Akvizíciókkal készül terjeszkedni a holdinggá alakult Synergon

MTI Sajtóadatbank, 2012. november 16. 18:51

Befejezte a szerkezetátalakítást, holding struktúrában folytatja működését és akvizíciókkal terjeszkedik a Synergon Informatika Nyrt., a Synergon Csoport anyavállalata - tájékoztatta pénteken a sajtót a vállalat vezetősége.

Jeszenszky Zoltán, a Synergon igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy az elmúlt egy évben a holding-struktúra kialakítása jól megtervezett munka volt, s az idei első két negyedév eredményei alapján egyértelműen sikeresnek minősíthető.
 

A gazdálkodási mutatók az elképzelések szerint alakultak, amit a november végén tartandó időszakos eredmény-beszámoló is igazol majd - mutatott rá Jeszenszky Zoltán. A Synergon felszámolta a szervezeten belüli feladat-átfedéseket, az összetartozó feladatköröket és szervezeti egységeket "lego építőkocka" szerű módon új, egymáshoz jobban illeszkedő rendszerbe rendezte át, a feleslegessé vált építőkockáktól pedig megvált. Ilyenek voltak például a külföldi érdekeltségek, közöttük a cseh Infinity is. Folytatódó tevékenységeit a Synergon leányvállatokba szervezte ki, az anyavállalat pedig holdingként működik tovább. A külföldi érdekeltségek eladása nem jelenti azt, hogy a Synergon feladta volna regionális terveit, csak más alapokra helyezte át terjeszkedési stratégiáját - hangsúlyozta Jeszenszky Zoltán.
 

Jutasi Zoltán vezérigazgató a Synergon jövőbeni terveiről szólva elmondta, hogy a vállalatcsoport az informatikai piac átalakulásához igazodva "közmű jellegű" szolgáltatói profilt vesz fel outsourcing, kliens oldali adatkezelés, adatpark létesítési és felhő alapú adatvagyon kezelési szolgáltatások nyújtásával. A Synergon vezérigazgatója telítettnek tartja a magyar informatikai ágazatot, ahol túl sokan küzdenek egyedi projektmegrendelésekért. Az ágazat vállalatai túlélésért küzdenek, miközben egyre kevesebb olyan projekt van, ahol az ügyfél végfelhasználóként rendel meg testre szabott megoldásokat. Sokkal inkább az a folyamat figyelhető meg, hogy a potenciális ügyfelek méretgazdaságossági szempontok miatt kiszervezik informatikai tevékenységüket és szolgáltatásként igyekeznek bérbe venni azt.
 

Jutasi Zoltán a piac telítettségével indokolta azt is, hogy a Synergon nem szerves növekedésre, hanem akvizíciókra építi terjeszkedési terveit. Elmondta, hogy a cseh Infinity eladása elegendő forrást teremtett a tervezett akvizíciók finanszírozásához, de a Synergon tulajdonában lévő saját részvények egy hányadát is fel kívánják használni a célra. Hangsúlyozta azonban, hogy részvénykibocsátásra az akvizíciók finanszírozása céljából nem kerül sor.
 

A Synergon jelenleg több mint húsz vállalattal folytat akvizíciós tárgyalásokat előrehaladott fázisban, amelyek között távközlési területen tevékenykedő vállalatok is vannak - mondta Jutasi Zoltán vezérigazgató.

Kulcsszavak: +céginfo Synergon

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52