Az első magyar lokális közösségi oldal – Miutcánk.hu

Czipperer Dia, 2014. augusztus 11. 16:23

Megérkezett az első magyar lokális közösségi oldal. A Miutcánk.hu névre keresztelt megoldás új utat nyithat a magyar oldalaknak, mely fogalom úgy tűnt, az iWiW bezárásával érvényét veszti.

Új lokális közösségi oldal indult Miutcánk.hu néven. Az oldal célja, hogy felpezsdítse a magyar online közösségi oldalak állóvizét, amelynek – lássuk be – az iWiW vége csak az utolsó csepp volt a pohárban.

 

Ahogy a névből is kitűnik, nem egy szokványos közösségi site-tal van dolgunk. A két egyszerű ötltre épülő megoldás révén az emberek a környezetükben élőkkel összehangolhatják életüket, és különféle programokat is szervezhetnek. A fejlesztőknek vannak konkrét elképzeléseik is, de majd élesben kiderül, mennyire lesz sikeres és hosszú távon életképes az ötlet.

 

 

A vízió

 

„Itt az ideje újraértelmezni a szomszéd és a környék fogalmát” – áll a közleményükben. A fejlesztők elképzelése szerint az oldallal az emberek majd megspórolhatják költségeiket azáltal, hogy olyan emberekkel vannak kapcsolatan, akik közel élnek hozzájuk. Közös munkabejárás, grill pareti, zársadalmi felelősségvállalás – ezek mind arra szolgálnak, hogy feldobják a környékbeli életet és pénzt, időt takarítsanak meg az emberek.

 

Hol tartanak a munkálatok?

 

Az oldal egyelőre még nem széles körben elérhető: kilenc budapesti tesztkörnyéken működik. Azonban már ez idő alatt is kimutatható változás a felhasználók körében. Sokan például kölocsönadják drága, ugyanakkor ritkán használt szerszámaikat; illetve összefogással segítenek rászorulókon, vagy csupán együtt sportolnak az emberek.

 

Izolál, mégis összeköt?

 

Sokszor éri az a vád a világhálót, és főleg a közösségi oldalakat, hogy egyre jobban elszeparálja az embereket a valóságtól. A Miutcánk.hu viszont éppen olyan hidat szeretne képezni a valós és a virtuális világ között, mellyel az emberek ismét felfedezhetik egymás társaságát, és rálelhetnek a valós értékekre és kapcsolatokra.

 

A nyerő ötlet

 

A Lenovo Motivátor Nagydíj győztes csapata fejlesztette a jelenleg béta fázisban lévő oldalt, mely teljesen ingyen használható, csupán regisztrálni kell e-mail címmel vagy Facebook profillal. Egyelőre még csak azok vehetik igénybe, akik a tesztkörnyéken élnek, azonban a többiek is gond nélkül használhatják, ha meghívnak 30 másik embert.

 

Az oldal egyik hosszútávú célja, hogy kiemelt önkéntes társadalmi programok mögé álljon, és buzdítsa a felhasználókat a részvételre. A fejlesztők nyitottan várják a visszajelzéseket és készek arra, hogy a közösség és közönség igényei szerint alakítsák, fejlesszék tovább az oldalt.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az NMHH együttműködik a cseh társhatósággal

Elfogadta egy gyöngyösi frekvenciapályázat tervezetét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület emellett elvégezte egy pápai frekvenciapályázat alaki vizsgálatát, és döntött négy vidéki pályázati eljárás nyerteséről is. 

2021. június 24. 17:55

Oracle - Minden egyes felhőben elköltött dollár után akár 33 cent visszatérítés

Az Oracle bejelentette az Oracle Support Rewards programot, amelynek keretében az Oracle felhős infrastruktúra szolgáltatását – Oracle Cloud Infrastructure (OCI)  – választó ügyfelek jelentősen mérsékelhetik vagy akár nullára csökkenthetik helyben használt Oracle technológiai licenceik support költségét. 

2021. június 24. 16:21

Új okosórákat mutatott be Magyarországon a Huawei

Újabb okosórákat hoz Magyarországra a Huawei Technologies, amely 2021 első negyedévében jelentősen növelte forgalmát a viselhető okoseszközök, az audióeszközök és a számítógépek szegmensében is a hazai piacon. A most bemutatott Watch 3 széria bizonyos típusai többek között méri a bőr hőmérsékletét, és akár három hétig is bírja egyetlen feltöltéssel, valamint már a hívásokat is kezeli. 

2021. június 24. 14:39

Accenture Business Futures 2021 jelentés

Az Accenture új jelentése szerint a vállalatok 88%-a tisztában van az előttük álló kihívásokkal, de csak 6%-uk biztos abban, hogy képes lesz ezeket felismerni és kezelni. A Business Futures 2021 jelentés segítséget nyújthat a cégvezetők számára a sikeres működéshez azzal, hogy nem csak azonosítja, hanem értelmezi is a vállalatokat átformáló üzleti változások jeleit. 

2021. június 24. 12:46

100%-ban megújuló energiával működik a Vodafone európai hálózata

A Vodafone bejelentette, hogy teljesítette vállalását, miszerint európai működésének energiaellátását mostantól 100%-ban megújuló energiaforrásokból fedezi – beleértve a mobil, illetve vezetékes hálózatok, az adatközpontok, a kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét. A vállalást az európai leányvállalatok közül a Vodafone Magyarország teljesítette először, jóval a cégcsoport többi leányvállalata előtt: a magyar leányvállalat ügyfelei már 2020 októbere óta környezettudatos, megújuló energián alapuló szolgáltatásokat élvezhetnek. 

2021. június 24. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40