Vezeték nélküli közhálózattá alakítja a közvilágítást a Vantage Towers és a Signify

forrás: Prím Online, 2021. december 17. 20:12

A Vodafone-ból a tavalyi évben jogutódlással kivált Vantage Towers, amely azóta Európa egyik vezető toronyvállalataként működik és a Signify, a világ vezető világítástechnikai cége, a Vantage Towers minden piacára – összesen 8 országra – kiterjedő együttműködési megállapodást írt alá. A Vantage Towers infrastrukturális szolgáltatásainak és a Signify BrightSites – okospóznákat, digitális csomópontokat és egymással kommunikáló Interact IoT világítási rendszert és szoftvert magába foglaló – portfoliójának keresztezésével a két vállalat a közvilágítási szolgáltatást vezeték nélküli közhálózattá alakítja.

 

•  Nemzetközi együttműködésre lép a világ piacvezető világítástechnikai vállalata, a Signify és Európa – valamint Magyarország – egyik vezető toronyvállalata, a Vantage Towers, hogy egy olyan közös piacképes modellt alakítsanak ki, amely a kültéri világítást vezeték nélküli kommunikációvá alakítja át.

•  Az együttműködés a Vantage Towers összes piacát érinti, azaz: Magyarország mellett Csehországot, Görögországot, Írországot, Németországot, Portugáliát, Romániát és Spanyolországot is, ahol a Vantage Towers a Vodafone Magyarország leányvállalataként a szolgáltató passzív bázisállomásaiért felel.

•  A kísérleti projekt 2021 végén elsőként Spanyolországban kezdődik meg.

 

A Signify úttörő a világítástechnikai iparág digitális alkalmazásokra és LED-es megoldásokra való átterelésében. A vállalat egyik legújabb innovációja a kültéri világítást reformálja meg, hogy az lehetővé tegye okos városi alkalmazások működését, mint például a felügyeleti, forgalomirányítási vagy az időjárást és a környezetszennyezést figyelő rendszerek alkalmazását, valamint elektromos járművek töltését. Ugyanez a platform lehetővé teszi olyan adathalmazokat sűrítő megoldások használatát, mint a kis cellák, fix vezeték nélküli internethozzáférés (FWA), Wi-Fi hotspotok, valamint az IoT és campus hálózatok. A Vantage Towers-szel kötött együttműködés révén a Signify hozzáférést kap a Vantage Towers infrastrukturális szolgáltatásához, ezáltal gyorsan, költséghatékonyan és fenntartható módon tudja megvalósítani az előbb említett megoldásokat Európa-szerte.

 

 

A Signify és a Vantage Towers együttesen olyan kereskedelmi projekteket kívánnak megvalósítani, amelyek a száloptikás vezeték nélküli hálózat elvére épülnek, és nagyobb léptékben is kivitelezhetőek. Ez lehetővé teszi semleges host hálózatok kiépítését, amelyek kielégítik a sűrűn lakott városi és vidéki környezet egyre növekvő összekapcsolhatósági igényét. A tervek szerint Spanyolországban hamarosan megkezdődik a három hónapos kísérleti projekt és várhatóan minden olyan országban folytatódik, ahol a Vantage Towers jelen van, így többek között Magyarországon is. 

 

Dr. Budai J. Gergő, a Vantage Towers Magyarország elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: “A jövő fenntartható városainak működéséhez elengedhetetlen a smart city megoldások alkalmazása. A Signify stratégiai partnereként örömmel veszünk részt olyan projektekben, amelyek kiegészítik infrastrukturális eszközeinket és bővítik azok felhasználási lehetőségeit. Most bejelentett együttműködésünk hatékonyan támogatja a digitális megoldások széles körű, különböző ágazatokat integráló alkalmazását, ezáltal pedig fontos lépést teszünk az okos város koncepciójának megvalósítása felé, közvetetten pedig hozzájárulunk ahhoz, hogy Magyarország Európa digitalizációs élvonalába tartozzon.” 

 

Khalid Aziz, a Signify konnektivitási megoldásainak vezetője hozzátette: „Nagy öröm számunkra, hogy a Vantage Towers-szel közösen dolgozhatunk azon, hogy felgyorsítsuk Európa digitális transzformációját. Innovatív világítástechnikai megoldásunk a Vantage Towers semleges host hálózati szakértelmével kiegészülve gyökeres változásokat hozhat az európai piacon. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a meglévő infrastruktúrát kihasználva, fenntartható módon támogassuk a digitális szakadék áthidalását és a biztonság növelését, és egy valóban összekapcsolt társadalmat hozzunk létre.”  

Kulcsszavak: Signify Vantage Towers

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09