Vezető gyógyszergyárat tesz fenntarthatóbbá a Honeywell

forrás: Prím Online, 2023. július 22. 10:37

A Honeywell bejelentette, hogy együttműködésre lép a Teva Pharmaceutical Industries Ltd. vállalattal (NYSE és TASE: TEVA). Az együttműködés célja, hogy csökkentsék az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást a vezető generikus gyógyszergyártó debreceni üzemében.

A Teva a Honeywell „Energy as a Service” (EaaS) modelljét alkalmazza majd, amely lehetővé teszi, hogy nagyobb befektetés nélkül hajtson végre energiahatékonysági fejlesztéseket. Az erőfeszítések támogatják a Teva környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati céljainak megvalósítását, és minimalizálják a környezetre gyakorolt káros hatását.

 

Az EaaS-szerződés keretében a Honeywell hároméves alapszintű energiahatékonysági értéket állít fel a debreceni létesítményre vonatkozóan, és meghatározza, hogy mely épületelemek felelősek a telephely energiafogyasztásáért. Olyan kész megoldások segítségével, mint a Honeywell Forge Sustainability+ for Buildings | Carbon and Energy Management, valamint különböző almérők, a Honeywell eszközszinten lehetővé teszi az energiafelhasználási adatok folyamatos gyűjtését. Ezen adatok felhasználásával a Honeywell és a Teva olyan tervet dolgozhat ki, amely segít csökkenteni az energiafelhasználást, miközben fenntartja az ideális felhasználói élményt.

 

freepik.com

 

„A szén-dioxid-kibocsátásunk csökkentése nem csupán kötelezettség, hanem felelősség is” – mondta Gary Baker, a Teva Active Pharmaceutical Ingredients magyarországi vezérigazgatója. „A környezeti fenntarthatóság kiemelt helyet foglal el a prioritásaink között. A nemrégiben közzétett 2022-es ESG Progress Report bemutatja stratégiai megközelítésünket és kiemelt témáinkat, többek között a környezeti lábnyomunk csökkentésére vonatkozó törekvéseinket. Az 1. és 2. területbe tartozó üvegházhatású gázkibocsátásunkat abszolút értékben 24%-kal csökkentettük (2019-hez képest), amellyel megelőztük a 2025-ös ütemtervünket (25%-os csökkentés). A 3. területbe tartozó abszolút üvegházhatású gázkibocsátásunkat pedig 12%-kal sikerült csökkentenünk (2020-hoz képest).  Ez az együttműködés tovább segíti a környezetvédelemre irányuló erőfeszítéseinket.”

 

A jobb energiagazdálkodás kiépítésének mihamarabbi elindítása kiemelkedően fontos. A kereskedelmi épületek és az építőipar 2011-ben a globális energia- és folyamatalapú szén-dioxid-kibocsátás 37%-áért, valamint a globális energiaszükséglet több mint 34%-áért volt felelős.

 

„Hiába prioritás a fenntarthatóság, a költségvonzat gyakran válik befolyásoló tényezővé. Az EaaS-modell használatával a vállalatoknak most lehetőségük nyílik arra, hogy jelentős energiakorszerűsítéseket hajtsanak végre számottevő tőkebefektetés nélkül, ami azt jelenti, hogy más prioritásaikat tarthatják szem előtt a beruházásoknál, miközben csökkentik épületeik környezeti hatását” – mondta Evangelos Alepochoritis, a Honeywell európai energia- és fenntarthatósági vezetője. „Az olyan nagy multinacionális vállalatok vezetői, mint a Teva, felismerik, hogy a fenntarthatóság ma már kulcsfontosságú a sikerükhöz – és hogy a tulajdonukban lévő vagy bérelt épületek energiahatékonysága stratégiailag és üzletileg is prioritás, valamint környezetvédelmi szempontból is elengedhetetlen.”

 

A Honeywell EaaS-alapú megközelítése különböző fejlesztéseken keresztül, az épületek teljes területén segíthet az ügyfeleknek fenntarthatósági céljaik elérésében. A Honeywell emellett létrehozta harmadik féltől származó megoldások és kiegészítő szolgáltatások ökoszisztémáját is, hogy ezzel is tovább segítse az ügyfeleket az épületek energiafogyasztásának csökkentésében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59