Nagyvállalatok vezetői is előadnak az INDIGO szakmai napon

forrás: Prím Online, 2022. március 23. 20:32

2022. április 12-én 9:00 órától, két és fél év után újra személyes részvétellel tartják a SZTAKI és a Fraunhofer Társaság közös innovációs vállalata, az EPIC InnoLabs szervezésben az INDIGO Ipari Digitalizációs Szakmai Napot. A rendezvényre, a hagyományt megőrizve, idén is az ÖbölHáz Rendezvényközpontban kerül sor. Az egész napos program során nemzetközi nagyvállalatok vezetői is tartanak előadásokat – a Western Digital, az Apollo Tyres és a Bosch egyaránt ügyfelei az EPIC InnoLabsnak.

Az INDIGO szakmai napon szó lesz a digitális iker technológia fontosságáról, konkrét alkalmazásáról és hasznosulásáról, az adatalapú tervezés előnyeiről, a problémamegoldásról és arról, hogyan készülhetnek fel a különböző iparágak az adattudomány kihívásaira, illetve hogyan tudják azt kiaknázni.

 

Az INDIGO nap kiemelt előadói:

Crystal Zhu, Western Digital, Global Logistics Center of Excellence Project Manager

A Crystal Zhu több mint 12 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik a Western Digitalnál, a vezető globális adattárolási megoldás-szolgáltatónál. A WD Global Logistics Center of Excellence projektmenedzsereként sikeresen vezeti az Oracle TMS (OTM) megvalósítási és elemzési programot, és jelenleg a Digital Twin, az IOT és az NLP felhasználási lehetőségein dolgozik. Ezt megelőzően létrehozta a Hong Kong Logisztikai Központot, és Ázsia szerte irányította az LC-ket és a VMI-ket. „Future Vision of Simulation and Digital Twinning in Supply Chain” című előadásában a digitális iker és a logisztikai tervezés kerülnek előtérbe.

 

 

Nitin Kaushik, Apollo Tyres, Head Application Operations – Digital Manufacturing

Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a technológia és az ellátási lánc területén. Elektronikai mérnök, minősített projektmenedzsment szakértő (PMP) és tapasztalt Six Sigma vezető. Széles körű tapasztalattal rendelkezik a Shared Service Centerek, az informatikai projektek és az ellátási láncok terén. Dolgozott Indiában, Európában és a Közel-Keleten. Előadásának címe „Using Digital Twinning to bring oversight to manufacturing processes and decision making”: lényegében az okosgyárak új generációjáról lesz szó benne.

 

Járvás Tamás, Bosch Power Tools, műszaki és üzemeltetési igazgató

Járvás Tamás több mint 25 éve dolgozik műszaki területen. Gépészmérnöki, majd minőségügy szakmérnöki diplomáját a 90-es évek végén szerezte meg. 1999-ben csatlakozott a német Bosch csoporthoz. Először Kecskeméten dolgozott a Bosch Car Multimédia divíziójánál IT vezetőként, amellyel párhuzamosan közgazdász, majd BME-n MBA diplomát szerzett. Ezt követően a miskolci Bosch kéziszerszámgyárban projectvezető, majd szoftverfejlesztési osztályvezető és 2016-tól Műszaki és Üzemeltetési Igazgató pozíciót tölt be. Az Ipar 4.0 elkötelezettjeként 2017-től vezetője a Kísérleti mintarendszerek munkacsoportnak az NGM és MTA koordinálásával felállított Magyar Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformban. „Szakítás helyett okoskodás – adattudomány az iparban” című előadásában az adatalapú munka iparban betöltött egyre nagyobb szerepéről lesz szó.

 

Előad továbbá Kádár Botond, az EPIC InnoLabs ügyvezetője, Gallina Viola, a Fraunhofer Austria kutatási koordinátora, Dr. Imre László, a Semmelweis Egyetem mesteroktatója, Tömpe László a DigiLean Hub vezetője, valamint az EPIC InnoLabs több munkatársa is.

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a hivatalos weboldalon lehet. 

Időpont: 2022. április 12.

Helyszín:  ÖbölHáz Rendezvényközpont, 1117 Budapest, Kopaszi-gát 2 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59