Euromoney: nemcsak legjobb bank, de legjobb digitális bank is a K&H idén itthon

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 21. 15:36

Egymás után gyűjti be a nemzetközi elismeréseket a K&H. Idén elnyerte a Euromoney „Magyarország legjobb digitális bankja 2024” díját is azt követően, hogy ugyanez a magazin a legjobb hazai pénzintézetnek járó elismerést is odaítélte a K&H-nak. A bankvilág egyik legelismertebb szaklapjának díja a K&H magyar pénzpiacon kiemelkedően innovatív megoldásainak szól.

Sorozatban nyeri a K&H a digitális banki megoldásokért adományozott nemzetközi díjakat. A Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját 2023-ban és 2024-ben is megkapta. Ezúttal a brit Euromoney pénzügyi szaklap ismerte el a digitális pénzügyek kategóriában a pénzintézetet, rögtön azt követően, hogy a K&H elnyerte a „Magyarország legjobb bankja 2024” díjat is.

 

„Banki szolgáltatásaink középpontjába a digitális megoldások fejlesztését helyeztük, mindezt úgy, hogy a felhasználók minden percben érezzék, hogy az új funkciók őket szolgálják” – mondja Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője. Hozzátette: a mobilbankból már több mint 200 funkció érhető el, egyaránt intézhetők banki és biztosítási ügyek, illetve néhány olyan szolgáltatás, amely nem tartozik a hagyományos banki tevékenységhez, így például tömegközlekedési jegyet is lehet váltani. A mobilbank egyre gyarapodó funkciói között a leginnovatívabb megoldás Kate, a mesterséges intelligencia-alapú, hangvezérelt digitális pénzügyi asszisztens.

 

 

Kate-et 2022 végén vezette be a K&H, akkor még „csak” 60 funkcióval, amelyek száma mára már több mint 200-ra gyarapodott. Ezek közül is kiemelkedő, hogy 2023 végétől Kate már szóbeli utasítás alapján képes tranzakciókat indítani, például forintátutalást végrehajtani, a mai napig egyedüliként a magyar piacon. A szolgáltatás népszerűsége egyre növekszik, a K&H összes ügyfelének 86 százaléka, 650 ezer ember digitálisan aktív és közülük mintegy félmillióan már ki is próbálták hiszen. Ők havonta mintegy 220 ezer beszélgetést kezdeményeznek Kate-tel. Az ügyfélkör 10 százaléka, mintegy 50 ezer ember pedig havi rendszerességgel aktívan használja a digitális pénzügyi asszisztens segítségét.

 

A K&H mobilbankja 2023 nyarán újult meg, kicserélték az informatikai architektúrát annak érdekében, hogy az könnyedén tudja kezelni az egyre gyarapodó funkciókat. A mobilbank a korábbinál is szebb és könnyebb, élményszerűbb használatot nyújtó dizájnt is kapott. A K&H mobilbankba a nem-élet biztosításokon túl egyedülálló kockázati biztosítások is bekerültek. A fejlesztések eredményeként 250 ezer ügyfél ellenőrizte mobilbankjában biztosítása státuszát. 2023-ban 30 ezer alkalommal, mindösszesen 700 millió forint értékben éltek az ügyfelek azzal a lehetőséggel, hogy közvetlenül a mobilbankból fizessék esedékes biztosítási díjukat.

 

Folyamatosan bővült a digitális fizetési rendszerekhez kapcsolódás: a digitális eszközök lehető legszélesebb körén elérhető az Apple Pay, a Google Pay (FitBit okosórákon is), a Garmin Pay, valamint a Xiaomi Pay. 2023 novembere óta a SZÉP-kártyák is digitalizálhatók, és eddig 70 ezer ügyfél élt is ezzel a lehetőséggel. Népszerű új szolgáltatás a visszapénz, amellyel nem csupán a hitel-, de a betéti kártyák tulajdonosai is élhetnek, amennyiben regisztrálnak.

Kulcsszavak: bank +céginfó

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34