Online konferenciát rendez a Neumann Társaság

forrás: Prím Online, 2020. október 15. 10:26

Miért fontos ismernünk Sophiát, az első humanoid robotot? Hogyan kaphatott állampolgárságot és vajon mennyire szükséges felkészülnünk a jövőben arra, hogy életünket intelligens bitek hálozzák be? A Neumann Társaság 2020 november 4-én A jelenből a digitális jövőbe címmel online konferenciát szervez, amelyen a napjainkban már elérhető, de az életünket a közeljövőben jelentősen befolyásoló technológiákban rejlő lehetőségeit, illetve ezek esetleges kockázatait ismerhetik meg a résztvevők. 

A jelenből a digitális jövőbe konferencia 2020. november 4-én 14 órakor kezdődik és 19 óráig tart, hogy akár érdeklődő diákoknak is lehetőségük legyen részt venniük rajta. Az interaktivitás jegyében a nézőknek lehetőséget biztosítanak arra is, hogy kérdéseket tegyenek fel az előadóknak. Az eseményre előzetes regisztrációt követően bárki díjmentesen becsatlakozhat az interneten keresztül.

 

A jelenből a digitális jövőbe konferencia megnyitó előadását ifj. Székelyhidi László matematikus tartja majd, akinek tudományos eredményei napjaink szuperszámítógépeivel készített időjárási előrejelzések alapját képező modellezést tették hatékonyabbá.

 

George Tilesch, vagyis Tilesch György, az amerikai Fehér Ház MI-etikai munkacsoportjának tagja, a Neumann Társaság Mesterséges Intelligencia Nagykövete, és a BetweenBrains: Taking Back Our AI Future című könyv társszerzője, a gépi intelligenciákban rejlő lehetőségekről, illetve ezek kockázatairól tart előadást, külön kitérve a téma magyarországi vonatkozásaira.

 

A konferencián Szökőcs Csaba, az evosoft Hungary munkatársa Ördögi mesterségek – a jövő munkahelyei címmel tartja meg előadását, amelyből a nézők azt tudhatják meg, hogy milyen hivatásban fognak gyermekeink, unokáink dolgozni. Dr. Prónay Szabolcs, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa azt fogja kifejteni, hogy a koronavírus-járvány milyen hatással volt a közösségi tudás alkalmazhatóságára.

 

Popovics László, az OTP Bank innovációs menedzsment osztályának vezetője Digitális avatár című előadásában azt fogja bemutatni, hogy a digitalizálódó munkavégzés milyen kihívásokat és új feladatokat hoz el.

 

Dr. Szűts Zoltán, a Milton Friedman Egyetem oktatója, digitálismédia-, és pedagógiakutató Ki tanít kit? című előadásában azt magyarázza el, hogy a tanári hivatás miként alakul át a digitális technológiák elterjedése nyomán.

 

Dr. Nagy Ádám, a Selye János Egyetem kutatóprofesszora az X-, Y-, és Z-generáció tagjainak sajátosságaiba fogja beavatni a nézőket, illetve elmagyarázza, hogy kiket is tekintünk az Alfa-generáció tagjainak, és nekik mik a legfontosabb ismérveik.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05