Magyarországon is kapható a világ első nyilvánosan értékesített professzionális robotkutyája

forrás: Prím Online, 2023. február 9. 17:02

Magyarországon is megkezdődött a nagyteljesítményű négylábú robotok és robotkarok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Unitree Robotics termékeinek forgalmazása. A Unitree Robotics vezető szerepet tölt be mind a professzionális, mind a fogyasztói felhasználású bionikus robotok területén, és az első cég, amely nyilvánosan értékesít ipari kategóriájú négylábú robotokat.

A Unitree Go1 széles körben alkalmazható, kutatási, oktatási, vagy ipari célú felhasználásra szánt négylábú robotplatform. Az eszköz egy mobiltelefonos applikáció (Android és IOS) segítségével és az alapfelszereltség részét képező távirányítóval vezérelhető. A robotplatformhoz jár egy vezeték nélküli érzékelő is, ami lehetővé teszi, hogy a robot a gazdájánál lévő modult követve mellette fusson vagy sétáljon. 

 

 

A Go1 számos mozgásformára képes, amelyek segítségével olyan feladatokat tud elvégezni, ahol az emberi jelenlét veszélyes, körülményes vagy túl drága lenne. Tizenkét mozgástengelyének köszönhetően változatos terepkörülményekkel is könnyen megbirkózik, akár akrobatikus mutatványok is végrehajthatók vele, így egyenetlen területen is képes elvégezni kutatási, felmérési, és mentési munkálatokat. A Unitree Go1 teljes súlya 12 kg, ami a készüléket könnyűvé és könnyen hordozhatóvá teszi, ugyanakkor 3 kg hasznos súlyt tud szállítani.

 

 

Az Unitree Go1 felhasználási céltól függően különböző szenzorokkal és kiegészítőkkel szerelhető. A Unitree robotkarokkal képes lehet különböző feladatok végrehajtására, úgy, mint ajtók nyitására vagy különböző tárgyak mozgatására. Modulárisan bővíthető továbbá olyan kiegészítőkkel, mint például a lézer alapú távérzékelés megoldásokra használt 2D és 3D LIDAR szenzorok, de kiválóan alkalmazható oktatási célokra vagy promóciós eszközként, fotózásokra, filmekhez és eseményeken is.

 

 

A Unitree termékeket széles körben használják olyan cégek és intézmények, mint a Berkeley University of California, Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, The University of Tokyo, a Nanyang Technological University Singapore Honda Research Institute, a Google, a Facebook, az Amazon, az Nvidia, Leica, vagy a DHL. A Unitree Go1 kezelővel együtt ki is bérelhető a https://robot.infuze.hu oldalon keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59