Barracuda: költséghatékony, KKV-kra szabott adattárolás

forrás: Prím Online, 2014. május 26. 17:03

A Barracuda kis- és középvállalatok adatvesztési problémáira hívja fel a figyelmet. Az adatmentéshez kapcsolódó kihívások komoly kockázatok elé állítják a szervezeteket, a Barracuda azonban kiemelt figyelmet fordít a költségérzékeny és rugalmas adatvédelmi megoldásokat igénylő kkv-kra. A vállalatok a biztonsági és backup megoldások alkalmazásával nem csak optimalizálhatják infrastruktúrájukat, de az adatvédelmi előírásoknak megfelelő, egyszerűen kezelhető, felhőalapú technológiák elegendő és megbízható védelmet kínálnak az adatvesztések és támadások minden formája ellen.

Nagy kockázat, kis pénztárca


A Barracuda tapasztalatai alapján a kis- és középvállalkozásoknak ugyanolyan veszélyekkel és kihívásokkal kell szembenézniük, mint a nagyvállalatoknak, azonban jóval szűkösebb IT-erőforrásokkal rendelkeznek mindezek leküzdésére. Költséghatékony módon kell megoldást találniuk számos különféle problémára és feladatra, melyek között az élen jár az adatok biztonságos tárolása és archiválása, illetve a biztonsági mentések készítése.

Egyes kutatások szerint egy adatvesztési incidens átlagosan 50 ezer dollárnyi kárt vagy pluszköltséget okoz egy kis- vagy középvállalat számára, míg egy másik statisztika szerint a komoly adatvesztést elszenvedő kkv-k 72 százaléka két éven belül tönkremegy. A kockázat tehát jelentős, ugyanakkor saját bevallásuk szerint a kis- és középvállalatok mintegy 60 százaléka nem készít biztonsági mentést az adatairól.

Archiválás ≠ Backup


A vállalati adatok megfelelő biztonsága érdekében azonban fontos tisztában lenni a mentési típusok közötti különbségekkel. Az archiválás a fontos fájlok, dokumentumok és üzenetek biztonságos tárolását jelenti. Egyes adatbiztonsági szabályozások vagy jogi eljárások a levelek archiválását és hosszú távú megőrzését írják elő, ami ezek mellett az emberi erőforrások kezeléséhez kapcsolódó problémák vizsgálata során is hasznos lehet. Ez a módszer azonban nem gyűjt olyan egyéb hálózati adatokat, amelyek a gyors helyreállításhoz szükségesek egy esetleges katasztrófa, például váratlan meghibásodás, hosszabb áramszünet vagy természeti csapás után. Ezzel szemben egy backup megoldás fontos része az adatvédelemnek: a napi munkamenet hatékonysága mellett a biztonsági mentéssel folyamatosan pillanatképek készíthetők a teljes hálózat adatairól, így részleges vagy akár teljes helyreállítást tesz lehetővé egy katasztrófahelyzet után. Nem csak IT meghibásodás után garantál gyors visszaállítást, de az esetleges adatlopási vagy adatvesztési incidensek esetén is biztonsági hálóként funkcionál. A backup viszont nem őrzi meg az egyes mentési pontok között törölt e-maileket.

Barracuda: minden egyben


A Barracuda mindenre kiterjedő megoldást kínál erre a kérdéskörre. A gyártó backup és üzenetarchiváló megoldásai integrálhatók, így egymást kiegészítve nyújtanak teljes körű szolgáltatást a hosszú távú és a pillanatnyi mentés terén egyaránt. Ráadásul mindeközben az adattárolást, és ezzel együtt az üzemeltetési költségeket is optimalizálják.

A Barracuda Backup teljes mentési és visszaállítási szolgáltatást nyújt, ugyanakkor a kezelése és működtetése rendkívül egyszerű és költséghatékony. Maximálisan kihasználja a felhő technológia előnyeit, hiszen felhőalapú központi felügyeletet, illetve felhőalapú tárolást tesz lehetővé, emellett telephelyek közötti replikációt is biztosít. A megoldás a fizikai és virtuális környezetek védelmére is alkalmas, emellett deduplikált adattárolást és gyors replikációt kínál.

A Barracuda Message Archiver nem csupán az üzenetek megfelelő archiválásáról gondoskodik, de a levelezőrendszerek tárhelyigényét is csökkenti, és a Barracuda Backup-hoz hasonlóan felhőalapú központi felügyeletet biztosít. A felhasználók indexelt hozzáféréssel érhetik el összes fogadott és küldött üzeneteiket iOS vagy Android rendszerű készülékeken is, így a legtöbb natív mobil e-mail alkalmazásnál jobb funkcionalitást és teljesítményt nyújt.

A termékek további előnye, hogy használatukhoz nem szükséges tárolókat cserélni, és egymással együttműködve, beépített szabályokkal automatizálják a mentési folyamatot, ezáltal csökkentik a tárolásra fordított időt és erőforrásokat.
 

Kulcsszavak: kkv adattárolás Barracuda

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09