Akadályok nélkül – mindenkire gondoltak a Schneider Electric új gyárának építésekor

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 28. 13:26

Széles folyosók, kerekesszékkel is használható liftek, mosdó a mozgássérülteknek – többek között ezekkel a megoldásokkal támogatja a Schneider Electric, hogy új üzemében, a Duna Smart Power Systemsben a mozgásukban korlátozott, kollégák és látogatók is komfortosan érezhessék magukat. Az akadálymentesítés és befogadás jegyében arra is odafigyeltek a tervezéskor, hogy a kerekesszékkel közlekedők az étkezőt is kényelmesen használhassák.

Az esélyegyenlőség biztosítása és a befogadó közeg alapvető fontosságú értékeknek számítanak a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat cégkultúrájában. Ennek megfelelően a társaság Dunavecsén felépült új gyára, a Duna Smart Power Systems (DSPS) közösségi és kommunális tereinek tervezésekor kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a mozgásukban korlátozott kollégák, látogatók is biztonságosan és kényelmesen használhassák a helyiségeket. 

 

Az akadálymentesítés jegyében számos megoldást hoztak létre, hogy az épületet és az irodarészt a kerekesszékes partnerek és kollégák is kényelemesen tudják használni. Már a bejáratnál a recepciós pult lift felőli része alacsonyabb lett, így ott az érkezők is kényelmesen kommunikálni. Szintén rájuk gondolva az épületben a folyosókat és lifteket is mindenhol úgy alakították ki, hogy legalább 120 centiméter szélességűek legyenek, hogy azok kerekesszékkel is használható lehessen, a megfelelő méret mellett még a vezérlőgombokat is úgy helyezték el, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Természetesen a nagy, nyitott irodatér bútorainak, illetve a kapcsolóinak elhelyezésekor is szempont volt, hogy ezek akadálymentesen használhatóak és elérhetőek legyenek.

 

 

A kávézó és az üzemi étkező asztalainak magasságát is úgy választották meg, hogy azokat kerekesszékkel is kényelmesen használhassák, illetve az étkező pultját úgy alakították ki, hogy ők is végigtolhassák rajta a tálcájukat. Természetesen a vizesblokkok esetében is érvényesült az akadálymentesítés. Tágas, nehézség nélkül használható mosdókat és zuhanyzókat építettek, amelyekbe még vészhívó is került. Az akadálymentes mosdók az iroda részen minden vizesblokknál megtalálhatóak.

 

A tűzjelző rendszer tervezése során figyelembe vették a siketek és nagyothallokra is. Kifejlesztettek egy olyan rendszert, amely nemcsak hangjelzéseket, hanem fényjelzéseket is használ vészhelyzet esetén. Ezáltal az érintett partnerek vagy munkatársak azonnal észlelik a jelzést.  

 

Az akadálymentes közlekedést segíti a bejáratnál beépített automata tolóajtó, valamint az, hogy a beltérben csak küszöb nélküli ajtókat helyeztek el, illetve a közösségi terekben úgy alakították ki az ajtókat, hogy azokat a kerekesszékesek is tudják nyitni-csukni. 

 

A fogyatékkal élők mellett az egyéb, speciális igényekkel rendelkező munkavállalókra is gondoltak a DSPS tervezése során. Így például kialakítottak egy multifunkciónális szobát, ami meditációra, imára és szoptatós szobaként is használható. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Eurowag elhozza a digitalizációt a teherfuvarozásba

Az Eurowag, a kereskedelmi közúti fuvarozási (CRT) iparág vezető európai technológiai szolgáltatója a hannoveri IAA Transportation 2024 kiállításon jelentette be az ágazatban elsőként megvalósuló digitális platformjának ütemezett  bevezetését. Az Eurowag Office arra törekszik, hogy egy olyan digitális platformot biztosítson a teherfuvarozó vállalatok számára, amely a flottaüzemeltetéssel kapcsolatos feladatok teljes részét lefedi, ezáltal enyhíti a rájuk nehezedő nyomást és hozzájárul a hatékonysági hiányosságok csökkentéséhez. A platform alap funkciói ingyenesen elérhetők lesznek az Eurowag új és meglévő ügyfelei számára.

2024. szeptember 19. 10:07

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34