Mio Combo: a fedélzeti computerek alternatívája

forrás: Prím Online, 2015. július 29. 15:33

Az életünket és vezetési szokásainkat megkönnyítő extrák ma már nem ismernek határokat. Parkolási asszisztens, figyelmeztetés a sebességmérő kamerákra, kereszteződések 3D-s előnézete: egytől-egyig olyan funkciók, melyek kétségtelenül minden autós hasznára válnának, ám többnyire csak korunk high-tech autócsodáinak fedélzeti egységében kapnak helyet. A Mio legújabb Combo terméke ezeket a lehetőségeket kínálja, az autó típusától függetlenül.

Az autóiparban a technológia fénysebességgel száguld az innovációk szupersztrádáján, gyakran csak kapkodjuk fejünket a legújabb trendek láttán. Míg néhány éve még újdonságnak számítottak a tolatókamerák vagy a hibrid meghajtású autók, ma már inkább a vezetési szokásainkat megtanuló, és ahhoz alkalmazkodó útvonaltervezés érdekli a kényelmet kereső autósokat. Egy-egy autós kütyü fokmérője ma már nem csak a minőség, ez lényegében alap elvárás. Fontos, hogy minél több vezetést megkönnyítő funkcióval bírjon, időt és pénzt takarítson meg használójának.

 Ezen gondolatok mentén született meg a navigációk és autós kamerák kombinációjából életre hívott Mio Combo 5207 LM készülék is, mely számos extra funkciójával valódi forgalmi asszisztensként felel a vezetés közben felmerülő helyzetekre.

High-tech fedélzeti computer egy mobiltelefon áráért

A Mio Combo egyik legfőbb előnye, hogy bármilyen autóba utólag felszerelhető, tudását tekintve pedig bármikor felveszi a versenyt a legújabb autómodellekbe épített okostechnológiákkal. Az intelligens rendszer ráadásul fejlődőképes: vezetési szokásaink megtanulásával, valós idejű forgalmi információkkal, folyamatosan frissülő sebességmérő kamera adatbázissal és élettartamig szóló térképfrissítéssel hosszú távú befektetéssé növi ki magát. A legújabb idei frissítés során 44 európai ország térképére összesen közel 90,000 extra kilométer került fel, Magyarországot már 100%-ban lefedi. Nemzetközileg több, mint 270,000 hasznos hely és érdekes pont (POI) megjelölésével bővült a repertoár, melyek között magyar érdekeltségűek is szép számmal akadnak.

 Költségkímélő és hobbikamera

A hazai autósok körében is egyre elterjedtebb fedélzeti kamerák folyamatos képfelvétel mellett minden úton történt eseményt rögzítenek, melyeket akár szabadidős célokra is felhasználhatunk. A HD rögzítésre is képes kamerák felvételei amellett, hogy megóvnak minket a biztosítási csalások és cserbenhagyásos koccanások felesleges komplikációitól, akár örök emlékként is szolgálhatnak legszebb útjainkról, melyeket villámgyorsan megoszthatjuk online.

 Újragondolt navigációs szempontok


A hagyományos értelembe vett GPS feladatokat a Mio számos kényelmi extrával egészítette ki multifunkciós készülékében, új értelmet adva a vezetési asszisztens jelentésének. Vezetési szokásaink rögzítésével a Combo hamar megismer minket és preferenciánkat, és egy idő után ennek megfelelő útvonalakat ajánl a cél elérésére. Intelligens tervezőszoftvere emellett a napszak, forgalom zsúfoltsága vagy akár a valós időben érzékelt lezárások alapján is felülbírálhatja az eredeti tervet. Az útvonal meghatározása után, út közben sem hagy magunkra: a kereszteződések 3D-s előnézete, a besorolásnál segítő forgalmi sávasszisztens illetve a cél közelében fellelhető parkolóhelyek kijelzése együttesen teszik a Mio Combot kategóriája csúcskészülékévé.

A Mio újgenerációs Combo készülékei 2015.08.03.-tól kaphatók itthon, már 61.990 Ft-tól.

 

Kulcsszavak: GPS autószolg navigáció Mio

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2036-tól átveszik az uralmat az elektromos autók

Az ABB támogatásával készített jelentésben a szakemberek úgy vélik, hogy a világszerte tervezett, 80 e-járműakkumulátor gigaüzem nem lesz elegendő, és kiemelik az automatizálás szerepét a kereslet kielégítésében, mivel az előrejelzések szerint az elektromos járművek száma 2036-ra meghaladja majd a belső égésű motorokkal hajtott járművekét.

2021. június 1. 17:12

Ezek a legnépszerűbb autómárkák

A Picodi.com kutatócsoportja megvizsgálta mely autómárkák iránt érdeklődnek a legjobban az internet-felhasználók Európában.

2021. május 16. 16:11

Állja a sarat a hazai cégautópiac

A koronavírus-járvány hatására a magyar cégvezetők harmada várakozó álláspontra helyezkedett a céges flotta bővítését illetően és elhalasztotta az autóvásárlást, 12 százalékuk viszont a felgyorsult beszerzést választotta stratégiájául, hiszen a vírushelyzet miatt a munkavállaóik körében is körülbelül ugyanekkora arányban növekedett az igény a céges autóhasználatra. A bővítést tervezők szinte kizárólag (79%) új autók beszerzésén gondolkodnak, közel 40 százalékuk prémium kategóriás autó vásárlását tervezi – derül ki a Wallis Motor és a Share Now közös kutatásából. 

2021. május 7. 17:24

Limitált szériás változatokkal emlékezik meg Forma 1-es győzelmeiről a Maserati

Dicső versenymúltját ünnepelve, új limitált szériás modelleket mutatott be a Maserati. A Ghibli F Tributo, és Levante F Tributo változatokkal az olasz gyártó Juan Manuel Fangio, argentin világbajnok Forma 1-es pilótával elért közös sikereinek állít emléket. 

2021. április 28. 13:40

Az Év Beszállítója lett a Bridgestone Tatabánya 2021-ben

Autógyártók és autógyárak véleménye, ajánlásai alapján tartotta kiemelkedőnek a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. teljesítményét a neves szakmai újságírókból álló zsűri. A sikerhez a BIRD X érintés nélküli technológia bevezetésétől kezdve az első nagy autóipari beszállításon keresztül a digitális gyártástechnológiáig több lépés vezetett. A folyamatos fejlesztések 2021-ben sem állnak le; részben a Versenyképesség Növelő Támogatási Program keretében újabb K1-Single típusú gumiabroncs-felépítő gépsor is munkába áll a gyárban.

2021. április 26. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40