérőjű tárgy szorul az abroncsba és azt eltávolították, egy zselés réteg helyreállítja a gumiabroncs sérült részét. A roller víz- és porállóságát az IPP55-ös szabvány igazolja. Természetesen, az Ulra első és hátsó lámpával is rendelkezik a biztonságos éjszakai közlekedéshez.  

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra 299.990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

 

 

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen): a profi

 

Nem véletlen szerepel a „Pro” a nevében: névleges teljesítménye 400W, és akár 60 kilométert lehet egy töltéssel megtenni vele. Ez a roller 22%-os emelkedőket képes legyűrni, a nagy szilárdságú szénacél keretnek köszönhetően pedig ugyancsak elviseli egy 120 kg-os utazó súlyát is. Hogy az utazás során szabadjára engedett energiák mégse veszélyeztessék a közlekedő biztonságát, a jármű 60 mm-es abroncsfelületet kapott, ami jelentősen javítja az ütéscsillapítását, jobban tapad és dől a kanyarokban, összességében stabilabban vezethető. Fékezéskor két fék lép működésbe: az elsőkeréken lévő dobfék és a hátsón lévő E-ABS fék. A közlekedésbiztonságot tovább fokozza, hogy a kanyarodást egy nagy fényerejű indexlámpával lehet jelezni, amivel egyidőben a hangjelző csengője is megszólal. Az esti rollerezésben egy automata első fényszóró és egy hátsó lámpa segít, amelyek maguktól felgyulladnak félhomályban.

 

A 60 kilométeres távot a 468W-os, nagy kapacitású lítium akkumulátor, továbbá a fékezés és gördülés során keletkező mozgási energiát elektromos energiává átalakító motor teszi lehetővé, így rövid hétvégi kirándulásokat is megtehetünk a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen) rollerrel. Ilyen alkalmakkor jól jöhet a roller azon tulajdonsága is, hogy mindössze 3 lépésben összecsukható. Ez egyébként az összes említett rollerről elmondható.

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen) 199.990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

 

 

Xiaomi Electric Scooter 4: az ingázó

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 elég széles, és elég magas ahhoz, hogy a közlekedés igazán kényelmes legyen rajta: az alaplemez 160 mm széles, hossza, a kerékkel együtt bőven meghaladja az 1 métert, és csaknem 1,2 m magas. A 10”-os, tömlő nélküli – tehát az átszúródástól kevésbé veszélyeztetett – gumiabroncsok nagyobb stabilitást és kényelmet biztosítanak az út során. A dupla fékrendszer a Xiaomi Electric Scooter 4 esetében azt jelenti, hogy az E-ABS fék előre került, a hátsó kereket pedig egy tárcsafék lassítja fékezéskor. 

 

Azért a napi ingázás és a rövid kirándulás a roller specialitása, mert egy töltéssel akár 35 kilométert képes megtenni. A jármű névleges teljesítménye eléri a 300W-ot, ami 25 km/órás maximális sebességet és legfeljebb 16%-os emelkedő megmászását teszi lehetővé. Az intelligens BMS megoldással védett akkumulátor állapotát, a még megtehető távolság hosszát, a hibainformációkat, a használója a Xiaomi Home/Mi Home alkalmazásban tudja megtekinteni, illetve zárolhatja is a rollert.

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 termék 154.990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

 

 

Xiaomi Electric Scooter 4 Lite (2nd Gen): a divatos urbánus utazó

 

A Lite verzióval közlekedve számíthatunk arra, hogy az utcán utánunk fordulnak majd az emberek. A letisztult nyerges kialakítás, a szemet gyönyörködtető hátsó lámpa, a nagy szilárdságú szénacél váz megfogják tenni a hatásukat. A külcsínhez megbízható utazási élmény társul, amiről a jól gyorsuló, 300W-os névleges teljesítményt nyújtó motor, a Pro-ról már ismert kettős fékrendszer, a 10”-os gumiabroncsok által biztosított rezgéscsillapítás gondoskodik. A Lite a 15%-os emelkedőn is repíti az utasát – ezt egy 300W-os Hall Effect kefe nélküli motornak köszönheti. Nem kell tartani a saras utaktól sem, hiszen az IPX4 fröccsenésállóságnak hála a rollerben a víz nem tud kárt okozni, az IPX6 feletti fröccsenésállóság pedig az akkumulátornak nyújt védelmet a víz és a por ellen. A Xiaomi Electric Scooter 4 Lite (2nd Gen) akár 25 kilométer megtételére képes egyetlen töltéssel.  Összességében, stílusos megjelenés és stabil menetteljesítmény jellemzi ezt a rollert.

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 Lite (2nd Gen) 119.990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

Kulcsszavak: Xiaomi elektromos roller

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Eurowag elhozza a digitalizációt a teherfuvarozásba

Az Eurowag, a kereskedelmi közúti fuvarozási (CRT) iparág vezető európai technológiai szolgáltatója a hannoveri IAA Transportation 2024 kiállításon jelentette be az ágazatban elsőként megvalósuló digitális platformjának ütemezett  bevezetését. Az Eurowag Office arra törekszik, hogy egy olyan digitális platformot biztosítson a teherfuvarozó vállalatok számára, amely a flottaüzemeltetéssel kapcsolatos feladatok teljes részét lefedi, ezáltal enyhíti a rájuk nehezedő nyomást és hozzájárul a hatékonysági hiányosságok csökkentéséhez. A platform alap funkciói ingyenesen elérhetők lesznek az Eurowag új és meglévő ügyfelei számára.

2024. szeptember 19. 10:07

Az autósportok szerelmeseit szólítják meg a legújabb Edifice karórák

A japán óramárka együttműködése már messzire nyúlik a TOM versenycsapattal. A Casio különleges módon, egy limitált szériás változattal kíván tisztelegni a TOM félévszázados fennállása előtt. „Ez a különleges kiadású karóra ötvözi a nagy teljesítményt, az elegáns dizájnt és a motorsport iránti szenvedélyt” – emelte ki Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2024. szeptember 18. 20:16

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

A Michigani Egyetem szerint pontosak a Galaxy Watch okosórák mérési adatai

A Michigani Egyetem Emberi Teljesítmény és Sporttudományi Központjának (HPSSC – Human Performance & Sport Science Center) – amely híres az integrált és átfogó sport-, edzés- és emberi teljesítményhez kapcsolódó kutatásairól és magas szintű oktatásáról – vizsgálata igazolta a Samsung Galaxy Watch okosórák egészségügyi, mérési adatainak pontosságát.

2024. szeptember 18. 16:44

Internethasználat: az első tíz között Magyarország az Európai Unióban

Az elmúlt évtizedben gyorsabban nőtt az internethasználók aránya Magyarországon, mint más uniós országokban, így hazánk a webhasználat terén nagyot lépett előre – egyebek között ez derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányából, amely huszonöt uniós ország 2023-as internethasználati statisztikáit elemezte.

2024. szeptember 18. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34