Rövidesen visszaköltözhetnek az alkalmazottak a céges asztalukhoz

forrás: Prím Online, 2022. március 2. 18:33

Néhány nappal ezelőtt még a koronavírus-járványtól volt hangos a média, ezt egy csapásra lesöpörte az asztalról az orosz-ukrán háború. A téma sajnálatos aktualitása mellett fontos szerepet játszik ebben a változásban az is, hogy a koronavírus miatti óvintézkedések egyre enyhébbek. Azok, akik az elmúlt hónapokat, éveket home office-ban töltötték, idén nyárra visszatérhetnek az irodákba, legalábbis ez a terv több nagyvállalatnál.

Az irodai munka volt az első, amire lecsapott a covid. A megrendelések úgy megcsappantak az irodaszereket forgalmazó webáruházakban, hogy az állandó megbízások jelentős részét egyik napról a másikra mondták vissza a partnerek. Amikor egy 600 fős irodából mindenkit haza küldenek otthonról dolgozni, ott az irodaszerek lesznek az elsők, amin spórolni kezd a cég – avat be a részletekbe Otterbein Norbert, a több mint 20 éves Bécsi Irodaker Kft. cégvezetője. 

 

 

A hazai e-commerce piac alapjaiban tekintve nagy nyertese volt a pandémiának, kivéve, ha olyan termékek forgalmazásáról van szó, amely erősen kapcsolódik a cégek, vállalkozások mindennapi tevékenységeihez. Ma Magyarországon rugalmasnak, emberközpontúnak és elérhetőnek kell lennie egy kisebb webshopnak, ha nem akarja, hogy a nagytőkés, összeolvadó óriásshopok lesöpörjék a színtérről. Ez nem egy okos túlélési stratégia, hanem olyan üzletvezetési politika, amit a B2B szektorban és a B2C szektorban is elvárnak az megrendelők egy webáruháztól.

 

A covid egyre erősödő hullámai felforgatták az irodai működést és az irodaszerekre fókuszáló vállalkozások életét. Ennek úgy tűnik, most vége és javulni látszik a helyzet, habár a nem rég végbement, brutális papír áremelkedés nem segítette a folyamatot – avat be a részletekbe Otterbein Norbert. Úgy tűnik, hogy a tavaszi, nyár eleji hónapokra egyre több nagyvállalat tervezi, hogy ismét megnyitja irodáit a dolgozók előtt.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09