Automatizált belső szállítás

forrás: Prím Online, 2021. június 18. 10:34

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) globális piacvezetője, a Mobile Industrial Robots bemutatja a MiR250 Hook-ot, amely jelenleg az egyetlen olyan piacon elérhető AMR megoldás, amelyik automatikusan képes kocsikat begyűjteni, illetve vontatni. A MiR Hook 250 modul egy, a MiR leggyorsabb és legkompaktabb robotja - a rendkívül dinamikus környezetben és emberek mellett is könnyedén és hatékonyan közlekedő MiR250 - számára kifejlesztett fedélzeti modul. Az új és szabadalmaztatott kocsi-vontató robotmegoldás a 2016-ban bemutatott MiRHook továbbfejlesztett változata, amely az új robot robosztusságával és pontosságával együttvéve kiváló példával szolgál a dán mobil robotgyártónál azóta végbemenő gyors ütemű termékfejlesztésre.

Világszerte rengeteg munkahelyen nap, mint nap kocsik ezreit mozgatják manuálisan a különböző részlegek között. Számos vállalat szeretné optimalizálni belső logisztikáját annak érdekében, hogy növelni tudja termelékenységét és jövedelmezőségét, miközben alkalmazottait termékek A-ból B-be való eljuttatásánál magasabb értékű feladatokkal bízza meg. A MiR ezekre az igényekre szolgál válasszal az új termékével, a MiR250 Hook-kal, melynek felhasználóbarát technológiája könnyedén képes automatizálni az akár 500 kg mennyiségű áruval is megtöltött kocsik belső szállítását.

 

„Egyszerű, kezelhető és gazdaságos a különböző kocsik és szállítóketrecek belső szállításának automatizálása, amely lehetőséggel vállalatok, logisztikai központok és kórházak már élnek is. Nem szükséges módosítani az elrendezésen, vagy új kocsikat vásárolni, mivel a MiRHook QR kódok vagy AprilTagek segítségével szinte bármilyen típusú kocsikat meg tud találni, majd csatlakozni hozzájuk” – mondja Søren E. Nielsen, a MiR elnöke.

 

 

A MiR szabadalmaztatta a MiRHook robotok új generációját, ami azt jelenti, hogy a világ egyetlen AMR-gyártójává vált, amelyik kocsik vontatására szolgáló megoldást tud nyújtani. A MiR250 Hook automatikusan csatlakozik az adott kocsihoz, és azt bármiféle emberi közbeavatkozás nélkül annak rendeltetési helyére szállítja. Ez a találmány növelni az autonóm mobil robotok által elvégezhető feladatok körét. Az új megoldás robosztus kialakítását ipari környezetben való alkalmazásra tervezték meg. Akár 2 m/s-os sebességre is képes, miközben biztonságosan és hatékonyan közlekedik. Nincs megkötve, hogy a MiR250 Hook robot hány kocsit gyűjthet be, illetve vontathat különböző helyekre, emellett a robot különböző méretű és magasságú kocsikkal is tud dolgozni. A MiR új MiR250 Hook megoldásának gyorsasága, rugalmassága és ipari szintű kialakítása jelentősen képes optimalizálni a munkafolyamatokat.

 

„Jobb és hatékonyabb folyamatokat eredményez például egy gyártósor esetében az, ha az alkatrészek időben és automatikusan kerülnek elszállításra az alkalmazottakhoz, ami azt jelenti, hogy a gyártósoron dolgozóknak a munkájuk során csak a termékek összeszerelésével kell foglalkozniuk, az anyagok és alkatrészek begyűjtése pedig lekerül a vállukról. A vállalat ugyanakkor ezzel helyet is megtakarít, mivel az alkatrészekkel teli kocsik a megfelelő időben érkeznek meg a raktárból, ahelyett, hogy értékes helyet elfoglalva a gyártótérben várakoznának.”

 

„Ilyen és ehhez hasonló optimalizálást tesz lehetővé a MiR250 Hook iparágak és szektorok széles körében. Logisztikai vállalatok rakományok ezreit mozgatják napi szinten, így a manuális szállításról automatizált anyagmozgatásra történő átállás - a MiR250 Hook segítségével - jelentős előnyökkel képes szolgálni. Az egészségügyi szektorban is látunk potenciált a személyzet mindennapi munkájának megkönnyítésében az ágyneműk, hulladékok és egyéb anyagok belső szállításának automatizálása által” – mondta Søren E. Nielsen, a MiR elnöke.

 

 

Nagyon kevés előkészületet igényel a MiR250 Hook munkahelyi alkalmazása: QR kódokkal vagy AprilTagekkel szükséges ellátni a gyárban található kocsikat vagy ketreceket, hogy a MiR250 Hook beazonosíthassa őket. A robot feltérképezi a környezetét, amikor első körben manuálisan végigvezetik a területen, azonban saját térképet mindössze egy pár kattintás után is képes készíteni, miután az épületek és a helyszínek alaprajzait a robot szoftverébe importálták. A robot továbbá felvonókkal és ajtókkal is képes kommunikálni, aminek köszönhetően szabadon mozoghat a különböző részlegek között. 

 

Azok a vállalatok, amelyek már rendelkeznek MiR250 robottal, mindössze a MiR Hook 250 kocsi-vontató fedélzeti modult kell, hogy megvásárolják. A további ügyfelek pedig rövid idő alatt automatizálhatják belső szállításukat, ha befektetnek egy MiR250 robotba és a MiR Hook 250-be, amit a MiR már egyben összeállítva, azonnal használható megoldásként szállít. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Útnak indult a Yunex Traffic márka

A korábbi Siemens Intelligens Közlekedési Rendszerek (ITS) új márkanevet vezet be Yunex Traffic néven, és július 1-jétől a Siemens Mobility új vállalataként működik. A vállalat egy gyors ütemben fejlődő piacon pozícionálja magát, ahol stratégiailag kihasználhatja piacvezető pozícióját az utak és városok számára kínált innovatív, intelligens és átfogó mobilitási megoldások terén. Világszinten Markus Schlitt vezérigazgató és Jan Villwock pénzügyi igazgató vezetésével a Yunex Traffic világos üzleti fókusszal és vállalkozói szabadsággal működik, saját növekedési stratégiáját követheti, stratégiai partnerségeket építhet, alakíthatja az iparág digitalizációját és aktívan előmozdíthatja a piaci konszolidációt.

2021. július 26. 14:15

Az ABB felvásárolja az ASTI Mobile Robotics Group-ot

Az ABB bejelentette, hogy megvásárolja az autonóm mobil robotok gyártása terén globális vezető szerepet betöltő ASTI Mobile Robotics Group-ot (ASTI), amely applikációival széles termékválasztékot kínál a főbb robotikai alkalmazások terén. Az akvizíció eredményeként bővül az ABB robotikai és automatizálási kínálata, és az egyetlen olyan vállalat lesz, amely teljes körű portfóliót kínál a rugalmas automatizálási rendszerek következő generációjához.

2021. július 26. 11:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53