Az új nyomtatási technológiák elengedhetetlenek a tanulmányi sikerekhez és új képességek elsajátításához

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 4. 09:50

Egy új tanulmány alapján, amely a Ricoh Europe megbízásából készült, a válaszadók 88%-ának elmondása szerint az új képességek - melyeket olyan technológiák által sajátítottak el, mint például a digitális tervezés és gyártás vagy 3D nyomtatás - létfontosságúak a hatékony oktatáshoz és a hallgatók felkészüléséhez a diplomás munkaerőpiacra.

David Mills, a Ricoh Europe vezérigazgatója, elmondta: „A digitális tervezés és gyártás és a 3D nyomtatás lehetőséget ad komplex elképzelések megvalósítására szinte bármilyen területen. Ahogy az emberek és gépek együttműködése fejlődik, úgy az új technológiai vívmányok integrálása a tanulási folyamatokba biztosítja, hogy a jövőben szükséges készségek természetesek legyenek a jelen hallgatóinak.”

 

Ezen készségek kifejezetten fontosak egyes tervek és prototípusok elkészítéséhez olyan ágazatokban, mint a textilipar, orvostudomány, autóipar vagy gépészet – például, fejlett turbinák vagy gépek bonyolult komponenseihez. A válaszolók 65%-a szerint a 3D nyomtatás egyre fontosabb alkotóeleme a STEM-en (tudomány, technológia, gépészet, matematika) alapuló tanulásnak. Hogy ezt biztosítsák, az oktatási intézmények 84%-a már befektetett vagy tervezi a befektetést a következő 2 évben olyan nyomtatási technológiákba, melyek képessé teszik a hallgatókat arra, hogy elkészítsék és személyre szabják a tanulmányaikat segítő eszközöket.

 

Az intézmények új nyomtatási technológiákat alkalmaznak, hogy bármilyen életkorral és háttérrel rendelkező jövőbeni hallgató számára vonzóbba tegyék tanfolyamaikat. 66% azt mondja, hogy az új nyomtatási technológiák kulcsfontosságúak, hogy új hallgatókat vonzzanak be, és javítsák elégedettségüket az intézménnyel, valamint azok kurzusaival. Sokan az oktatási anyagok tartalmát és forrásait tennék könnyebben elérhetővé személyre szabott tantervi elemekkel (48%) és azt a rugalmasságot biztosítanák, hogy igény szerint bárhonnan lehessen nyomtatni (43%).

 

Mills hozzátette: „A növekvő tandíjak Európa nagy részében alapvető hatással voltak az oktatási intézmények szerepére. Az egyetemek és főiskolák egyre inkább „szolgáltatóként” működnek, hogy növelni tudják a hallgatóik elégedettségét. Ennek következményeként a nyomtatás adta új lehetőségek, mint pl. az egyre változatosabb kurzusok és testreszabott tantervek, szinte létfontosságúvá válnak”

 

További információ: www.ricoh-europe.com/thoughtleadership

 

 

Megjegyzés: A Ricoh megbízásából készült kvantitatív felmérés 787 felsőoktatási döntéshozó véleményét vizsgálta Európa-szerte.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50