CIB mobilToken: jelszógenerátorral a biztonságosabb e-szolgáltatásokért

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 16. 14:20

A CIB Bank új, innovatív megoldásként közvetlenül mobil eszközre letölthető jelszógeneráló alkalmazást kínál ügyfelei részére CIB mobilToken néven az elektronikus szolgáltatások biztonságos használatához. Az új alkalmazás használatának előnye, hogy az ügyfeleknek csak egyetlen, általuk megadott PIN kódot kell megjegyezniük.

A CIB Bank a magyarországi bankok közül elsőként, a CIB Internet Bank, a mobilCIB és az eBroker használatának még biztonságosabbá tétele érdekében bevezette a fizikai jelszógeneráló eszközök mellett a CIB mobilToken alkalmazást, mint az eddigi jelszavas azonosítást kiváltó azonosítási formát.


A CIB mobilToken alkalmazása gyorsan letölthető és regisztrálható az ügyfél mobileszközére. A sikeres regisztrációt követően egy PIN kódot kell megadni, amely után az alkalmazás, a „Jelszó” menüpont kiválasztásával automatikusan hozza létre az Elektronikus szolgáltatások használatához szükséges jelszavakat (kódokat). „A szolgáltatás előnye a korábbi jelszavas azonosításhoz képest, hogy nem szükséges megjegyezni a belépési és a megbízások megerősítéséhez szükséges kódokat, kizárólag a PIN kódot kell fejben tartani. Fontos hangsúlyozni, hogy a mobilToken által generált jelszó biztonságos, mivel az eszköz mindig csak bizonyos ideig érvényes, egyszer használható jelszót ad. A CIB Bank mobiltToken alkalmazása helytelen PIN kóddal generált jelszóval nem engedi meg az elektronikus szolgáltatásokba történő belépést vagy a megbízások megerősítését.”  – mondta Horváth Krisztián a CIB Bank lakossági üzletágának vezetője. Az ügyfeleknek erre, a token által generált jelszóra (kódra) van szükségük az Elektronikus szolgáltatásokba történő belépéshez, illetve megbízások megerősítéséhez.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Startupokra fókuszáló új szakmai tagozatot alapított az IVSZ

Az IVSZ június 15-én megtartott éves közgyűlése több alapszabály módosítást is megszavazott, amelyek szervezeti és személyi változásokat egyaránt hoznak a szövetség életében. A szervezeti újdonságok közé tartozik a Startup és Scale-up szakmai tagozat megalakulása, amely a startup ökoszisztéma szereplőinek (startupok, scale-upok, kockázati tőke alapok, alapkezelők, inkubátorok, tanácsadók stb.) nyújt lehetőséget közös munkára és az IVSZ tagságának szakmai segítségére, képviseletére. 

2021. június 16. 09:53

Enyhe visszaesés után dinamikus növekedés várható a magyar faktoring piacon

Bár a pandémia következtében az elmúlt évekhez képest egy visszafogottabb növekedési ütemet figyelhetünk meg a magyar faktoring piacon, azonban a gazdaság újraindulása minden bizonnyal erre a szegmensre is pozitív hatást fog gyakorolni.

2021. június 15. 17:43

Megérkezett a munkaerő-piac Tindere

Négy rövid videó, pár alapinformáció megadása és már mehet is a jelentkezés a kiszemelt állásra – ennyire egyszerű és gyors lehet az álláskeresés az itthon egyedülállónak számító Pozi mobilalkalmazással. A megoldás a vállalkozások számára is nagy előnyöket tartogat, hiszen akár egy hét alatt lebonyolítható a toborzási folyamat az applikáció segítségével. 

2021. június 15. 12:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40