Lego és játékvonatok, avagy vállalati IT közérthetően

forrás: Prím Online, 2018. december 28. 11:19

A vállalati informatikai megoldások a legtöbb esetben összetettek, és a működésük nehezen érthető a témában nem jártasak számára. Ezért hasznos, ha a szoftvergyártók képesek szemléletes módon bemutatni a legfontosabb funkciókat és előnyöket. 

A SUSE nem csupán a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztésében törekszik folyamatos innovációra, de a technológiai demók terén is új és érdekes megközelítésekkel áll elő. A közelmúltban például játékvonatokat és Lego-építményeket is felhasználtak a bemutatók során.

 

A játékvonatokkal a SUSE CaaS Platform és az SAP Data Hub együttes működését szemléltették. Ez a téma azért is aktuális, mert a SUSE CaaS Platform 3. kiadását nemrégiben hitelesítették az SAP Data Hub 2.3 változatára. A bemutatóban a vonatok a konténereket szimbolizálják, amelyek adatokat szállítanak a forrás- és célrendszerek között. A demo azt is igazolja, hogy a SUSE CaaS platform képes gondoskodni a zavartalan működésről, mivel a megoldás azonnal képes elindítani egy új konténert, amikor az egyik „meghibásodik”, azaz megállítják a vonatot.

 

 

A Raspberry Pi-alapokon működő Lego-markológépek segítségével pedig a SUSE Linux Enterprise Server High Availability Extension működését mutatták be több iparági konferencián. A magas rendelkezésre állást biztosító fürt akkor is képes működtetni a hozzá kapcsolt gépet, amikor az elsődleges hálózat kábelét kihúzzák.

 

 

További információ a demókról a SUSE kapcsolódó blogposztjában található.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB az elektromos buszokhoz készült, energiahatékony motor- és invertercsomagot vezet be a piacra

Az ABB bejelentette az AMXE250 motorból és HES580 inverterből álló, kifejezetten az elektromos buszok igényeire szabott új és innovatív csomagjának bevezetését. Az új hajtáscsomag, amelynek harmonikus működése egy hatékonyabb, megbízhatóbb és az ipar számára azonnal rendelkezésre álló megoldást eredményez, jelentős előrelépést jelent a tisztább és fenntarthatóbb közlekedési lehetőségek terén.

2024. június 17. 11:28

K&H: Adatvédelem szintjén csak kevesen értenek az AI-hoz

Egyre több cég alkalmazza a mesterséges intelligenciát, de kevesen mondhatják el, hogy tisztában vannak azzal, hogy milyen hazai és nemzetközi, pénzügyi, felügyeleti és adatvédelmi szabályokat szükséges betartaniuk és hogyan alakíthatnak ki egy biztonságos, felkészült környezetet egy AI projekt megvalósulásakor. 

2024. június 17. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30