A Premier League az Oracle felhőinfrastruktúráját választotta

forrás: Prím Online, 2021. május 8. 14:49

A Premier League, a világ legnézettebb labdarúgó-bajnoksága az Oracle-t választotta hivatalos felhőszolgáltatójának. Az Oracle-lel együttműködve kívánja tovább növelni az egyes mérkőzések izgalmát az új meccsstatisztikák által, melyek mélyebb rálátást nyújtanak a pályán élőben zajló eseményekre. Az Oracle adatelemzési és gépi tanulási technológiái valós időben fogják megosztani ezeket az úttörő statisztikákat a milliárdos nagyságrendű globális közönséggel minden szezonban.

A „Match Insights – Powered by Oracle Cloud” a 2021/22-es szezontól kezdődően fogja megosztani a játékosok teljesítményére vonatkozó adatokat és meccsstatisztikákat a globális közvetítés során és a Premier League közösségi csatornáin. Az erre a célra fejlesztett gépi tanulási modellek azonnali eredményeket generálnak az élő adatfolyamok, a valós idejű nyomon követési adatok, valamint a liga egyes játékosairól és a korábbi mérkőzések ezreiből összegyűjtött tények alapján. Meccsinformációk széles skálája válik majd azonnal elérhetővé a rajongók számára, akár otthonról nézik a meccset, akár a mobileszközeiken követik az eseményeket. 

 

A Premier League vezérigazgatója, Richard Masters így nyilatkozott az együttműködésről: „Mindig keressük az új megoldásokat a Premier League megrendezésére és a verseny elemzésének fejlesztésére. Az Oracle egy világszerte ismert cég, amely nagy tapasztalattal rendelkezik az innováció ösztönzésében; alig várjuk a közös munkát, hogy együtt új szintre emelhessük a rajongói elkötelezettséget szerte a világon.”

 

 

A “Match Insights – Powered by Oracle Cloud” funkciói:

•  Átlagos felállás – Nyomon követi az összes játékos helyzetét akkor is, amikor náluk van és amikor nincs náluk a labda A modell rávilágít a csapatok támadás és védekezés közbeni szerveződésének különbségeire. A meccs alatt a szurkolók láthatják, hogyan reagálnak a csapatok ellenfelük taktikájára, ami segíti a nézőket a különböző játékstílusok mögött álló stratégiák megértésében. 

•  Élő győzelem-valószínűségszámítás – Kiszámítja annak esélyét, hogy egy csapat győzelmet vagy döntetlent ér el, a mérkőzés hátralévő részének 100 ezer különféle szimulációjával. A négyévnyi meccsadatokon alapuló modell figyelembe veszi, hogy egy csapat hazai pályán vagy idegenben játszik, az aktuális gólszámot, a megítélt büntetéseket, a pályán lévő játékosokat, a piros lapokat és a meccs hátralévő idejét.

•  Gólesély figyelő – Méri annak a valószínűségét, hogy a labdát birtokló csapat milyen valószínűséggel szerez gólt az elkövetkező 10 másodpercben. Az eredmények többezer múltbéli játék adatain és a labdabirtoklás utolsó öt lépésén alapulnak. A modell vizsgálja a passzok eredményességét, a labdabirtoklás cselezéseit, a szereléseket és hogy mindezek hol történnek a pályán. 

 

„Az Oracle gépi tanulási szakértelmének kombinálása a Premier League temérdek futballadatával a technológia és a sport kiemelkedő összefonódását jelenti” – nyilatkozta Ariel Kelman, az Oracle alelnöke és marketingvezetője. "A Premier League-ben nagyon kicsi a hibalehetőség, ezért az adatok kulcsfontosságúak az egyes mérkőzések jelentős pillanatainak és történéseinek feltárásához. Ezek a történetek azok, amelyek egyesítik a szurkolókat, és lángra lobbantják a játék iránti szenvedélyüket."

A „Match Insights” további funkciói a 2021/22-es Premier League bajnokság során kerülnek majd bemutatásra, ami a tervek szerint augusztus 14-én kezdődik.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05