Az iPhone 3G már nem frissíthető az új iOS 4.3 mobil operációs rendszerre

forrás Prim Online, 2011. március 4. 12:12

Az iPad, iPhone és iPod touch készülékek felhasználói 2011. március 11-től, péntektől ingyenes frissítésként tölthetik le az iOS 4.3 rendszert, az Apple mobil operációs rendszerének legfrissebb verzióját. Az iOS 4.3 a következő eszközökkel kompatibilis: iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4, valamint a harmadik és negyedik generációs iPod touch készülékek, ez egyben azt is jelenti, hogy a mindeddig frissülő iPhone 3G készülékek mostantól fokozatosan elavulttá válnak, hisz a szoftverfrissítések nyilván ki fogják használni az iOS 4.3, majd a későbbi verziók nyújtotta lehetőséget.

 

Ezen lehetőségek közé tartozzik a Nitro JavaScript-motornak köszönhető gyorsabb Safari-alapú mobil webböngészés, az iTunes Home Sharing és a továbbfejlesztett AirPlay szolgáltatás, a képernyőforgatás zárolására és hangelnémításra is használható oldalsó kapcsoló az iPad készüléken, valamint az iPhone 4 telefonok mobil adatkapcsolatának Wi-Fi hálózaton keresztüli megosztását lehetővé tevő Personal Hotspot funkció.

Az Apple korábban asztali számítógépeken vezette be a Nitro JavaScript-motort, amely immár a WebKit, a Safari kulcstechológiájának is része. A fejlesztésnek köszönhetően a rendszer futásidejű fordítás használatával több mint kétszeres hatékonysággal hajtja végre a JavaScript-parancsokat. A Nitro JavaScript-motorral a Safari gyorsabb, így jobban megfelel a felhasználók által napi rendszerességgel felkeresett összetett, interaktív webhelyek kihívásainak. 

Az új iTunes Home Sharing szolgáltatással az iOS 4.3 felhasználói helyi Wi-Fi hálózaton keresztül játszhatják le Mac számítógépük vagy PC-jük iTunes-tárában található zenét, filmeket és televíziós műsorepizódokat iPad, iPhone, illetve iPod touch készülékükön. Ennek eredményeként otthonukban bárhol egyetlen érintéssel élvezhetik az iTunes-könyvtár tartalmát. A Mac számítógépről történő adatátvitellel például egy másik helyiségben nézhetnek filmet az iPad készüléken, vagy az irodájukból érkező iTunes-mixet is hallgathatják a konyhában, iPod touch készülékükön. A Home Sharing szolgáltatásnak köszönhetően az iTunes könyvtára az egész lakásban bárhol kéznél lehet az iPad, iPhone és iPod touch készülékeken.

Az iOS 4.3 az AirPlay szolgáltatást is továbbfejlesztett változatban tartalmazza. A forradalmi AirPlay vezeték nélküli technológia zene, fényképek és videotartalom sugárzását teszi lehetővé az Apple TV készülékre. Az iOS 4.3 rendszeren bővül a sugározható tartalmak köre. Többek között harmadik fél által fejlesztett alkalmazásokból és webhelyekről, valamint a Photos alkalmazásból is lejátszható videotartalom, illetve az iTunes alkalmazásban található előnézetek is megtekinthetők televízión. (Az AirPlay-alapú videolejátszáshoz a legfrissebb szoftvert futtató második generációs Apple TV készülék szükséges.) Az AirPlay emellett új, hatásos diavetítési átmenetekkel kelti életre a televízió képernyőjén a fényképeket, a felhasználók iPad 2, iPhone vagy iPod touch készülékkel rögzített videofelvételei pedig közvetlenül a Photos alkalmazásból sugározhatók az Apple TV eszközre.

Az iOS 4.3 új Personal Hotspot szolgáltatásával mindenhol elérhetővé válnak a Wi-Fi hálózatok, ugyanis a funkció akár öt készülékkel – akár három Wi-Fi alapú, három Bluetooth- és két USB-eszközzel – is lehetővé teszi az iPhone 4 telefonok mobil adatkapcsolatának megosztását. (A Personal Hotspot funkcióhoz ezt támogató díjcsomagra kell előfizetni.)  A Personal Hotspot szolgáltatáshoz egyszerű csatlakozni. Ha engedélyezve van, állapotsor jelzi az aktuálisan csatlakoztatott eszközök számát. Valamennyi kapcsolatot jelszó védi és a Personal Hotspot használaton kívül automatikusan kikapcsol, hogy ne csökkentse az akkumulátor üzemidejét.

 
 
Kulcsszavak: iPod iPad Apple iPhone

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nyártól Net-Coach-ok segítik az NMHH céljait

2024. június 15-én sikeres záróvizsgát tettek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös kezdeményezésével indult Újmédia Pedagógia ösztöndíjas felnőttképzési program hallgatói. A Net-Coach-programban az NMHH a magyar pedagógusokkal összefogva olyan tudásközösséget épít, amely segít az iskoláknak és a családoknak megérteni az újmédia világát és sikeresen megküzdeni a digitális élet kihívásaival.

2024. június 16. 12:20

Megfizethető 4K monitorok IPS panelekkel a fokozott termelékenységhez és szórakozáshoz

A kijelzőspecialista AOC izgalommal mutatja be két új, otthoni és irodai felhasználóknak szánt ultra-nagy felbontású (UHD) monitorát: a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC U27B3A és U27B3AF modelleket. Ezek a monitorok kivételes tisztaságot és élénk színeket kínálnak, így tökéletesen alkalmasak a napi feladatok széles skálájához, a táblázatkezeléstől és a webböngészéstől kezdve az egyszerűbb képszerkesztésig és bármilyen médiafelhasználásig. 

 

2024. június 16. 10:38

Az AI már a konyhaajtón kopogtat

Az újgenerációs Samsung háztartási eszközök többek közt a konyha fogalmát is újraértelmezhetik a mesterséges intelligencia segítségével. Az AI lehetőségeknek és SmartThings funkcióknak köszönhetően számos konyhai készülékünk még hatékonyabban végezheti feladatait. 

2024. június 15. 18:17

Az AS5402T elnyerte a PCMAG „Editor’s Choice” díját

Az ASUSTOR AS5402T modelljét a PCMAG ismét „Editor’s Choice” kitüntetéssel díjazta. Az ASUSTOR idén számos nagyra értékelt zászlóshajó NAS-modellt dobott piacra, beleértve – de nem kizárólagosan – az AS5402T is. 

2024. június 15. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30