A Snapchaten elküldött selfie buktatta le a tini gyilkost

forrás: Prím Online, 2015. február 10. 15:21

Egy tinédzser gyilkost buktatott le a Snapchat. A népszerű szolgáltatással önmegsemmisítő üzeneteket küldhetünk, azonban néhány másodperc is elegendő egy képernyőfotó, vagyis másolat készítésére.

Maxwell Marion Morton, egy 16 éves tinédzser megölte szintén 16 éves társát, Ryan Mangant. A rendőrségnek hamar sikerült kézrekerítenie az elkövetőt, ugyanis a fiú saját magát buktatta le.

 

A gyilkosság elkövetése után közvetlenül a fiú egy selfie-t készített, amelyen a mellette fekvő, meglőtt fiú is látszik, és a fotót elküldte egyik barátjának. A megosztáshoz a Snapchatet használta, amelynek jellegzetessége, hogy a küldött tartalmakat megsemmisíti néhány másodperccel a küldés után.

 

Azonban még így sem volt elég óvatos, ugyanis a fiú, akinek szánta, gyorsan egy screenshotot (képernyőfelvétel) készített róla, amely a rendőrséghez is eljutott. A fiú ugyanis megmutatta édesanyjának a képet, aki ezután felvette a kapcsolatot a rendőrökkel.
 

 

A képen jól látszott az áldozat, ahogy ül a háttérben egy széken egy lőtt sebbel az arcán. A fiú, aki a selfie-t készítette, pedig arccal a kamerába nézett. A barátjának egy üzenetet is küldött, amelyben az állt, hogy „nem Ryan volt az utolsó”.

 

A nyomozók később Morton otthonában egy 9 milliméteres pisztolyt találtak. Ilyen fegyverrel lőtték le Ryan Mangant is. A fiú beismerte a gyilkosságot, miután megtalálták a fegyvert a lakásán. Mortont felnőttként kezelik majd a bíróságon, és vádat emeltek ellene emberölés és lőfegyver birtoklása miatt.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Útnak indult a Yunex Traffic márka

A korábbi Siemens Intelligens Közlekedési Rendszerek (ITS) új márkanevet vezet be Yunex Traffic néven, és július 1-jétől a Siemens Mobility új vállalataként működik. A vállalat egy gyors ütemben fejlődő piacon pozícionálja magát, ahol stratégiailag kihasználhatja piacvezető pozícióját az utak és városok számára kínált innovatív, intelligens és átfogó mobilitási megoldások terén. Világszinten Markus Schlitt vezérigazgató és Jan Villwock pénzügyi igazgató vezetésével a Yunex Traffic világos üzleti fókusszal és vállalkozói szabadsággal működik, saját növekedési stratégiáját követheti, stratégiai partnerségeket építhet, alakíthatja az iparág digitalizációját és aktívan előmozdíthatja a piaci konszolidációt.

2021. július 26. 14:15

Rossz számlával bukhatjuk az otthonfelújítási támogatást

Alaposan felpörgette az építőipart az utóbbi idők egyik legnagyobb volumenű lakásfelújítási támogatási programja. A 2021. január 1-jével startolt otthonfelújítási támogatással együtt a lakásfelújítási szakmunkákhoz kapcsolódó számlázási kérdések is előtérbe kerültek.

2021. július 26. 12:43

Az ABB felvásárolja az ASTI Mobile Robotics Group-ot

Az ABB bejelentette, hogy megvásárolja az autonóm mobil robotok gyártása terén globális vezető szerepet betöltő ASTI Mobile Robotics Group-ot (ASTI), amely applikációival széles termékválasztékot kínál a főbb robotikai alkalmazások terén. Az akvizíció eredményeként bővül az ABB robotikai és automatizálási kínálata, és az egyetlen olyan vállalat lesz, amely teljes körű portfóliót kínál a rugalmas automatizálási rendszerek következő generációjához.

2021. július 26. 11:18

A hibrid munkakörnyezet több érzékenységet és rugalmasságot kíván meg a vezetőktől

A munkavállalók közel fele radikális karrierváltáson gondolkodik, hasonló arányban érzik magukat túlterheltnek és kiégettnek – derül ki a Microsoft friss Work Trend Index felméréséből. A tanulmány szerzői és a Microsoft által megkérdezett HR vezetők javaslatokat is megfogalmaznak a járvány mentális következményeinek és a hibrid munkavégzés által generált problémák kezelésére.

2021. július 26. 10:06

A Samsung TV formatervezésének története

A 2006-ban bemutatott keskeny Bordeaux LCD TV-től, egészen a legújabb, 2021-es Neo QLED  8K modellekig, a Samsung dizájnfilozófiája számos egyedülálló készülék megalkotásához vezetett. A televíziók kialakítása a hatékonyságra és a felhasználóbarát megoldásokra fókuszál, amelyeket világszerte kedvelnek a tévénézők. 

2021. július 25. 16:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53