WiFi-rakéta okosotthonokba

forrás: Prím Online, 2016. május 30. 16:20

Átviteli sebességével, teljesítményével és szolgáltatásaival a NETGEAR R8500 Nighthawk X8 AC5300 Smart WiFi Router olyan magasra tette a lécet, hogy azt sok nagyvállalati útválasztó sem vinné át.

A NETGEAR prémium kategóriás termékvonalának új tagja, a háromsávos, frekvenciánként négy csatornát kínáló R8500 Nighthawk X8 AC5300 Smart WiFi Router.

 

Szédítő, akár 5,3 Gbps-os – 1000 plusz 2166 plusz 2166 Mbps-os – hálózati sebességet ad, ami abszolút rekordnak számít az otthoni útválasztók mezőnyében, és bőven elég ahhoz, hogy a család minden tagja filmet nézzen, zenét hallgasson, fájlokat töltsön, böngéssze a webet, képeket osszon meg és online játékba merüljön, méghozzá egy időben, minden késleltetés nélkül.

 

 

Háztartásonként 12 eszköz átlagosan

Már napjainkban is átlagosan 12 digitális eszköz – mindenekelőtt okostelefon, tablet és laptop – csatlakozik a vezeték nélküli hálózatra háztartásonként a MarketLab észak-amerikai felmérése szerint, és a következő években, a dolgok internetének (IoT) elterjedésével ez a szám várhatóan gyorsan továbbnő. 

 

A NETGEAR 1,4 GHz-es, kétmagos processzorral meghajtott, következő generációs Nighthawk X8 WiFi routere hosszú távon is támogatja a vezeték nélküli hálózatra csatlakozó eszközök folyamatosan növekvő számát, és 802.11ac Wave 2 csúcstechnológiájával – például multi-user MIMO-val – a legjobb felhasználói élményt adja mindazoknak, akik extrém teljesítményt és hatósugarat várnak el online életük támogatásához.

 

Aktív antennák

Négy-négy belső és külső antennával szerelte fel a NETGEAR a Nighthawk X8-at. Utóbbiak újonnan szabadalmazott Active Antennas technológiájukkal felerősítik az útválasztóhoz kapcsolódó eszközökről érkező WiFi jelet, így hatékonyan egyensúlyban tartják a küldő és a fogadó oldal jelerősségét, egyszerre növelve a hatósugarat és az átviteli sebességet.

 

Miután a fogyasztók régebbi WiFi eszközöket is használnak az újak mellett, azok leronthatják a vezeték nélküli hálózat teljesítményét. A háromsávos Nighthawk X8 SmartConnect szolgáltatása ezt a problémát is orvosolja, mert a gyorsabb és a lassabb eszközöket intelligens módon a számukra legmegfelelőbb WiFi csatornába sorolja. Nemcsak a nagyobb átviteli sebességet támogató eszközök működnek gyorsabban ennek köszönhetően, hanem még a régebbi típusú WiFi eszközök is jobban teljesítenek.

 

 

Automatikus rangsorolás

A Nighthawk X8 segítségével eszközönként és alkalmazásonként maga a felhasználó is szegmentálhatja a vezeték nélküli hálózat forgalmát. Míg a korábbi generációs, kétsávos útválasztók esetében az élő videóközvetítés és az online játék adatforgalmának például osztoznia kellett a sávszélességen, a háromsávos routeren külön csatornán futhatnak, kétszer gyorsabban. Dynamic QoS képességével a Nighthawk X8 maga is felismeri az alkalmazásokat és az eszközöket, amelyeken futnak, és ennek alapján rangsorolja hálózati forgalmukat, hogy minden felhasználónak folyamatosan a legjobb szolgáltatásminőséget adja. 

 

Nem utolsósorban a NETGEAR hat Gigabit Ethernet LAN porttal is ellátta a Nighthawk X8-at, melyek közül kettő sávszélessége összevonható. A felhasználók így például otthoni, hálózatra csatlakoztatott tárolójukról, például a két Ethernet portos NETGEAR ReadyNAS-ról is gigabitesnél nagyobb sebességgel játszhatják le a 4K HD felbontású videókat, vagy nagyméretű fájlokról is egy szempillantás alatt készíthetnek biztonsági mentéseket vezeték nélküli hálózatukban. 

 

 Rövid termékbemutató:

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50