A PlayIT-n is készül digitális immuntérkép

forrás: Prím Online, 2017. november 18. 10:21

Az Új Nemzedék Központ a Digitális Immunerősítő Program (DIP) részeként izgalmas és hasznos szakmai előadásokkal, programokkal készül a 2017. november 18-19. között, a Hungexpón megrendezendő PlayIT-re.

A látogatók a szórakozás és kikapcsolódás mellett, idén felmérhetik digitális immunrendszerük állapotát, valamint bővíthetik ismereteiket a kibervédelem, kiberbiztonság, cyberbullying és a biztonságos internethasználat témaköreiben.

 

Az internetes csalások, adatlopások, hekkertámadások a mindennapi élet szerves részévé váltak, Magyarországon 10 másodpercenként megtámadnak egy otthoni számítógépet, pedig csupán néhány egyszerű lépéssel biztosítható, hogy adataink, fotóink ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. Az Új Nemzedék Központ az online veszélyek felismerése és a digitális biztonság erősítése érdekében kiberbiztonsági előadásokkal és a digitális védettséget vizsgáló teszttel várja a magyar IT és gamer közösség egyik legjelentősebb seregszemléjeként számon tartott PlayIT résztvevőit.

 

Digitális Immunerősítő Program az online biztonság erősítésére

A látogatók az idei PlayIT-n megismerhetik az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Új Nemzedék Központ által elindított, a fiatalok kiberbiztonságának növelését célzó Digitális Immunerősítő Programot (DIP). „A program keretében, több mint 50 cég és szakértő közreműködésével, hamarosan egy 100 pontból álló, gyakorlati segítséget és digitális immunerősítést célzó javaslatcsomagot juttatunk el a fiatalokhoz. Néhány tippet ebből már a mostani gamer rendezvényen is megismerhetnek az érdeklődők” – hangsúlyozta dr. Nobilis Márton, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője.

 

Tudd meg, mennyire vagy biztonságban az online térben! 

A PlayIT-n továbbá lehetőség nyílik a DIP online tesztjének kitöltésére, mellyel világos képet kaphatunk digitális immunrendszerünk állapotáról és megtudhatjuk azt is, milyen módszerekkel erősíthető online biztonságunk. A www.mydip.xyz oldalon elérhető kérdésekből és válaszokból számos biztonsági tipp elsajátítható, ráadásul a kitöltők között laptopot és okostelefont sorsolnak ki. A teszt eredményeit kutatók összesítik, majd ezt követően készítik el a magyar fiatalok Digitális Immuntérképét. 

#Digitip-ek élőben

A HelloWorld – Új Nemzedék színpadnál előadásokat is meghallgathatnak a gamerek a két nap során. Megtudhatják, hogyan szelfizhetnek okosan, hogyan vehető fel a harc a kiberbullying ellen, emellett az internethasználattal és a közösségi média felületekkel kapcsolatban az is kiderül, milyen hatással bírnak a személyiségre, az ön- és emberismeretre, az egyéni és közösségi kapcsolatokra. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

100%-ban megújuló energiával működik a Vodafone európai hálózata

A Vodafone bejelentette, hogy teljesítette vállalását, miszerint európai működésének energiaellátását mostantól 100%-ban megújuló energiaforrásokból fedezi – beleértve a mobil, illetve vezetékes hálózatok, az adatközpontok, a kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét. A vállalást az európai leányvállalatok közül a Vodafone Magyarország teljesítette először, jóval a cégcsoport többi leányvállalata előtt: a magyar leányvállalat ügyfelei már 2020 októbere óta környezettudatos, megújuló energián alapuló szolgáltatásokat élvezhetnek. 

2021. június 24. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40